Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Το blog των συνεντεύξεων



Περάσαν μήνες, περάσαν χρόνια(σχεδόν δύο) από την πρώτη μέρα που τούτο το μπλογκ βγήκε στον αέρα και μια σοβαρή συνέντευξη δεν είχαμε πάρει. Εντάξει το Νοέμβριο του 2008 κάναμε την έκπληξη με σούπερ διπλή(λίγο σικέ) εξομολόγηση δύο παικτών που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Μάρτιο του επόμενου χρόνου ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε-εν αγνοία του βέβαια- στις ερωτήσεις μας. Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε με Το Κουρκούτι του Sport24 και συνεχίσαμε με τη Giovanna(Τζοβάνα), ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο τελευταίος που μάς άνοιξε την καρδιά του ήταν ο αρχισυντάκτης της Αθλητικής Κυριακής, Παναγιώτης Περπερίδης. Καιρός να επανέλθουμε στις σικέ, με τον καθηγητή διαιτησίας και σχολιαστή των αμφισβητούμενων φάσεων, Παναγιώτη Βαρούχα. Χωρίς πολλά-πολλά πάμε γρήγορα να δούμε τι μας είπε:

Γεια σας κύριε Βαρούχα...
Πριν ξεκινήσουμε, θα 'θελα να επισημάνω κάτι. Έχω πει 100 φορές ότι δεν είναι ωραίο οι διαιτητές να τρέχουν με τις σφυρίχτρες στο στόμα. Τη σφυρίχτρα την έχουμε στο χέρι και τη βάζουμε στο στόμα μόνο όταν είναι να σφυρίξουμε. Είναι αντιαισθητική η εικόνα που βλέπουμε σε πολλούς διαιτητές κι έτσι δε θα μπορέσουμε ποτέ να πραγματοποίησουμε το project που έχουμε στο μυαλό μας, εγώ και κάποιοι συνάδελφοι για το ριάλιτι Next Top Model Referee.

Μιλήστε μας λίγο αν θέλετε γι' αυτό...
Βεβαίως κύριε Μπούφε. Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμέτεχουν 12 διαιτητές πρώτης κατηγορίας και θα κρίνονται με βάση την παρουσία τους στο γήπεδο. Και φυσικά δεν εννοώ την απόδοση τους με βάση τον έλεγχο του παιχνιδιού και την εφαρμογή των κανονισμών αλλά κυριολεκτικά την παρουσία τους. Το πόσο ψηλά έχουν τις κάλτσες, πόσο προσεγμένα είναι τα παπούτσα τους, αν η κίτρινη κάρτα φωσφορίζει στο σκοτάδι, τι γράμματα κάνουν όταν σημειώνουν τα ονόματα, πως απλώνουν τα χέρια τους όταν υποδεικνύουν μία παράβαση, αυτό με τη σφυρίχτρα που ανέφερα προηγουμένως, πως έχουν το μαλλί τους, αν έχουν μπάκα και το σχήμα της αν είναι προσεγμένο και στρογγυλό όπως η ποδοσφαιρική επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος, τη χροιά της φωνής τους όταν βρίζονται με τους παίκτες των ομάδων ή με τους βοηθούς από την ενδοσυνεννόηση και πολλά άλλα ζητηματα τα οποία κοιτάμε.

Μάλιστα... Έχει αποφασιστεί η κριτική επιτροπή, ο παρουσιαστής, το κανάλι στο οποίο θα προβληθεί;
Βεβαίως. Παρουσιαστής θα είναι ο Τάσος Κάκκος. Μάλιστα όπως ο Ρουβάς βγάζει και πετάει τα γυαλιά του στο κοινό όταν αρχίζει το X-Factor, έτσι σκεφτόμαστε και ο Τάσος να βγάζει και να πετάει τη σφυρίχτρα του ή το μπλοκάκι που σημειώνει τις κάρτες και τις αλλαγές. Στην κριτική επιτροπή θα είμαι φυσικά εγώ, ο Κώστας Γαλάνης που θα κρίνει ποιος διαιτητής έχει βάση στατιστικών τα περισσότερα σηκώματα χεριών και το πόσα εκατοστά σηκώνει τα πόδια από το έδαφος όταν τρέχει και φυσικά η Άννα Καραμανλή απλά για να γελάει. Το ριάλιτι σκεφτόμαστε να το προβάλλουμε από τον Άλφα μια και θα πρόκειται για διαιτητές Άλφα Κατηγορίας ή το Σταρ επειδή θα το παρουσιάζει ο σταρ ο Τάσος ο Κάκκος.

Ας προχωρήσουμε λίγο στο επόμενο θέμα μας. Είστε ευχαριστήμενος από το concept της Αθλητικής Κυριακής;
Κοιτάξτε να δείτε κύριε Μπούφε. Έχω πει πολλές φορές ότι οι παλαίμαχοι παίκτες παύλα σχολιαστές της εκπομπής, πρέπει να έχουν καλύτερη θέση στο studio. Πολλές φορές ο κύριος Μίχος καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο με τα χέρια του στο τραπέζι κι έτσι δεν αφήνει τους συναδέλφους του να εκφραστούν ελεύθερα. Επίσης, έχω συλλάβει αρκετές φορές, τον Παύλο Παπαδημητρίου να έχει τα μάτια του σε εκτεθειμένη θέση πάνω στο στήθος της Άννας Καραμανλή. Τέλος ο Κώστας Γαλάνης στις σημειώσεις του, στα χαρτιά που έχει μπροστά του με τους αριθμούς, κάνει αρκετά επικίνδυνα μαρκαρίσματα με τον stabilo του, κάτι που μπορεί να του αποφέρει μία κάρτα για τους διαγωνισμούς την ώρα που μιλάει.

Πέρα από το να κρίνετε διαιτήτες και γενικά να ασχολείστε με το ποδόσφαιρο, θέλετε να μας πείτε τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;
Πρέπει να ξέρετε και εσείς αλλά και το αναγνωστικό σας κοινό πως και μεις οι διαιτητές είμαστε πάνω απ' όλα άνθρωποι και φυσικά δε σκεφτόμαστε συνεχώς τη δουλειά μας. Θα σας πω ότι τον ελεύθερο χρόνο μου βλέπω ταίνιες και μάλιστα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως "Η Ρένα είναι οφ σάιντ" ή κάποιες από τις θρυλικές βιντεοταινίες του '80 όπως εκείνη που ο Ψάλτης είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα τροχονόμο γιατί μ' αρέσει ο τρόπος που σφυρίζει. Να σας πω επίσης πως πηγαίνω σε μεγάλες πίστες και όταν βάζουν ζεϊμπέκικα, σηκώνομαι πάνω για να χειροκροτήσω αλλά κυρίως να επευφημήσω εκείνον που χορεύει, σφυρίζοντας κλέφτικα. Μ' αρέσει ακόμα να στήνω πλάκες σε δικούς μου ανθρώπους και όταν με ρωτάνε αν ξέρω κάτι, να σφυρίζω αδιάφορα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε κύριε Βαρούχα. Βλέπετε εδώ έχουν μιλήσει αρκετοί σπουδαίοι άνθρωποι κι εσείς μόλις γίνατε ακόμη ένας...
Ευχαριστώ παιδί μου, αλλά για το "βλέπετε εδώ" εγώ κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα.


Αρκετές ειδήσεις βγήκαν απ' τη συζήτηση που είχαμε με τον καθηγητή διαιτησίας σε μια εποχή που οι άνθρωποι του χώρου συνηθίζουν να μη λένε πολλά για θέματα που καίνε. Ο Παναγιώτης Βαρούχας, όχι μόνο πήρε την καυτή πατάτα που του πετάξαμε, αλλά τη ξεφλούδισε και μας την επέστρεψε σερβιρισμένη με μία πολύ ωραία σάλτσα και λίγους απαραίτητους μαϊντανούς...


Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις, δυστυχώς, είναι απολύτως συμπτωματική. Κρίμα και το Next Top Model Referee θα είχε ενδιαφέρον. Γι' αυτό το λόγο ίσως επανέλθουμε στο θέμα μιαν άλλη φορά.


ΥΓ:Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τη νίκη του δικέφαλου, θα κάνω νύξη μόνο στην ομάδα μου. Η οποία μόνο ομάδα δεν είναι. Τι, δε με πιστεύετε; Για δείτε στη φωτογραφία πίσω τους Μέλμπεργκ και Λούα Λούα:

Δε φοράνε καν κάλτσες ίδιου σχεδίου. Αν και το βήμα, το χαμηλωμένο κεφάλι και η (μη) κίνηση των χεριών είναι συντονισμένα, δεν μπορώ να πω. Κόκκαλη, από τις κάλτσες ξεκίνα! Ικανό σε έχω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου