Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Απόψε φόρα τα καλά σου και για αγάπη ετοιμάσου!




Έτσι όπως είναι οι ομάδες μας φέτος δεν είσαι για τίποτα σίγουρος. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να πάρει τα ποδιά του και κερδίζει την φορμαρισμένη Roma. Ευρωπαϊκή φανέλα θα σου πει ο vazelos, αλλά αν το πει αυτό και παρά πέρα θα φάει ντομάτα στο μάτι....
Οπότε ότι πρόβλεψη κι αν γίνει για απόψε μάλλον έξω θα πέσω. Αν το δούμε σφαιρικά το πράμα...χωρίς συναισθηματισμούς ο Ολυμπιακός είναι σε μια από τις χειρότερες "φάσεις" του και παρόλα αυτά είναι στους 16 του τσου λου, κάτι που με την μανία μας για το πρωτάθλημα το ξεχάσαμε. Αν ο Θρύλος ήταν πρώτος και 1 βαθμό διαφορά μόνο, που στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα, όλοι θα μιλάγανε για το ματς με τη Μπορντό. Τώρα ουδείς ασχολείστε. Θα ασχοληθεί μετά το ματς και πολύ φοβάμαι όχι θετικά. Με την εικόνα του Ολυμπιακού μετά το 60' θα πέσει γέλιο...αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος; Εδώ στάθηκε όρθιος ο Αντώνης μέσα στο Emirates με την Αρσεναλ να διδάσκει πως μπορείς να διαλύσεις μια μικρομεσαία ομάδα. Το μονό σίγουρο στον Ολυμπιακό είναι ο Μελμπεργκ. Αλλά και αυτός δεν έχει κάνει φέτος κακό παιχνίδι ελπίζω να μην το κάνει ούτε τώρα. Αν και η ομάδα της Μπορντό δεν του ταιριάζει. Ούτε στον Όλοφ ούτε στον Ολυμπιακό. Έχουν ρυθμό και είναι αθλητικοί παίκτες, όπως λένε στο Μπασκετ. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση θα πρέπει να βάλει ένα γκολ και να μη φάει. Αυτό δεν βλέπω πως θα γίνει. Δεν έχει εξτρεμ εκτός του Ντατολο. Δεν έχει άξονα. Δεν έχει επιθετικό που τη μισή ευκαιρία την κάνει Γκόλ. Για να κυνηγήσει το γκολ θα πρέπει να αφήσει χώρους πίσω που δεν νομίζω να μπορούν να καλύψουν Αβρααμ και Ολοφ.
Άρα θα πρέπει να παίξει σφιχτά για το 0-0. Που θα τον οδηγήσει στον επαναληπτικό στη Γαλλία να πρέπει να βάλει ένα γκολ σίγουρα και μάλιστα το πρώτο γιατί αλλιώς δεν έχει ελπίδες και ο εφιάλτης θα αρχίσει...
Επειδή όμως καμιά ομάδα δεν είναι σίγουρα χαμένη, αν δούμε τη Μπορντό είναι μια "μικρή" στο Τσου λου φανέλα με πολύ καλή ομάδα. Ότι χειρότερο. Όμως η εμπειρία των παικτών στα νοκ άουτ ματς παίζει τον πρώτο λόγω. Ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους. Και φάνηκε στη φάση των ομίλων, οπού πέρασε καλύτερες ομάδες από αυτόν αλλά άπειρες.
Τώρα δεν είναι ανάλογα τα πράγματα όμως, καθώς η Μπορντό είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και γενικά είναι μια ανερχομένη δύναμη. Αλλά αν θες να βρεις ένα θετικό θα είναι αυτό. Ότι ο Θρύλος υπερτερεί σε εμπειρία και παραστάσεις. Όμως δεν φτάνει.
Βεβαία μπάλα είναι και γυρίζει. Αλλά αν γίνει κανένα κουλό και κερδίσει θα είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας...όπως βλέπεις την Μπαρτσα απο πέρσι να ριχνει 4αρες,5αρες ,6αρες....ε θα χάσει και ένα ματς! Έχασε με Ατλέτικο! Αυτό δεν κάνει την Ατλέτικο ομάδα...ούτε και τον Ολυμπιακό που από γκέλα σε γκέλα μπορεί να κάνει μια νίκη...καθαρά από τύχη.
Φοβάμαι ότι ο τίτλος του post μου θα είναι προφητικός...θα βάλει τα καλά του ο Ολυμπιακός και θα τον "αγαπήσει" η Μπορντό....αφού τον ζαλισει με γαλλικο κρασι.


ΥΣ. Το οποίο γαλλικό κρασί είναι απαίσιο. Έχω πιει εγώ και ξερώ. Ως μπάρμαν και πάνω απ'όλα ως άνθρωπος σας προτείνω....με θαλασσινά και κοτόπουλο, "Μαγικό Βουνό" Λαζαριδη. Όχι από σούπερ μάρκετ είναι μουφα. Από συγκεκριμένες κάβες βγάζει περιορισμένα κομμάτια κάθε χρόνο. Ή αλλιως "Σαμαροπετρα" του Κυρ-Γιάννη(πιο φτηνό αλλά καταπληκτικό)(Κυρ-Γιάννης είναι ο Γιάννης Μπουταρης αδερφός του ιδιοκτήτη της εταιρίας Boutari που βγάζει το Μοσχοφιλερο κλπ, αλλά τα σπάσανε γιατί ο ένας ήθελε ποσότητα και ο άλλος ποιότητα...). Και επειδή μιλάμε για λευκό κρασί, να είναι φετινό. Το 2008 δεν ήταν καλή χρονιά.

Όσο για την αγαπημένη μου ποικιλία του κόκκινου κρασιού προτείνω «Δυο Ελιές» Κυρ Γιάννη και «Κατώγι» Αβέρωφ (πιο φτηνό).
ΥΣ2. Τα κρασιά καταλαβαίνετε αν είναι ισορροπημένα , δηλαδή "καλά", όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι και σας το σερβίρουν για να δοκιμάσετε...θα μυρίζετε το κρασί και θα πίνετε μια γουλιά. Αν το κρασί είναι καλό θα πρέπει η πρώτη εντύπωση που σας έδωσε η μυρωδιά να "μοιάζει" με την αίσθηση που σας έδωσε όταν το δοκιμάσατε(δηλαδή στη γλωσσά) και όταν το ήπιατε (ουρανίσκο). Μπορεί ένα κρασί να είναι καλό και να μην σας δώσει την ισορροπία που σας λέω γιατί τρωτέ πράγματα που δεν του ταιριάζουν. πχ Doritos με κρασί...(πλακά με κανείς;;) ψάρι με κοκκινο κρασι ή κρεας με λευκο κρασι, εκτος κι αν ειναι η ποικιλια που να το επιτρεπει. Έχω κάνει εγώ σεμινάρια πάνω στο κρασί και ξερώ....

4 σχόλια:

  1. Prokaleis me ta krasia alla de milaw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eimai anoiktos se diafwnies kai protaseis....to krasi einai ypokeimeniko allwste...gia na akousw. ellinika omws!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ellinika den to xw k polu.
    Kuriws Italia,ligotero Gallia k Napa.
    Sta ellinika ampelia den exw entryfisei akoma pera apo ta klassika.
    Esena ama anebw sti Saloniki prepei na r8w na se brw pantws...Pitsirikas k krasi k jazz spanio fainomeno.Kati ypopsiazomai alla ayta private.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. opote 8eleis. 8a se paw sto garcon, opou deuteres exei live jazz-swing kai eksairetika krasia kai fagito. yparxei kai sto emporiko garcon kai kanei live. alla sto garcon pou einai mesa sti poli ta krasia tou einai se pio kali poiotita...koryfaio magazi, apsogi eksypiretisi, kalo fagito...kai kalos idioktitis....stojakovic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή