Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

H Giovanna στο boufos7.blogspot.com


Ένα ακόμη αποκλειστικό για το  boufos7.blogspot.com διότι τελικά ο Boufos είναι παντού...

Την προσέξαμε στο Last Kiss (L'ultimo bacio) το 2001.Ήταν η έγγυος νευρωτική σύζυγος που απατούσε ο πρωταγωνιστής.Παραδεχτήκαμε τις υποκριτικές της ικανότητες στο Facing Windows (La finestra di fronte) το 2003 και παγιώθηκε στη μνήμη μας ως Fermina Urbino στον «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας» στο πλάι του Javier Bardem.

Σύντομο Βιογραφικό

Μία ηθοποιός της nouvelle vague του ιταλικού σινεμά,κόρη του Vittorio Mezzogiorno (αξιόλογη μορφή του ιταλικού θεάτρου που έφυγε από τη ζωή το 1994) γεννήθηκε πρίν από 35 χρόνια στην Αιώνια Πόλη και αυτή τη στιγμή θεωρείται the next big thing για την ευπρωπαική φραξιά στο Hollywood, μαζί με τον αγαπημένο σκηνοθέτη του Will Smith, Gabrielle Muccino.(Seven Pounds και The Pursuit of Happyness)

Ξεκίνησε από το 1997 την υποκριτική της καριέρα και ήδη αριθμεί 28 ταινίες στο βιογραφικό της,οι περισσότερες αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες.Η τελευταία της το Palermo Shooting,πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές και πλέον η απογείωση είναι δεδομένη...Έπεται το Front Line,χάρις στο οποίο το boufos7.blogspot.com και η αφεντιά μου, είχε την τύχη να τη συναντήσει στη Ρώμη και με τη βοήθεια μερικών κοινών γνωστών, να κάνει μια σύντομη συζήτηση την οποία και αποτυπώνουμε παρακάτω...

Sei Greco? Non mi dire...

Πανέμορφη και φιλικότατη.Εκθαμβωτικά μάτια και ένα χαμόγελο άκρως μεσογειακό και γλυκό.Σχετικά κοντούλα [1,67cm (ταμάμ για τον elf πάντως) όπως βρήκα στο διαδύκτιο αν και μου φάνηκε πιο...«μαζεμένη»] μόλις της είπε ο κοινός γνωστός ότι είμαι Έλληνας αμέσως φάνηκε να ενδιαφέρεται να συζητήσει και να μου πεί «τί ωραία που είχε περάσει στην Κέρκυρα και πόσο της άρεσε η Πλάκα στην Αθήνα».

 Για να είμαι ειλικρινής ήμουν και λίγο σαστισμένος,διότι ανέκαθεν είχα αδυναμία στα γαλαζοπράσινα μάτια...Συστηθήκαμε και αφού έγινε η σχετική πλάκα με το επώνυμό μου (το ίδιο με του πιό διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη...) ,μουρμούρισα τα κλασσικά περί Αθήνας,Αιγαίου,Μύκονος,κρασί,θάλασσα και τ'αγόρι της Μαρινέλλας.Έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, το boufo δυστυχώς δεν είχε την τύχη να τον γνωρίσει εξ ου και είναι ακόμη ανύπαντρη (πάντως συνοδευόταν Μπάμπη,ίσως επειδή έλειπες...)

Μιλήσαμε λίγο για το θέατρο και την παρουσία και τις σπουδές της στην ακαδημία του Peter Brook στο Παρίσι, όπου γνώρισε τους κλασσικούς και υποδύθηκε την Οφηλία στον Άμλετ του Σέξπηρ.Προσπάθησα να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και προσποιούμουν ότι συμμετείχα στην συζήτηση,μέχρι που όλοι κατάλαβαν ότι το να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα θα οδηγούσε αυτόματα στο συμπέρασμα ότι «ο Έλληνας είναι κουκουρούκου».Πήγα να το παίξω ειδήμων και πέταξα ατάκες για το Mistero Buffo του Fo (με σαφείς υπαινιγμούς για το blogger που μας φιλοξενεί και όλοι έχουν στόχο ζωής να γνωρίσουν ή έστω ν'ακουμπήσουν) όμως σύντομα κατάλαβα και πάλι, ότι δε με παίρνει και θα ήταν φρόνιμο να το γυρίσω στο καλαματιανό και απλώς να το βουλώσω και να κοιτάζω σα χάνος τη Giovanna.

Δε μπορώ να πώ πάντως...Είχα φουσκώσει σαν το παγώνι όσο έρχονταν άνθρωποι όλων των ηλικιών και ζητούσαν μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο και με κοιτούσαν ολίγον τί με ζήλεια ή και με φθόνο ακόμη (κυρίως άντρες).Η συζήτηση συνεχιζόταν και στο μεταξύ έφτασαν και τα ποτά...

Dry Martini

Σα να το περίμενα μέσα μου ότι κάτι τέτοιο θα έπινε.Συνάδει απόλυτα με την εικόνα και το σταριλίκι που αναδύει.Τόσο απλή και συνάμα τόσο σταρούμπα.Γυναίκα με προσωπικότητα, σταθερό βλέμμα, μία ειρωνία που ανέκαθεν γοητεύει και ψήγματα βρετανικού χιούμορ.Άλλους θα τους ενοχλούσε το στυλάκι και η «αφ'υψηλού» αντιμετώπιση των περίεργων.Εγώ απλώς θαύμαζα την επικοινωνιακή ικανότητα και τον ορισμό των ορίων ώστε να γίνεται απόλυτα κατανοητό μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Στο μεταξύ το namedropping στο τραπέζι και πάλι με βρήκε αδιάβαστο και αμήχανο...Σκεπτόμουν τελικά πόσο ανίδεος είμαι και το παίζω και «γνώστης» στην παρέα μου.Πιάστηκα από μία κουβέντα περί πειρατείας και διαδικτύου και μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ο Boufos  και το blog.

Boufos?Ma che razza di nome è?!?

-Τί θα έλεγες να γράψω ένα κομμάτι στο blog ενός φίλου;Να κάνουμε και διαφήμιση στην Ελλάδα για τη δουλειά σου... (τό ριξα στο αστείο για να ξαναμπώ στην κουβέντα)

-Ελπίζω να μην είναι σκηνοθέτης ο φίλος σου διότι θέλω να ξεκουραστώ λίγο και δε θα αντέξω και ελληνική παραγωγή...

-Καμία σχέση...Ένας χώρος που απλώς γράφουμε ό,τι θέλουμε και κυρίως για αθλητισμό.Ούτε θα...διαπομπευθείς,ούτε  θα κάνουμε τίποτα περίεργα photoshop για να βγάλουμε λεφτά.Ο Boufos άλλωστε όπως κι εγώ, την πλάκα του κάνει στο blog.

Αυτό ήταν...Ξεκίνησε ολόκληρη κουβέντα για τα ονόματα,τα παρατσούκλια (το έχουν και εδώ διαδεδομένο το σπόρ) και ο Boufos είχε την τιμητική του.Κάπου εκεί λύθηκε η γλώσσα μου και ξεπέρασα την κόμπλα.Άρχισα κι εγώ να μετέχω σαν άνθρωπος στην κουβέντα και επιτέλους είχα και την προσοχή της.Ο χώρος γέμιζε σιγά σιγά,οι καλεσμένοι και οι περίεργοι γίνονταν όλο και περισσότεροι αλλά η Giovanna Mezzogiorno μιλούσε μαζί μου!!! Και η αιτία που έπιασα κουβέντα ήταν ο Boufos!!! Όπου και να το πείς, όπου και να το διηγηθείς, θα σε πάρουν για τρελλό.Με ρώτησε πώς και ξέμεινα στην Ιταλία,γιατί δε γυρίζω στην Αθήνα,αν μου αρέσει η Ρώμη,πώς με υποδέχτηκαν οι ολίγον τι ξενοφοβικοί Ιταλοί στον επαγγελματικό στίβο και γενικά έδειξε ενδιαφέρον.Άλλωστε από τέτοιες βραδιές «promo» και  «coctail» είχε μπουχτίσει.Εάν δεν υπήρχαν και οι συνεχείς διακοπές από διάφορους και διάφορες,θα ήταν ονειρικό...Ήταν φανερό ότι την κούραζε το όλο σκηνικό και θα επέσπευδε τις διαδικασίες αναχώρησης.Συμφώνησα ότι πρέπει να είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία και πολύ κουραστικό να μην μπορείς να χαρείς την ανωνυμία σου και ένα ποτό με φίλους.

Ο χρόνος εν αντιθέσει με τη διήγηση δεν ήταν τόσο πολύς όσο φαίνεται...Ζήτημα να είχα 25 λεπτά μαζί της.Μου έφτασαν όμως για να σαγηνευτώ και να παραδεχτώ ότι το star quality πρέπει τελικά να είναι γονίδιο και όχι επίκτητο.Η ευγένεια και η καλλιέργεια είναι άλλη ιστορία...Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πολύ διδακτική βραδιά και ένα πολύ όμορφο (σχεδόν) τυχαίο περιστατικό.Και το επιμύθιο της όλης ιστορίας είναι ότι χωρίς το Boufo δεν πάς πουθενά σ'αυτή τη ζωή...

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ τον Andrea και τη Francesca που μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα και τη Vanina που βρήκε και μου σκάναρε και μία ιδιόχειρη αφιέρωση για τους ανγνώστες του boufos7.blogspot.com 

"A tutti i lettori - Ciao"

Giovanna Mezzogiorno

5 σχόλια:

  1. Αυτό ναι, αυτό μάλιστα, αυτό είναι ρεπορτάζ μεγατόνων... Και star system στο blog, τι άλλο θέτε; Όχι πείτε τι άλλο θέτε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...
    Τώρα όσο για τη Τζοβάνα με τέτοιο όνομα έχει την απεριόριστη εκτίμηση μας. Τζοβάνα Τζοβάνα για πάντα... στην καρδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pia ine afti?
    graye re bufo kana kalo gia to thrylo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/7/09, 3:22 π.μ.

    Γεια σου Zastro μου και έλεγα να πω του Boufos να διορθώσει τις κεραίες...γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση από Ιταλία τόσες μέρες; Αλλά τώρα μας αποζημίωσες.Πάντα κουκλάρες να συναντάς...Καλά άσε το ρητόν "φάτε μάτια ψάρια και...."). Είσαι φοβερός (αναφέρομαι στον αυτοσαρκασμό σου)!!!! Πάντα τέτοια!!!
    Καλά 25 ολόκληρα λεπτά αποχαύνωσης αγάπη μου και αυτός (Winston) θέλει τον θρύλο;
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/09, 6:25 π.μ.

    -boufos εισαι το αφεντικο αλλα να ξερεις οι υπαινιγμοι με φερνουν ολο και πιο κοντα στην παραιτηση.

    -Winston μην ασχολεισαι...Εφυγε κι ο Μπελλουτσι αδερφε,δε μπαινουν και οι Αγγελοπουλαιοι,αντιο ζωη το εργο.Ξενια Καλογεροπουλου,Νικος Ξανθοπουλος,Ελενη Χατζηαργυρη το εργο.
    Το αιτημα σου το μετεφερα στο αφεντικο αλλα δεν υποσχεται τιποτα...Ασχολειται με κατι mojitos τωρα και κατι πνευματωδεις κοπελες απο τη Βενεζουελα.Εχε πιστη ομως...Ο boufos χτυπαει παντοτε απο κει που δε το περιμενεις.

    -Εβιτα σ ευχαριστω πολυ.Οποτε μπορω αναρτω κι εγω αρθρα αλλα στα σχολια ειμαι τακτικος πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/8/09, 1:31 π.μ.

    Zastro ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα !!!!
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή