Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ψηλά με elf και Πιλότο

Ξεκινήσαμε σεμνά και ταπεινά. Συνεχίσαμε λιγότερο σεμνά αλλά το ίδιο ταπεινά. Ξεκινήσαμε λίγοι και καλοί. Δηλαδή ο εξής ένας η αφεντιά μου. Συνεχίσαμε περισσότεροι, όχι το ίδιο καλοί βέβαια γιατί σαν τον boufo, κανείς(ταπεινοί που λέγαμε πριν). Όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουμε ακόμη περισσότερο. Προσέχοντας να διατηρήσουμε ή ακόμη και να αυξήσουμε την ποιότητα που αδιαμφισβήτητα είχαμε, έχουμε κι ευελπιστούμε να έχουμε και στο μέλλον, δίνουμε βάρος και στην ποσότητα. Τα λέω όλα αυτά για να καλωσορίσω κι επίσημα στο blog τον έναν και μοναδικό, το σύγαυρο και φίλο της Liverpool, τον elf(applauds please). Και φυσικά με την πολύ σημαντική προσθήκη του, έχουμε απλωθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδος ου μην και του εξωτερικού. Εξηγούμαι. Εγώ, συνδέω πρωτεύουσα με Ήπειρο αφού "σπουδάζω" στα Γιάννενα. Εξασφαλίζουμε λοιπόν Δυτική Ελλάδα. Ο CostinhoAlexandro, που βοήθησε στις αρχές πολύ το blog και τώρα πατάει Γκάζι(όχι σε μπαρ στην ομώνυμη περιοχή της Αθήνας) και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τελός πάντων αυτός ο άνθρωπος είναι επίσης από Αθήνα. Ο sardelas4 μάς εκπροσωπεί στη Μακεδονία αφού κατάγεται από Δράμα και σπουδάζει(επίσης όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) στη Θεσσαλονίκη. Ο Zastro φέρνει ιταλικό αέρα στο blog μας ενώ τέλος ο πιο πρόσφατος απ' όλους elf κατάγεται από Αλεξανδρούπολη οπότε πάρτε και τη Θράκη. Τι μας μένει για ν' αποκτήσουμε πανελλαδικό χαρακτήρα; Η λεβεντογέννα Κρήτη(είμαστε σε διαπραγματεύσεις και να η είδηση μπόμπα) και εκπρόσωπος από κάποιο νήσι Αιγαίου και του Ιουνίου.

Καλά όλα αυτά πάμε στα δικά μας, όμως, τώρα. Και όπου δικά μας θα καταλάβετε πολύ σύντομα τι εννοώ. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι όλες οι μεγάλες διοργανώσεις τελείωσαν. Μας άφησαν χρόνους. Θέτε Superleague; Θέτε Champions League; Θέτε Ευρωλίγκες και Play Off στο μπάσκετ; Θέτε Γιουροβίζιον; Θέτε Ευρωεκλογές; Ποιο απ' όλα αυτά δεν έχει τελειώσει; Ποιο απ' αυτά δε μας απασχόλησε και δε σχολιάσαμε; Αλλά για πόσο θα τα σχολιάζουμε κιόλας; Δεν μπορούμε άλλο. Θέλουμε φρέσκα κουλούρια. Η εποχή είναι περίεργη. Καλοκαίρι γαρ. Ωραία εποχή αλλά δεν έχεις και πολλά να πεις. Άρα ασχολείσαι με ό,τι έχεις. Μεταγραφές; Μεταγραφές κύριοι δεν κατάλαβα. Μας χαλάνε; Το αντίθετο. Έχουμε πει ότι το καλοκαίρι οι αθλητικές εφημερίδες πουλάνε πολλά φύλλα. Δυστυχώς για σας δε θα μπούμε ακριβώς στη διαδικασία ονοματολογίας που τόσο πολύ σας αρέσει. Είμαστε τόσο περίεργοι που ναι μεν θα βασιστούμε σε μεταγραφές που έχουν επισημοποιηθεί ήδη, αλλά θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τίτλους εφημερίδων κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ανάλογα τις περιστάσεις. Τις προηγούμενες ημέρες έφτασε στο γραφείο μας(no comment) η είδηση ότι ο η ΠΑΕ Ηρακλής "έκλεισε" έναν ποδοσφαιριστή ονόματι Πιλότο. Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό; Αφεθείτε ελεύθεροι μαζί μας. Φτιάξτε σενάρια στο μυαλό σας. Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Οι περιστάσεις πολλές. Οι δημοσιογράφοι ευτυχισμένοι. Με τέτοιο όνομα μπορούν να κάνουν παπάδες.
Περίπτωση πρώτη: Πρώτη αγωνιστική και ο Ηρακλής κερδίζει με γκολ του Πιλότο στο ντεμπούτο του. "Air Force 1", είναι ένα σίγουρος πρώτος τίτλος και "Το πρόγραμμα του Ηρακλή ξεκίνησε να εκπέμπει Πιλοτ-ικά από την πρώτη κιόλας αγωνιστική", ένα σχόλιο που ίσως παίξει
Περίπτωση δεύτερη: Ο Ηρακλής παίζει με τον πρώτο της βαθμολογίας που πηγαίνει τρένο, δεν έχει χάσει βαθμό ρε παιδί μου. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο βασικός σκληροτράχηλος σέντερ μπακ της ομάδας-τρένου κάνει εξαιρετική χρονιά και όλα τα μέσα μιλούν για έναν πύργο στην άμυνα. Οι κυανόλευκοι της Θεσσαλονίκης κερδίζουν με πρωταγωνιστή ποιον άλλον(;) και το σχόλιο είναι το εξής: "Τους προσγείωσε ανώμαλα χωρίς άδεια από τον πύργο ελέγχου"
Περίπτωση τρίτη: Ο ποδοσφαιριστής μας δεν είναι καλός μόνο με την μπάλα στα πόδια αλλά διαπρέπει και στο ψηλό παιχνίδι. Τα γκολ με κεφαλιές διαδέχονται το ένα, το άλλο. Θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικός τίτλος από αυτόν; "Πιλότο-ς για ασκήσεις αέρος"
Περίπτωση τέταρτη: Η ομάδα δεν πηγαίνει καλά γιατί ο παικταράς μας είναι τραυματίας. Συγκεκριμένα η ομάδα που δοξάστηκε και δόξασε ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι από τις τελευταίες του πρωταθλήματος. Μέχρι που αποθεραπεύεται ο Πιλότο και ο Ηρακλής κάνει ένα σερί που τον ανεβάζει αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία. "Σε μεγάλη φόρμα ο Πιλότο, τους πήρε και τους σήκωσε", διαβάζουμε και δεν μπορούμε να δώσουμε άδικο στο δημοσιογράφο που το έγραψε, φίλοι μου.
Περίπτωση πέμπτη: Τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει προσαρμοστεί όπως θα ήθελε και βάλεται από τους φιλάθλους και τον Τύπο για τις μέτριες εμφανίσεις του. Ένα από τα ντέρμπυ της πόλης φτάνει και ο Πιλότο μπαίνει ως αλλαγή και δίνει με γκολ του, τους 3 βαθμούς στην ομάδα του. "Αέρινες σιωπές", ο βασικός τίτλος με επεξήγηση από κάτω: "ο Πιλότο έκλεισε στόματα".
Περίπτωση έκτη: Είμαστε στα τελειώματα της σεζόν και δυστυχώς ο Ηρακλής έχει μείνει πολύ πίσω. Έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά και στις τελευταίες αγωνιστικές παίζει πιο ελεύθερα αποδίδοντας αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο. Μάλιστα σε έναν από αυτούς του τελευταίους αγώνες ο Πιλότο ενώ έχει κάνει μια μέτρια χρονιά, πετυχαίνει ένα εξαιρετικής ομορφιάς και σπανιότητας γκολ. "Γκολάρα ο Πιλότο αλλά πτήση με... καθυστέρηση", το εύστοχο ομολογουμένως σχόλιο.
Περίπτωση έβδομη: Ο Ηρακλής βγαίνει στο UEFA Europa League κάνοντας μια πολύ καλή χρονιά με βασικό πρωταγωνιστή το γνωστό. Στις αποτιμήσεις της χρονιάς ακούμε και διαβάζουμε: "Πήγε ψηλά με... αυτόματο Πιλότο"
Περίπτωση όγδοη: Στην ομάδα επικρατεί αναρχία και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ο παίκτης μας τσακώνεται με τον προπονητή και σα να μην έφτανε αυτό διοχετεύει στον Τύπο τους ακριβείς διαλόγους και τα λόγια που αντάλλαξαν οι δύο άντρες. Αυτό δεν αρέσει στον πρόεδρο που τον καλεί σε απολογία και οι εφημερίδες κυκλοφορούν κάπως έτσι: "Ο Πιλότο σε απολογία για το "μαύρο κουτί"
Περίπτωση ένατη: Ο Πιλότο είναι ο μοναδικός διασωθής σε μια κακή χρονιά για τον Ηρακλή οπότε στην προσπάθεια του Τύπου να βρει τα αίτια της αποτυχίας, ο τίτλος που παίζει πολύ είναι ο εξής: "Πιλότο είχε... Συγκυβερνήτη όχι"
Περίπτωση δέκατη: Πάμε πάλι στην αντίθετη περίπτωση. Φανταστική χρονιά για την ομάδα με τον πρωταγωνιστή μας, καλύτερο παίκτη σε όλη τη σεζόν. "Φόρμουλα επιτυχίας, λόγω καλού Πιλότο-υ"

Όπως καταλαβαίνετε επικροτούμε τη συγκεκριμένη μετακίνηση στον Ηρακλή κι ευελπιστούμε κι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομάδας της συμπρωτεύουσας και να φέρουν παίκτες ανάλογου βεληνεκούς.
Πριν κλείσω να ευχαριστήσω πααααααάρα πολύ την αφανή συνεργάτιδα, υποψήφια δικηγόρο και φυσικά γαυρίνα μέχρι το... Κόκκαλη(νννναι...), Δέσποινα που βοήθησε αφάνταστα στις περιπτώσεις Πιλότο, χάρη στην ευστροφία της και την άψογη αίσθηση χιούμορ που έχει

3 σχόλια:

  1. βέβαια ακόμη μια περίπτωση...και η πιο πιθανή βέβαια...θα είναι η Ηρακλάρα να σηκώσει τα πάντα ολα του χρόνου με πρωταγωνιστή ποιόν άλλον; Τον Πορτογάλο. Ετσι μετά τον δραματικό τελικό του κυπέλου που κρίθηκε απο το γκόλ του "Επιστήμονα" ο τίτλος θα ήταν λογοπαίγνιο με την γνωστή εταιρία στυλό Pilot..."Υπογραφη Pilot-o"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω για τον Πιλότο αλλά η μεταγραφή elf έχει αρχίσει ήδη να τα βγάζει τα λεφτά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/09, 10:37 π.μ.

    Καλως ορισες elf!
    Πολυ δυναμικο μπασιμο και χωρις να κανεις βηματα κιολας.
    Παντα το λεγα οτι ο Εβρος βγαζει τα καλυτερα παιδια και τις πιο μπροστοβαρες γκομενες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή