Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αγαπητέ ¨Ελληνα


Είναι 3:20 Σάββατο χάραμα και εγώ κάθομαι και γράφω ενα κείμενο για το blog αντί να τα πίνω κάπου,ευτυχώς υπάρχει και ο Πλούταρχος και με ανεβάζει (μη γελάτε) τη διάθεση..
Καθόμουν πριν κανένα μήνα περίπου και παρακολουθούσα ειδήσεις(στον Alpha νομίζω),όπου ο ρεπόρτερ έκανε την εξής ερώτηση,''τι σας γεμίζει με απαισιοδοξία?''.Οι περισσότεροι απαντούσαν ότι οι πολιτικοί τους γεμίζουν με απαισιοδοξία.
Μία κυρία όμως ηλικίας 60-65 ετών έδωσε μία καταπληκτική κατά την γνώμη μου απάντηση.Η κυρία αυτή λοιπόν είπε ''ο ¨Ελληνας με γεμίζει με απαισιοδοξία''.Το πόσο δίκιο έχετε καλή μου κυρία δεν μπορώ να σας το εκφράσω,πραγματικά συγχαρητήρια για την άποψη σας και θα με επιτρέψεται να σας την ''κλέψω'' και εγώ.
Σε αυτά τα 22 χρονάκια που ζω και ενώ θα έπρεπε να είμαι λίγο ποιο τραλαλάμ τραλαλόμ,ώντας και φοιτητής,χωρίς σοβαρά βάσανα,κάθομαι και ασχολούμαι με αυτή την εκπληκτική απάντηση της κυρίας.ε,ναι λοιπόν ο ¨Ελληνας εμένα δε με γεμίζει με απαισιοδοξία,με έχει κάνει απαισιόδοξο γενικότερα για τα πάντα.
Αυτός ο ¨Ελληνας ο κοιμησμένος,ο ¨Ελληνας του καναπέ,του μπλα-μπλα,της ανωριμότητας.Αυτός ο ¨Ελληνας που έχει μεγαλώσει χωρίς παιδεία,αυτός ο ¨Ελληνας που έχει μάθει να παλεύει μόνο για το συμφέρον του,αυτός ο ¨Ελληνας που δε νοιάζεται για το καλό των πολλών αλλά για το δικό του.Αυτός ο ¨Ελληνας που έχει μνήμη που διαρκεί ελάχιστα,αυτός ο ¨Ελληνας ο ρατσιστής που δεν έχει μάθει να συμβιώνει με έναν ξένο,την ώρα που σίγουρα κάποιος γνωστός του ζει σε ξένη χώρα.
Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα.Ο κλασικός ¨Ελληνας θα κοιτάξει το συμφέρον του σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του από κάτι πολύ απλό εώς κάτι πιο σοβαρό.¨Ετσι έχει μάθει,δεν ξέρω από που αλλά έτσι έμαθε,και μόλις πας να τον πεις κάτι,σε απαντάει με αφοπλιστικό τρόπο '' έλα μωρέ όλοι έτσι κάνουν''.Δεν έχει μάθει ότι το κοινό καλό είναι και καλό δικό του.
Αυτή η μνήμη του ¨Ελληνα είναι κάτι σαν ανέκδοτο.¨Αραγε θυμάται κανείς τι γίνεται στη χώρα μας μόλις τελειώσουν οι ειδήσεις?Η μνήμη του κρατάει όσο ένα δελτίο ειδήσεων,όπου ο ¨Ελληνας θα πει κατά τη διάρκεια του δελτίου ''κοίτα τους αλήτες,τα κοπρόσκυλα,τα αρπάζουν και ο κοσμάκης δεν έχει να φάει'',και μόλις θα έρθει η ώρα της κάλπης.......πάλι τα ίδια..
¨Ενα ακόμη ζήτημα είναι αυτός ο ¨Ελληνας ο ρατσιστής.¨Οπου έγινε ρατσιστής με σοβαρά υπεύθηνα τα Μ.Μ.Ε.Αξεπέραστη άποψη ρεπόρτερ ΣΤΑΡ μετά από ληστεία ''λογικά αλλοδαπός θα είναι ο δράστης'' ή η κλασική ερώτηση μετά από κάτι παράνομο ''αλλοδαπός ήταν ο δράστης?''.Ε,λοιπόν ¨Ελληνα ρατσιστή ας τους στείλουμε όλους πίσω στις χώρες τους και να έρθουν πίσω οι ¨Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό,μας χωράει η χώρα?
Το βασικότερα θέμα είναι για το τέλος,διότι το βιώνω περισσότερο έντονα,το θέμα της παιδείας.Παιδεία λοιπόν δεν έχει σχεδόν κανένας ο ¨Ελληνας.Οι πατεράδες μας και γενικότερα άνθρωποι ηλικίας 50 ετών και μετά δεν είχαν την ''τύχη'' να σπουδάσουν σαν και εμάς,διότι δεν είχαν την δυνατότητα,άρα δεν έχουν και την καταλληλότερη παιδεία,αφού πολλοί από αυτούς δεν έχουν βγάλει καν το δημοτικό.
Εμείς οι νεότεροι έχουμε παιδεία?Εμείς που πήγαμε 6 χρόνια δημοτικό,3 χρόνια γυμνάσιο και 3 χρόνια λύκειο και τώρα σπουδάζουμε έχουμε παιδεία?¨Εχουμε πολιτική παιδεία?¨Εχουμε αθλητική παιδεία?¨Εχουμε παιδεία στην οδήγηση μας?¨Ενα ακόμη τραγικό της παιδείας είναι το μάθημα της έκθεσης όπου αντί να είναι μάθημα στο οποίο ο καθένας γράφει ελεύθερα τη γνώμη του,είναι ένα μάθημα όπου μας επιβάλλουν να γράψουμε αυτά που θέλουν να διαβάσουν.
Η παιδεία είναι το βασικότερο ζήτημα που πρέπει να λύσει η χώρα μας όπου τα χρήματα που δαπανούνται είναι ελάχιστα.Πρόβλημα το οποίο δεν πρόκειτε ποτέ να διορθώσουν.Τους συμφέρει να μεγαλώνουν παιδιά χωρίς παιδεία και κρίση,έτσι θα μείνουν σταθερά αυτοί πρώτοι και εμείς σταθερά θα πιστεύουμε ότι ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου.
Αγαπητέ ¨Ελληνα περαστικά σου,ζήσε και πέθανε σε αυτό το ψέμα,μην κάνεις ποτέ κάτι για να αλλάξεις κάποια πράγματα προς το καλύτερο,αφού έτσι σε βολεύει,συνέχισαι να κοιτάς τον εαυτό σου και άσε το διπλανό σου να πεθαίνει.Εδώ πεθαίνει η χώρα σου και δε σε νοιάζει,ο διπλανός σου θα σε νοιάξει???
Υ.Γ. για το μόνο που είμαι αισιόδοξος είναι ότι μέχρι να πεθάνω δε θα αλλάξει τίποτα..

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/09, 1:19 π.μ.

    Sardelas4 μάλλον απαιδιόδοξο σε βρήσκω.
    Ερατώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/09, 9:47 μ.μ.

    Συγνώμη αυτό το βρίσκω* και ότι άλλο... μην δίνετε σημασία...θα σας είμαι ευγνώμων.
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε δίνουμε σημασία..και εσύ το βρίσκω το γράφεις ''βρήσκω''*.
    *κείμενο Π(περηφάνεια) Α(αντίσταση) Ο(όνειρο) Κ(κατάκτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/7/09, 3:55 π.μ.

    Sardelas4 δεν κατάλαβα δεν είδες οτι είπα ότι θα ήμουν ευγνώμων... αλλά ΠΑΟΚακι μου.. μου την είπες και δεν το είχα προσέξει τόσες μέρες..Βάλε με στους α..παίδευτους...πιο πάνω.
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/7/09, 11:40 μ.μ.

    Boufos7 κατάλαβες τι έπαθα με το βρίσκω? Άντε μετά να πεις οτι "καις αμόλυβδηηηηηηη..." Είμαι απρόσεκτη!!!!!
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή