Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Τιμή και δόξα







Πολλοί με ρωτούν γιατί έχω τόσο μεγάλη τρέλα με τα βιβλία και τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Πολλοί λένε ότι αυτές οι ταινίες είναι για παιδάκια….
Αλήθεια πως θα μπορούσε ένα βιβλίο που «γράφτηκε» στα αναχώματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο Τόλκιν πολέμησε για την Αγγλία να είναι για παιδιά; Πως θα μπορούσε ένα βιβλίο που έχει τόσα αλληγορικά μηνύματα να είναι για παιδιά; Εξηγούμε…
Ο Τόλκιν γεννήθηκε στην Αγγλία στα 7 έμεινε ορφανός από πατέρα. Τον μεγάλωσε ένας καθολικός ιερέας στην Αφρική όπου και πήγε με την μητέρα του. Στα 12 έχασε και τη μητέρα του έτσι ο Τόλκιν ζούσε με την φροντίδα της εκκλησίας. Όταν ενηλικιώθηκε πήγε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου και τελείωσε φιλολογία και φιλοσοφία με ειδικότητα γλωσσολογίας. Το τελευταίο είναι σημαντικό καθώς ο Τόλκιν δούλευε τον Άρχοντα για περίπου 20 χρόνια… όλα όμως ξεκίνησαν δημιουργώντας τις γλώσσες και τα ονόματα των ηρώων και γύρω τους έπλεκε την ιστορία. Είναι εντυπωσιακό ότι έχει φτιάξει τέτοιο βάθος στην ιστορία της Μέσης Γης που πραγματικά σε ταξιδεύει. Και αυτό το κατάφερε δημιουργώντας χάρτες, 8 γλώσσες , άπειρα ονόματα , γενεαλογικά δέντρα των διαφόρων φυλών τις Μέσης Γης... που κάποιες φορές δεν έμπαινε στον κόπο καν να μας εξηγήσει ποιος είναι αυτός και τι δουλεία έχει στην ιστορία! Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιούργησε τα ονόματα σε κάθε φυλή και γλώσσα, δίνοντας νόημα και ζωντανεύοντας την ιστορία π.χ. Έομερ=αυτός που σέβονται τα άλογα. Εογουήν=αυτή που αγαπά τα άλογα. Ήταν λογικό λοιπόν όταν έφτιαξε με τέτοια βάση την ιστορία να του πάρει ολόκληρη τη ζωή το έργο μέχρι να τελειώσει, έργο το οποίο δεν τελείωσε. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν με το Χόμπιτ, ένα βιβλίο που έγραψε για το γιό του όταν ήταν μικρός, όμως καθώς κατάλαβε ότι είχε πέραση ο λόγος του συνέχισε με τον Άρχοντα, το Σιλμαρίλλιον και άλλα… το κορυφαίο όλων είναι ότι επειδή ο Τόλκιν δεν είναι ένας επαγγελματίας συγγραφέας αλλά γράφει με το ένστικτό του, έγραφε ιστορίες ασταμάτητα για τη Μέση Γη, ιστορίες που δεν μπήκαν στα βιβλία του ποτέ, παρά έμειναν στα ράφια του να σκονίζονται μέχρι που ο γιός του και μετά τον θάνατο του Τόλκιν και αφού τελείωσε το Σιλμαρίλλιον που δεν πρόλαβε ο πατέρας του, μάζεψε όλες τις ιστορίες από τα ράφια και τα συρτάρια… και ως πιο συγκροτημένος συγγραφέας από τον πατέρα του έφτιαξε τις «Χαμένες Ιστορίες» της Μέσης Γής. Ιστορίες που άλλοι συγγραφείς θα τις κάνανε ολόκληρα βιβλία, ιστορίες αγάπης, μάχες, φιλίες, ο Τόλκιν τα είχε ως μια κουκίδα στην ιστορία διαχρονικά της Μέσης Γης. Κάτι ανάλογο ήταν και ο Άρχοντας ήταν ουσιαστικά ένας 11 μήνες, της 4ης εποχής της Μέσης Γης, όπου έγιναν σπουδαία γεγονότα και γι’ αυτό και τα δείχνει πιο αναλυτικά. Είναι σπουδαίο ότι διαβάζοντας τα βιβλία αυτό σου μένει. Ότι όλοι χαρακτήρες είχαν τη ζωή τους ώσπου έγιναν τα γεγονότα.
Ο Τόλκιν που είναι πολύ αλληγορικός συγγραφέας, αυτός το αρνούταν συνεχώς. Όλοι κατάλαβαν πως το δαχτυλίδι συμβολίζει την εξουσία, ο Σάουρον τον Χίτλερ, ο Σάρουμαν τον Μουσολίνι, το Άιζενγκαρντ που κατέστρεφε τα δάση την βιομηχανική επανάσταση, δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεαστεί ο Τόλκιν από την μανιώδη καταστροφή της φύσης καθώς ήταν λάτρεις της. Έλεγε χαρακτηριστικά ένα βίωμα που είχε. Έμενε σε ένα σπίτι έξω από το Λονδίνο όπου είχε ένα λόφο μπροστά και πολλά δέντρα… μέσα σε 5 χρόνια δεν έμεινε ούτε ο λόφος! Τον είχε εξοργίσει αυτό που έβλεπε, γι’ αυτό και τα Ξωτικά τα οποία είναι για τον Τόλκιν η τελειότητα και η γνώση, τα έφτιαξε να ζουν αρμονικά με την φύση. Τα σπίτια και τα παλάτια τους ουσιαστικά να είναι μέσα στα δέντρα. Δέντρα τα οποία έδωσε σάρκα και οστά παρομοιάζοντας τα με την εκδίκηση της φύσης καθώς αυτά διέλυσαν το Άιζενγκαρντ. Η ιδέα τον Εντ (δέντρο-βοσκοί) ήρθε στον Τόλκιν στον στρατό. Όταν οι καμουφλαρισμένοι κομάντο με φύλλα έκαναν επίθεση είπε ένας στρατιώτης δίπλα στον Τόλκιν συνθηματικά… «κοίτα τα δέντρα κουνιούνται»… ατάκα που πέρασε και στο βιβλίο και στη ταινία δια στόματος Πίπιν την στιγμή που ξεκινούν την προέλαση τους οι Έντ. Ο Τόλκιν λοιπόν δεν ήθελε η ιστορία του να θεωρηθεί αλληγορική και ο πόλεμος για το Δαχτυλίδι, να θεωρηθεί ότι ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος για την εξουσία. Γιατί πίστευε ότι αν την ιστορία του την ταυτίσουν με αυτά τα πρόσωπα και γεγονότα, όταν ξεθωριάσουν αυτά μαζί τους θα χαθεί και η ιστορία του. Γιατί πίστευε και όντος έτσι είναι ότι η ιστορία του είναι διαχρονική και ο αναγνώστης των βιβλίων θα μπορεί να την παρομοιάζει με την δική του εποχή. Πάντα θα υπάρχει ο πόλεμος για το Δαχτυλίδι, μεταφραζόμενο ως εξουσία, πετρέλαια, τεχνολογία (CERN) , πάντα θα επηρεάζονται όσοι θα είναι κοντά του… πόσο σπουδαία σκέψη έκανε ο Τόλκιν. Σπουδαίες σκέψεις και ατάκες που είναι πλημυρισμένα τα βιβλία του και κάποιες πέρασαν και στις ταινίες.
Ο Τόλκιν ήθελε να συμμετέχει στην πλοκή της ιστορίας με ένα τρόπο ως οδηγός. Έτσι έπλασε τον Γκάνταλφ, όπου ουσιαστικά είναι ο Τόλκιν. Ότι λέει ο Γκάνταλφ είναι σκέψεις του Τόλκιν, γι’ αυτό και ο Ίαν Μακ Κέλλεν που είναι σπουδαίος ηθοποιός κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Πήρε κασέτες όπου ο ίδιος ο Τόλκιν διάβαζε τα βιβλία του και μπροστά στον καθρέπτη του προσπαθούσε να βαρύνει τη φωνή του και να μιλά όπως ο Τόλκιν για να περάσει μέσω του Γκάνταλφ… τον Τόλκιν. Έτσι πολλές σπουδαίες φράσεις γράφτηκαν στα βιβλία, ως φιλόσοφος το κατείχε ο Τόλκιν, όπου μπορούν να χαρακτηριστούν σπουδαίες. Μια από τις αγαπημένες μου την είπε ο Γκάνταλφ στον Φρόντο, όταν ο τελευταίος είπε πως ήταν κρίμα που δεν σκότωσε ο Μπίλμπο το Γκόλουμ όταν μπορούσε και ο Γκάνταλφ του απάντησε πως «πολλοί που ζουν αξίζουν να πεθάνουν και πολλοί που πεθαίνουν αξίζουν να ζουν, ούτε οι πιο σοφοί δεν μπορούν να αποφασίσουν…» . Μια ατάκα του Μπίλμπο Μπάγκινς την ημέρα του πάρτι των γενεθλίων του, μπροστά σε όλα τα χόμπιτ του χωριού είπε «111 χρόνια είναι πολύ λίγα για να ζήσεις δίπλα σε τόσο αξιολάτρευτους χόμπιτ, γνώρισα τους μισούς από εσάς το μισό από όσο θα ήθελα και αγαπώ τους μισούς από εσάς το μισό από όσο αξίζετε» κάτι που μόνο ο Γκάνταλφ κατάλαβε τι εννοούσε!! Ο Τόλκιν πίστευε πως η Μίνας Τίριθ είναι ο σύγχρονος κόσμος. Μια πόλη με πλούσια ιστορία αλλά σε παρακμή. Σαν την Ελλάδα. Ο Τόλκιν είπε μέσω του Γκάνταλφ στον Πίπιν ψηλά στην κορυφή της Μίνας Τίριθ «…αυτή η πόλη άντεξε χιλιάδες χρόνια και εξαιτίας ενός τρελού θα καταστραφεί, οι άρχοντες αυτής της πόλης κάνανε σπουδαιότερους τάφους για τους προγόνους τους απ’ ότι τα σπίτια των παιδιών τους, κλείστηκαν σε ψηλούς πύργους κάνοντας ερωτήσεις για τ’ άστρα, έτσι η Μίνας Τίριθ παρήκμασε…» …κάτι μου θυμίζει… μάλλον πιο πολύ ασχολούμαστε με το παρελθόν και την ιστορία μας παρά με τα ίδια τα παιδιά μας, οπότε λογικό είναι να παρακμάσουν οι κοινωνίες μας.
Πώς λοιπόν ένα βιβλίο με πάρα πολλά και πολύ περισσότερα βέβαια μηνύματα από αυτά που σας παρουσίασα χαρακτηρίζεται παιδικό; Και διάολε αν είναι όντως παιδικό πόσο σπουδαίες παραστάσεις αφήνει στα παιδιά που θα το διαβάσουν ακόμα και μετα από 100 χρόνια…

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/09, 4:17 π.μ.

    έγραψες πάλι elf..
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/09, 10:56 π.μ.

    Οχι ρε elf...
    Με κατεστρεψες με τον Τωλκιν...
    Γυρνα το σε Χενρι Μιλλερ να τα βρουμε καπου στη μεση τουλαχιστον και σιγα σιγα να μπουμε μετα στα βαρεια (Μπροχ και τα τοιαυτα).
    Τεσπα...Περι ορεξεως,ουδεις λογος.

    Υ.Γ. Ευα, ο elf ειναι λογοδοσμενο παιδι αλλα δεν αντεχει το στενο μαρκαρισμα για πολυ.Δε το λεω για σενα αλλα δοθεισης της ευκαιριας ενημερωνω το κοινο του ασθενους φυλου που πληροι τις προυποθεσεις του 95-60-90 και βλεπει τον κοσμο απο τα 174 εκατοστα και ανω.
    Υ.Γ.2 Αντιθετως οσες κυριες επιθυμουν το μυστηριο που ακουει στο ονομα boufos, οφειλουν να γνωριζουν οτι οι απαιτησεις ειναι ακομη πιο υψηλες.Αυτο ομως ειναι ενα αλλο θεμα που θα αναλυθει προσεχως με σχετικο αρθρο στο ιστιολογιο.
    Υ.Γ.3 Ο sardelas ειναι εκτος συναγωνισμου και λογιζεται ως guest star οπως ο Μπραντ Πητ σε ταινια του Αλτμαν, διοτι ΠΑΟΚ εισαι.
    Υ.Γ.4 Ο CostinhoAlexandro ειναι ταγμενος στη Νικολουλη.Οταν τον δειτε,ενημερωστε την υπηρεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου zastro εχω τη αποψη πως ο Τολκιν ειναι απο τους σπουδαιοτερους συγγραφεις. και αυτο οχι λογω ικανοτητων, υπαρχουν καλυτεροι, απλα τον θεωρω τραυματικο συγγραφεα. αν δεις τι εζησε και πως, θα καταλαβεις ποσο σπουδαια ηταν τα γραπτα του. εκτος του οτι ετσι κι αλλιως ειναι απο τους σπουδαιοτερος φιλολογους-γλωσσολογους του αιωνα μας, αν οχι ο κορυφαιος. οποτε και μονο οτι ενα τετοιο μυαλο γραφει βιβλια που κεντριζουν τους νεους και οχι μονο τους και καλα κουλτουριαριδες(ψευτοκουλτουριαριδες που λεει και ο λιακο) ειναι σημαντικο.
    Υ.Γ.1 Ευα ελπίζω να μην ειρωνευεσαι
    Υ.Γ.2 Zastro συμφωνω με τις αναλογιες που λες αλλά αν και κοιτω τον κοσμο απο το 1.91 μετρα, μου αρεσουν οι κοντες...αρα 1.74 το πολυ και κατω...ειναι πιο...γκχ γκχ...ευχρηστες πιο πιο πιο πως να το πωωω πιο flexible...που λεν και στο χωριο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/09, 12:29 π.μ.

    Elf μαζί σου είμαι...Άφησε τον Zastro να λέει και οι κοντές έχου ψυχή...Τι στο καλό όλο ψηλές έχει αυτή η Ιταλία;
    Από κάπου όλοι ξεκινάμε...συνέχισε... Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/6/09, 12:37 π.μ.

    Γεια Zastro μου, αστειάκια? Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή...Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/09, 2:08 π.μ.

    -elf διαφωνω για Τωλκιν αλλα δεν πειραζει.
    Παντα ημουν οπαδος της στυγνης αληθειας ή της ρεαλιστικης παραβολης.
    Οσον αφορα τη νυξη περι κοντων γυναιων,συμφωνω οτι ειναι κατι που μας κυνηγαει ως ψηλα αγορια.
    Πως τα καταφεραμε μαζευτηκαμε ολοι οι ψηλοι ομορφαντρες εδω μεσα...

    -Εύα οι κοντες μας κυνηγανε απο μικρα παιδια.Ταμα στην Παναγια τη Σουμελα εχουμε κανει να βρουμε γυναιο ανω του 1.80
    Οι Ιταλιδες ειναι στυλατα κοριτσα αλλα απο μπόι δε το χουνε γιατι ειναι μεσογειακα κομαντα κι αυτα.
    Οι παντρεμενοι Εύα ειναι ειδος υπο εξαφανιση.Δεν αντιλεγω οτι εχουν ψυχη,αλλα το χουι βγαινει παντα τελευταιο αν εννοεις τι εννοω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/6/09, 3:09 π.μ.

    Το μόνο που κατάλαβα Zastro είναι ότι είμαι είδος υπό εξαφάνιση.....αλλά βοήθησε γιατί δεν...
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. zastro μη μου πεις οτι εισαι ο χρηστος απο ιταλία....;;;
    Εύα επειδή παλι με μπέρδεψες....γιατι εισαι ειδος προς εξαφάνιση; εισαι παντρεμένη;;;; μη μου πείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/6/09, 3:20 μ.μ.

    -Εύα να ζησετε να ευτυχησετε με το συζυγο και καλους απογονους.
    Το παραβολικο εγκειται στο οτι αργα ή γρηγορα το μοιραιο επερχεται.Εγω το λεω χουι,αλλοι το λενε μειωση ενδιαφεροντος,αλλοι πειρασμο,αλλοι κερατο,αλλοι αλλαγη σεξουαλικης κατευθυνσης (χαχα).
    Απο την αλλη βεβαια,μπορει να ανηκεις στο στατιστικο οριο του 7% που παντρευεται και εχει βιον ανθοσπαρτον,εναρετον,ευτυχην και πραον.
    Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου (δηλαδη του αντρα)

    -elf ηθελα να στο κρατησω μυστικο αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο καρφωσε αυτος ο σαλιαμαγκουρας ο boufos.Σε καθε περιπτωση σε ακουσα χτες περηφανα με τη στεντορεια φωνη σου και αποστελλω τα χαιρετισματα μου στο μαγευτικο Εβρο που ολοι αγαπαμε εκτος απ τους φανταρους.
    ΕπειδηΣ τελειωνει το lunch break επιστρεφω στη θαλπωρη της εργασιας μου και αναμενω περιχαρης την απαντηση σου νεε μου.
    Με τιμη - ZZZZZZZZZastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/6/09, 5:15 μ.μ.

    Το Χρήστος το είπα εγώ Zastro...κάνω λάθος; Για τα άλλα ουδέν σχόλιο..Απλός τα μαρκαρίσματα οπως υπαινίχθηκες..μακριά από μένα τα πιτσιρίκια..της σελίδας σας .Η επίσκεψη μήπως είναι ένας προσχηματικός δικτυακός τόπος;
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/6/09, 5:19 μ.μ.

    Elf και Zastro όταν είπα ότι είμαι είδος υπό εξαφάνιση αναφερόμουν στην ευφυϊα και όχι στο γάμο(τριπλίτσα). Αλλά δεν κατάλαβα κάτι σύντομα όπως: γκχ elf .΄Ανοιξα το λεξικό αλλά τίποτα και καταλαβαίνεις ότι προβληματίζομαι μήπως έχω IQ ραδικιού; Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/6/09, 7:11 μ.μ.

    Ευα αντιλαμαβανομαι οτι προσπαθεις να βγαλεις βελουδο το boufinio,αλλα δεν ειναι αναγκη να σηκωσεις τετοιο βαρος.
    Δεν υπαινιχθην τιποτε απ αυτα που αντεληφθεις.Απεναντιας εσυ με οδηγησες σε εσφαλμενα συμπερασματα (ηθελημενα;) οσον αφορα την οικογενειακη σου κατασταση.Δινω τοπο στην οργη...Ας οψεται η γαλατικη παροιμιωδης ευγενεια μου.

    elf επιτεψε μου μια ερωτηση: το 11 του ψευδωνυμου παραπαμπει καπου συγκεκριμενα; Η 11η εντολη ας ποουμε; Η αποδραση των 11; Στον παλιο παικτη του Ολυμπιακου Σακη Μουστακιδη; Στο ping-pong;

    Χαιρετω τους συνδαιτυμονες, μετα τιμης
    ΖΖΖΖΖΖΖastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dear zastro καταρχην, θα ήθελα να πω οτι απλα ρώτησα αν είσαι αυτο το σοβαρο παιδι που όλοι περιμενουμε να ακουστει στον αερα της πολυαγαπημενης μας εκπομπης και να σχολιασει τα της Ιταλιας και οχι μονο....ασχετα που αποκάλυψες μονος σου την ταυτοτητα σου... οταν διαβαζα στο αρθρο του boufou,που καλωσορίζει τη μουρη μου,είδα οτι ο zastro ειναι απο ιταλία δυσκολευτηκα να το πιστεψω αρχικα, αλλα ειπα να σε ρωτησω....η αντιδραση σου μου εδειξε πως μαλλον ειναι η αφεντια σου.η αληθεια ειναι οτι σε θεωρουσα σοβαρο άτομο...αλλα αφου γραφεις σε ένα μπλοκ σαν και δ' αυτο..."ανεβαίνεις εις τα γαλαζια και τσαχπινικα ματια μου"!
    οσο για το 11... επειδης η ζεστες αρχισαν για τα καλα και το μυαλο μου χανει λαδια, δεν καταλαβα για τι πραγμα μιλας.
    αλλα αν ειχα να διαλεξω κατι...δεν θα συζητουσα το νούμερο του ακατανόμαστου τον οποιο ειχα την ατυχια να εχω προπονητη στον εθνικο αλεξ/πολης...όπου και μετα απο 2 μηνες συνεργασιας σταματησα την καριερα μου στο βολει..αν και βασικος ακραιος της εθνικης παιδων και εφηβων...πέτυχες ατομο και συ!!!θα διαλεγα την 11η εντολη. μου αρεσει...και τι θα έλεγε;; το πιο απλο, θα ήταν σαν τηλεγράφημα...
    "Καντε ρε μαλακισμενα επιτελους τις 10 εντολες που σας έδωσα πραξη!Ο Θεος"...
    Οσο για τον Εβρο καλε μου φιλε, ειμαι μαζι σου για τα φανταρια... αλλα επειδη σπουδαζω (εδω καλχάζουμε) στην Νυφη του Θερμαικου,το αρχαίο Αραντις (σηκωθείτε απο ντιβάνια, πολυθρόνες, καναπέδες...άλλος σπουδαιος συγγραφεας!!!) στη πρωτεύουσα της βορείου Ελλαδος και αιώνια αδικημενη απο το κατεστημενο της Αθηνας, τη Θεσσαλονίκη τελος παντων...θα πω τις χαιρετουρες σου οταν παω! αλλα εσυ μιλας για καποιον μαγευτικο Εβρο...μαλλον θα μιλας για αλλο νομο καθως εγω οποτε παω μονο ρωσοποντιους βλεπω πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/6/09, 1:19 μ.μ.

    Zastro μου Απόλλωνα σε έκανα τι άλλο θέλεις; Αντικατέστησε το συντομότερο την Ερατώ σε παρακαλώ να δούμε άσπρη μέρα....Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/6/09, 4:40 μ.μ.

    Συναδελφε elf το nickname σου σημαινει «11»
    Εκτος αν παραπεμπει σε elves κλπ.Αλλα δε σε κοβω για καλικαντζαρο μεταξυ μας, γι αυτο και ρωτησα για το 11.
    Τρομερο παντως το ολο στορυ με το βολλευ,τους ακραιους,τις διαγωνιους,το Μουστακιδη,τον Καζαζη,το Ντρακοβιτς και τον Αμαριανακη (παλιοι παικτες του βολλευ αυτοι για οσους δεν γνωριζουν).
    Οσον αφορα την περσονα μου elf,προκειται περι αστειου τυπου ο οποιος εχει βρει τον τροπο να περνιεται για σοβαρος.The Importance of Being Earnest που ελεγε κι ο ηρωας του Χαρη Σιανιδη,ο Oscar.Εγω απο την αλλη προτιμω τον Oscar του Θρυλου των γηπεδων,απλα και μονο επειδη υπηρξε συμπαικτης του Λετο.Τεσπα μη μας παρουνε και για homophobic οπως τον Rio Ferdinand.
    Να μη στα πολυλογω,μεσω του μεγαλυτερου Ευρωπαιου Δημοσιογραφου γνωρισα το boufo,ο οποιος δεν αργησε να μου προσφερει κλειστο 3ετες για το blog.Δεχτηκα γιατι ειμαι ψωναρα και ειναι τιμη να ανηκω στον ιδιο χωρο με εξεχουσες προσωπικοτητες των τεχνων και των γραμματων οπως ο boufos7 ο CostinhoAlexandro ο sardelas4 και ασφαλως εσυ που εδωσες παρισινο αερα στο χωρο.
    Το λυπηρο ειναι οτι βρισκεσαι σπουδαζων στη μεγαλη φτωχομανα,αλλα δεν ξεχνω οτι εκει βγαινουν τα καλυτερα παιδια οπως αυτος ο σατανας ο sardelas.Αν περναγα βολτα θα πιναμε ενα moetακι στο Hotel και θα ανακαλυπταμε την καινουρια εκφανση της κβαντικης φυσικης.Ας ειναι μας τρωει η ξενιτεια κι ο Καζαντζιδης.
    Αγωνιστικους χαιρετισμους στη Νυμφη του Θερμαικου και stamme bene που λεμε και δωθε.

    - Ευα και οι 9 δεν ανεχτηκαν τον Απολλωνα.Και απο τις Μουσες σκεφτομαι να περασω στις Ερινυες πλεον που ρχονται και πιο βολικες.

    Μετα τιμης ΖΖΖΖΖΖΖastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. zastro το elf παραπέμπει στα elves...αλλα οχι στα ξωτικα του Santa Coca-Cola...αλλά τα ξωτικά του Τόλκιν...ως ψουναρα που διαλεξα το elf γιατι ο Τολκιν συμβολίζει με τα ξωτικα την σοφια, τις τεχνες και φυσικα την ομορφια τους. Καποιοι λενε οτι η έννοια των ξωτικων ειναι επιρρεασμενη απο τους αγγέλους...καθως ο Τολκιν ηταν βαθια θρησκευομενος.
    Να φανταστω οτι το moetακι... ειναι η σαμπάνια moet ε; γιατι συνηθως πίνω Crystal... αλλα φιλε μου το καλυτερο μαγαζι στη Σαλονικη ειναι το Garcon, με ζωντανη τζαζ και soul μουσικη! εχει φοβερες φωνες, καλο φαγητο, αλλα δυστυχος μεγαλο κοσμο...
    ΥΓ1 καλυτερο δημοσιογραφο μαλλον εννοεις τον πετραν ε; απο την κρητη; γιατι αν αναφερεσε στην απατη τον Μαυρογιαννιδη εισαι λαθος!
    Αγωνιστικους χαιρετισμους στας Ιταλιας...και "κουνισου ρε μαλακα πρασινο άναψε!!!" που λεμε και δωθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/6/09, 9:45 μ.μ.

    Zastro: ήλθον, είδον και απήλθον....
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ... Champions League...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/6/09, 6:02 μ.μ.

    Ναι αλλα και η Kosiçe επαιξε καποτε Τζαμπιολιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/6/09, 11:28 π.μ.

    Elf μήπως παρατήρησες τι εμπνευση ήταν αυτός ο Τόλκιν; Πόσα θέματα αναλύθηκαν; 20 σχόλια!!!!!Αυτό να το βλέπουν οσοι μιλούν για Μίλλερ και Μπροχ και θέλουν να παίξουμε τον ρόλο του Νίκολσον στο The shining...Eσκισες...
    Καλά μιλάμε για... πολύ επίπεδο Boufos7 (Η περσόνα και η συνάντηση με τη σκιά... θα ήταν πιο εύστοχο) αλλά και τo: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι(δοτική), για την κακομοίρα την κοσίζ...
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατ΄αρχάς είναι Κόζιτσε η ομάς και κλαίμε όλοι...
    Ο Zastro δεν τσιμπάει γιατί είπαμε έχουμε ανέβει επίπεδο...
    Εύα συνέχισε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/6/09, 3:19 π.μ.

    Boufos7 σε ευχαριστώ για την ενημέρωση....αλλά είπαμε μακάριοι οι πτωχοί....
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή