Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τόκ Τόκ... ταχυδρόμος....γράμμααααααα!!



Μηνύματα πάνε και έρχονται στην ελληνική μας τηλεόραση. Άλλα στέλνονται εκ της Μυκόνου , άλλα εκ των πολιτικών μας και άλλα από εμάς. Αυτό που πάντα με εκνεύριζε να ακούω είναι πώς η αποχή από τις εκλογές, όχι μόνο η φετινή, είναι μήνυμα δυσαρέσκειας εκ μέρους μας. Είμαι κατά της αποχής ,παρόλα αυτά πιστεύω πως η αποχή δεν είναι αδιαφορία, αλλά είναι ένας τρόπος που δημιούργησε το πολιτικό μας σύστημα για να απορροφά όσο μπορεί τους κραδασμούς. Αυτό το κατάφεραν οι πολιτικοί μας όταν αποποινικοποίησαν την ψήφο…. Νομιμοποιώντας ουσιαστικά την αποχή. Καθώς τολμώ να ρισκάρω την πρόβλεψη πως αν ήταν υποχρεωτική η ψήφος, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και συνειδητή απόφαση το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Η πρώτη προφανείς αλλαγή θα ήταν ότι θα ψήφιζε και η άλλη μίση Ελλάδα. Πάντα είχα την άποψη πως υπάρχουν δυο ειδών ψηφοφόροι. Αυτοί που ψηφίζουν κατά συνείδηση και αυτοί που ψηφίζουν καθαρά λόγω συμφέροντος. Οι μισοί από αυτούς που ψήφισαν στις εκλογές ήταν αυτοί που είχαν συμφέρον να το κάνουν , οι άλλοι μισοί το έκαναν γιατί θέλουν να αλλάξουν κάτι (ένας είμαι και εγώ) και η μισή Ελλάδα που απείχε πίστευε ότι με την αποχή θα αλλάξει κάτι.

Στους τελευταίους θέλω να σταθώ. Πιστεύω πως είναι λάθος να απέχεις από τις εκλογές καθώς αυτό θέλουν να πετύχουν οι πολιτικοί. Αφού απέτυχαν να μας κερδίσουν προσπαθούν να μας βγάλουν εκτός του παιχνιδιού. Αποθεώνω το νομό Ροδόπης (Κομοτηνή) που ο κόσμος πήγε και έβγαλαν 3η δύναμη σε ψήφους το λευκό. Σαφές μήνυμα. Είμαι εδώ και σας μαυρίζω όλους. Ένας νομός που εύκολα θα μπορούσε να ψηφίσει το ΛΑ.Ο.Σ. καθώς είναι κατά των μειονοτήτων, πρόβλημα που μαστίζει το νομό, λόγω της Τουρκικής αποικίας που σιγά αρχίζει να διεκδικεί. Πριν δυο χρόνια στη Γάλλια βγήκαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι με κεριά στα χέρια κάνοντας βουβή διαμαρτυρία… αναγκάζοντας τον τότε πρωθυπουργό Le Pen να αναθεωρήσει τις σκέψεις του. Δεν έκλεισαν τους δρόμους όπως οι αγρότες ή οι μαθητές ταλαιπωρώντας και δημιουργώντας εχθρούς σαν εμένα στον δίκαιο αγώνα τους. Αν ήταν οργανωμένη η αντίδραση θα έβρισκε συμμάχους στη πορεία και όχι να χάνει εν καιρώ.

Πιστεύω λοιπόν πως 50% λευκά ψηφοδέλτια στο αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο δυνατό χαστούκι από το 50% της αποχής. Και αυτό γίνεται γιατί οι πολιτικοί με το σπουδαιότερο εργαλείο τους την τηλεόραση μεταφράζουν την αποχή όπως τους συμφέρει. Όλοι είδαμε με τη αγωνία όλοι πολιτικοί τρέχανε από κανάλι σε κανάλι ξεκινώντας με μια φράση «πρώτα να εξηγήσουμε τι σημαίνει η αποχή…» . Η ΝΔ λέει πως είναι δικοί της και τους έστειλαν μήνυμα, το ΠΑΣΟΚ λέει πως θα έρθουν μαζί τους όπως λένε και τα μικρότερα κόμματα. Ουσιαστικά από τη μια μπήκε από την άλλη βγήκε. Και αυτό μου το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση όταν σε μια βδομάδα μέσα θέτει με τα κανάλια του συστήματος θέμα μεταναστών … πετά ξαφνικά μια αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ του Ρουσόπουλου για να φανεί και καλά ότι καθαρίζει από τα σκάνδαλα. Κάτι που ουσιαστικά έτσι κι αλλιώς θα γινόταν καθώς ούτε ο ίδιος θα ψήφιζε την αφεντιά του… η συνέχεια θα είναι προφανείς και την ξέρετε όλοι σας. Μην πέφτετε στην παγίδα που σας οδηγούν τα ΜΜΕ προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τις σκέψεις σας με τις απόψεις τους. Πάντα υπάρχει χρόνος. Βρείτε τον μέσα στη μέρα σας και σκεφτείτε μόνοι σας….

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/6/09, 10:49 μ.μ.

    Γεια σου ξάδελφε elf.
    Εύα (Πανάθα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/6/09, 11:32 μ.μ.

    Πάντως όση αποχή και να έχουμε,αυτοί πάλι θα εκλέγονται και θα παίρνουν τα λεφτά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξάδερφος;; με εχεις μπερδέψει! στείλε φωτο! παντως οσο για τα λεφτα καλη μου φιλη πρόσεχε τι λες γιατι αυτο είπε ενας ηθοποιος την ημερα των εκλογων και ...ξαφνικα....χαθηκε απο το πανελ! ουτε ο Κοπερφιλντ κανει τετοια κόλπα! θεα αγάπη μου θεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε καλη μου γιατι δεν κανεις account να η γραφεις ολη την ώρα Ευα παναθα...;;; αν και το δευτερο δεν μ'αρεσει...αλλα περι ορέξεος που λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/09, 4:12 π.μ.

    Εσύ ΛΑ.ΟΣ και εγώ Ν.Δ αγάπη μου (ξαδέλφια)έτσι elf;(καλά θα αφαιρέσω το Πανάθα θα αφήσω το Εύα και μου αρέσει και η κολοκυθόπιτα.
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/6/09, 4:14 π.μ.

    elf μπερδεύτηκες με τους ανώνυμους εγώ είμαι η ξαδέλφη η Εύα και δεν μίλησα για λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/6/09, 10:44 π.μ.

    Unfortunately τα νουμερα δε σε δικαιωνουν elfαρε.
    Η Γκριχενλαντ εξακολουθει να εχει το μεγαλυτερο ποσοστο συμμετοχης στας ευρωεκλογας,ενω στας εθνικας εκλογας μιλαμε τρωει η μυγα σιδερο και ο κωνωψ ατσαλι.
    Συνεπως ας μη βιαζομεθα για συμπερασματα οτι περηφανος λαος απειχε και κακως απειχε οπως σημειωνεις.
    Ο περηφανος λαος θα επιστρεψει δρημητριος* και θα το παει το εργο στο 80+ συμμετοχη στις βουλευτικες.
    Οσο για το λευκο που γραφεις, μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι αλλα κι αυτο θα συρρικνωθει οταν θα διακυβευεται το εθνικο σπορ (ρουσφετι) και οχι η Ευρωπαικη πολιτικη (σιγα το πραμα για τον Ελληνα)

    * ΤΜ Νικος Αλεφαντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. zastro εκεί ήθελα να καταλήξω. οτι κατ΄φεραν έναν λαο παραδοσιακά φανατικο με τα πολιτικα σε 30 χρονια να τον κανουν....να "παίζει" σαν τον Μπερμπατοφ..."έεεεεελα μωρε τωρα που να τρεχω!" αυτ ειναι το προβλημα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/6/09, 4:48 μ.μ.

    Αγαπαμε Μπερμπατωφ διοτι επαιξε στην Τοττεναμ και ειναι και φτυστος ο Αντι Γκαρσια που επαιξε και στο Νονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή