Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η αναγέννηση του πιο λαμπρου αστέρα




Η ιστορία του; Γνωστή. Ο ΠΑΟ ετοιμάζεται να κλείσει τον Σαρούνας και ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει μια ευκαιρία ώστε να μπορεί να "αμυνθεί" μέσω του κ.Ελληνιάδη, τότε, σε ερωτήσεις του στυλ, "τι έχετε να πείτε για την μεταγραφή Σαρούνας στον ΠΑΟ, μέσα από τα χέρια σας;" με απαντήσεις σαν.... "Είδαμε τι έγινε και με την υπόθεση Τεόντοσιτς!" magical staff! Και ήταν από τότε σωστή η "απάντηση" του Ολυμπιακού (έστω και κατά τύχη;), αν και ο Σάρας θα ταίριαζε γάντι στον Θρύλο του Γκέρσον, ο χρόνος δικαίωσε τον Ζότς που εκθείαζε το ταλέντο του Σέρβου...και αμφιβάλλω αν ήθελε τον Σάρας στον ΠΑΟ. Δεν χτυπώ τον Σάρας τώρα που είναι σε μια δύσκολη φάση, καθώς θα ήμουν άμπαλος αν το έκανα, γιατί σε όλες τις ομάδες χωράει το ταλέντο του, αλλά είναι αστέρι του ΝΒΑ έτσι ήρθε και έτσι είναι και δεν θα μπορούσε για πολύ να παίζει λίγα λεπτά, ακόμα και αν είναι σωστό, καθώς και τα χρόνια πέρασαν αλλά και τρύπα στην άμυνα του Ζότς είναι. Όπως και να'χει ο Σαρας είναι στο fall of fame των ευρωπαίων stars και κανένας δεν μπορεί να μειώσει την επιτυχία του ΠΑΟ να τον κλέψει απο τον Θρύλο, όπως και το αντίθετο βέβαια...την επιτυχία με την απόκτηση του Τεόντοσιτς.

Έτσι ήρθε ο Μίλος στην Ελλάδα με τον Γκέρσον στο πάγκο. Το ταλέντο του έβγαζε μάτια! Η απόδοσή του ανάλογη με τη φάση της ηλικίας του....μια στα πάνω του και μια στα κάτω του. Ο Γκέρσον τον στήριξε καθώς ήταν το στυλ του γκαρντ που ήθελε στην ομάδα. Όμως ήταν δύσκολο για έναν νεαρό αθλητή όσο μεγάλο ταλέντο κι αν είναι στα 19 του να παίζει για μια ομάδα με τις ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακού, καθώς έχει χρόνια να σηκώσει κούπα μετά την αποχώρηση Κόκκαλη. Ήρθε ως ένας απο τα σημαντικά γρανάζια της ομάδας που θα έφτιαχνε ο Αγγελόπουλος για να γκρεμίσει απο τον θρόνο του τον ΠΑΟ. Φυσικά δεν είναι εύκολο ούτε και τώρα ακόμα, πόσο μάλλον τότε. Κόντρα σε κάθε λογική μια ομάδα με Άκερ, Μίλος, Πεν στα γκάρντ κοντράρει τον ΠΑΟ των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ γκαρντ και χάνει το πρωτάθλημα σε μια αμφιλεγόμενη φάση. Τη δεύερη χρονία του ήρθε ένας παίκτης...περίεργος....που όμως σαν δίδυμο με τον Μίλος τον λάτρεψα και ανάγκασε ακόμα και τους οπαδούς του ΠΑΟ (υγιείς) στο ΟΑΚΑ να χειροκροτήσουν μια από τα μικρά σόου Μίλος-Γούντς...πάσσα απίστευτη αλα Τεόντοσιτς (το' χει ο μικρός) και άλμα στο Θεό του Γούντς και κάρφωμα. Κάτι που το βλέπουμε φέτος συχνά πια με Τσίλντρες και Κλέιζα να κάνουν πάρτυ με τις ασσίστ που Τεοντοσιτς.

Για να φτάσει να τα κάνει αυτά όμως δεν ήταν όλα εύκολα. Ευτυχώς είναι πολύ μεγάλη παιχτούρα και δεν "κάηκε", θα ήταν πολύ εύκολο, γιατί τα λεφτά που παίρνει είναι καλά, τα λόγια που είπανε πολλά και η απόδοση του τότε δεν ήταν αντάξια, λογικό καθώς αυτά που ακούστηκαν ήταν υπερβολικά και κυρίως η σύγκριση με Σάρας! Ευτυχώς έμεινε όρθιος μέχρι που ήρθε ο Γιαννάκης. Ο χρόνος του μειώθηκε και με τον ερχομό του Θοδωρή Παπαλουκά ακόμα περισσότερο, αν και για μένα ήταν ότι χρειαζόταν ο Μίλος και εξηγήσω πιο κάτω. Έφτασε να είναι ένα βήμα από τη έξοδο της ομάδας πέρυσι Από κει και πέρα η ιστορία γνωστή, ο Ιβκοβιτς τον στηρίζει και το άστρο του λάμπει στο Ευρωμπάσκετ...με φόρα ξαναμπαίνει στην ομάδα του Ολυμπιακού με τον Γιαννάκη να βλέπει τις ικανότητες του και τον Παπαλουκά να του μαθαίνει τα μυστικά....
Όλοι λένε υπεύθυνο για την άνοδο του, τον Ιβκοβιτς και είναι σωστό, αλλά για μένα υπάρχει και ο Θοδωρής που βλέπει στον Μίλος έναν εξελιγμένο Παπαλουκά, καθώς και οι δυο είναι πλει μεικερ πασσέρ και όχι σκόρερ,είναι καλοί στην άμυνα και έχουν ύψος.Ο Μίλος έχει καλύτερο σουτ, ενώ ο Θοδωρής εμπειρία και μυαλό που λίγοι έχουν την 10ετία αυτή στην Ευρώπη.
Οπότε αν βελτιώσει το σουτ του και αποκτήσει εμπειρία απο μεγάλες διοργανώσεις ο Μίλος θα αφήσει εποχή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ....α ρε Ζότς πανάθεμα σε πάντα μέσα πέφτεις!
....εντάξει εντάξει εκτός του Λάκοβιτς!

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σχεδόν μέχρι κεραίας! Αυτός ο παίκτης έχει στοιχεία Γιασικεβίτσιους και δίπλα στον Παπαλουκά αποκτά και το μυαλό που χρειάζεται. Και στον Γιαννάκη, φυσικά. Η φαντασία που έχει στο παιχνίδι του μαζί με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά τον κάνει τον επέμενο καλύτερο άσσο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.. Και είμαστε τυχεροί(και όχι ικανοί) που τον έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φανταζομαι διαφωνεις στο θεμα γουντς;; να πω την αληθεια καταβάθος διαφωνω και γω, αλλα ειναι παιχνιδι φιλε! πρεπει να διασκεδαζουμε κι ολλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι, βέβαια πώς έκανες αυτήν την υπόθεση; Είμαι μεγάλος fan του Q και χαίρομαι πολύ που φέτος έχει πάρει από το χεράκι την Πρόκομ και την οδηγεί στο TOP-16! Άρα εκτός από το θέαμα, που συφωνώ, έχει και ουσία το παλικάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή