Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Nouvelle cuisine - Παρακαλώ περάστε στο Bouf-έ *part2


Μετά την απίστευτη επιτυχία του πρώτου άρθρου μας,η πορεία προς το τέλειο δείπνο συνεχίζεται... Αυτή τη φορά μεταφερόμεθα στη μονοκατοικία του sardelas4 για το πρώτο πιάτο:

Primo Piatto: Pennette al Granchio

Υλικά:


600γρ. Πέννες μικρές «ριγωτές»

300γρ. Καβουρόψυχα

250γρ. υγρή κρέμα γάλακτος

2 κρεμμύδια

1 χαμηλό ποτήρι Cognàc

1 φύλλο Δάφνη

1 ματσακι μα'ι'ντανό

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο


'Ακου sardela... Το ξέρω ότι είναι ντροπή για αυτά τα χέρια που πλένεις με ουδέτερο PH, αλλά κάνε την καρδιά σου πέτρα και καθάρισε τα κρεμμύδια (φόρα γαντάκι αν σιχαίνεσαι) και κόψε τα σε λεπτές ροδέλες.Πάρε το εκπληκτικό πυρίμαχο σκεύος της μεταμοντέρνας κουζίνας σου και ρόδισέ τα για ένα δεκάλεπτο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουνε.

Ανακατεύεις λοιπόν με την παροιμοιώδη σου υπομονή και κατόπιν περιχέεις την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις το Cognàc.Αφήνεις το μείγμα να δέσει και στο μεταξύ φροντίζεις να κόψεις την καβουρόψυχα σε μικρά κομμάτια (σε μέγεθος ζαριού αν θέλεις και ακριβή περιγραφή) ΄Οταν δείς ότι το μείγμα σου έπηξε, τότες ρίχνεις την καβουρόψυχα στο σκεύος και καπάκι και τη δάφνη - την οποία όμως θα αφαιρέσεις στο τέλος της προπαρασκευής.Η δάφνη χρησιμεύει για να «σπάσει» το άρωμα και να πάρει μια πιο ελαφριά γεύση το πιάτο μας.Μετά από 2 λεπτά προσθέτεις και τον μα'ι'ντανό, αλατοπιπερώνεις με μέτρο (και με περισσότερη βάση στο πιπέρι) και αφήνεις για 10 λεπτά το μείγμα σου να καλιάσει.

Στο μεταξύ παίρνεις τις πέννες σου και τις βράζεις al dente  με σκοπό το γάμο.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το πιάτο σου να επιλέξεις τι ριγέ «μισές» πέννες και όχι τις συνηθισμένες που βρίσκεις στα delicatessen που συχνάζεις.

Συνεπώς πολυχρονεμένε και πολυθρύλητε sardela  θα βγάλεις την pasta από τη φωτιά τουλάχιστον 1 λεπτό πρίν το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Είσαι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της γευστικής πανδαισίας που με τόσο κόπο ετοίμασες και το επόμενο βήμα είναι ότι το γκόλ για το Λουίς Ντιόγο: Η Νέμεcιc σου!

Απλώνεις την πάστα σε μια καυτή πορσελάνινη πιατέλα από τις φτηνές που διατηρείς στη μονοκατοικία σου και με τη μαεστρία που σε διακρίνει, περιχέεις την εκπληκτική σάλτσα που ετοίμασες, προσέχοντας να καλυφθεί όλο το πιάτο. Το final touch είναι να «μαυρίσεις» το φαγητό τρίβοντας μαύρο πιπέρι και να το αφήσεις να «ξε'ι'δρώσει» για μάξιμουμ 5 λεπτά προτού προχωρήσεις στο σερβίρισμα εσύ ή ο Ινδός Μπάτλερ σου...

To πρώτο πιάτο τελείωσε και είναι ώρα να περάσουμε στο κυρίως πιάτο...Ήδη στο ελικοδρόμιο της μονοκατοικίας του sardela μας περιμένει το ελικόπτερο του Δόκτωρος elf  για να μας μεταφέρει στην καμπάνα του σε γνωστό παράκτιο συγκρότημα του Dubai, όπου θα παρασκευαστεί το κυρίως πιάτο για τους υψηλούς προσκεκλημένους του, δηλαδή σύσσωμη τη δωδεκάδα των φιναλίστ του brand Victoria's Secret...


*to be continued


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/09, 3:15 π.μ.

    Zastro θα γίνω μακαρονάς(ού); Εύκολες συνταγές...αλλά όλο κλαίνε τα καβουράκια στου γιαλού στου γιαλού τα βοτσαλάκια!
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/09, 2:30 π.μ.

    Προσανατολιζομαι να κανουμε το επιδορπιο σε σενα Ευα καθοτι τακτικη αναγνωστρια του μπλογκ...
    Οποτε δωσε ινφο και πουλα τον εαυτο σου οπως μονο εσυ ξερεις (πλαθοντας και μυθο,νεμα προμπλεμα) για να αποφασισω και τι γλυκο θα κανωμεν.
    Αμα μου τη βγεις ξυνη,σε βλεπω για κανα σορμπετο μεντα,αλλιως μεχρι και μους σοκολα θα δει η χαρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/09, 3:43 π.μ.

    Zastro μου αρέσουν πολύ τα γλυκά!!! Θα κάνω οτι μπορώ για να έχει έμπνευση ο σεφ μας.
    http://www.youtube.com/watch?v=k7i0GZ06lbA
    Βοήθησα καθόλου;
    Μήπως ένα φτωχό ας πούμε "wrestling"
    http://www.youtube.com/watch?v=9rCQw80ejNY
    Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα...Το γλυκό θα το ετοιμάσεις εσύ! Εγώ το θέλω έτοιμο..κουράστηκα... ήμουν αυτή με το μαύρο!!!!!
    Εύα

    Υ.Γ Τι μέρες δόξας θα ζήσεις, blog Boufos7!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή