Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τατάνα ζωή...

Σε μια χώρα που τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε μια χώρα που συνήθως δεν έχει καν πρόγραμμα, σε μια χώρα που τα πρόσωπα αλλάζουν με ρυθμούς πιο γρήγορους και από τη γιαγιά που τρέχει να προλάβει το λεωφορείο χτυπώντας με το μπαστούνι την πόρτα για ν' ανοίξει ο οδηγός, σ' αυτή τη χώρα που έχουμε την τύχη να ζούμε τέλος πάντων, ευτυχώς που υπάρχω εγώ. Όχι όχι αγαπητοί μου αναγνώστες και ακόμη πιο αγαπημένες αναγνώστριες, δεν υπερβάλλω καθόλου. Όχι όχι δεν περιαυτολογώ. Λέγω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι το μόνο πρόσωπο που σε κάνει να αισιοδοξείς. Είμαι εδώ για να επισημαίνω αυτό που σε πονάει, που σε εκνευρίζει, που σε τρελαίνει. Είμαι εδώ για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση να τα πεις. Γι' αυτό τα λέω εγώ. Εγώ που δε φοβάμαι κανέναν, που δεν τρομάζω από κανέναν, γιατί πολύ απλά κανένας δε μου δίνει σημασία.

Θέμα Κετσπάγια. Μην κλαις μικρέ μου καραφλέ Γεωργιανέ. Δε φταις εσύ 100% το 'πε και ο πρόεδρας Κόκκαλης και ο κάπτεν Νικοπολίδης. Και γιατί έδιωξαν εμένα, θα με ρωτήσεις. Μπορούσες εσύ να διώξεις τον Κόκκαλη; Εδώ δεν μπορούσες να διώξεις τον Νικοπολίδη που θεωρητικά ήταν και υφιστάμενος σου. Άλλωστε ο πρόεδρος σου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία όπως έχει δώσει σε τόσους νέους και φερέλπιδες ανθρώπους. Μια ευκαιρία να απολυθείς. Την άρπαξες και τώρα φεύγεις από το Ρέντη ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική:



















Τατάνα ζωή. Στο 'χε πει μάλιστα. Θα φύγεις φθίνοπωρο(autumn) όταν θα 'χει ακόμα ήλιο(sun) και δε θα 'χει χαλάσει πολύ ο καιρός. Ε ναι ρε Τιμούρ(ι) το Σεπτέμβρη εννοούσε...

Τώρα Ζίκο. Τα αστεία με το Χατζηχρήστο και τον "Μπακαλόγατο" δίνουν και παίρνουν. Λογικό. Να δούμε αν αυτός ο μεγάλος παίκτης, όταν ήταν ακόμα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, θα κάνει δουλειά μπακάλη ή τελικά θα αποδειχθεί γάτος και δε θα καταφέρει να είναι ένας ακόμη που θα 'χει απολύσει ο Κόκκαλης. Μάλιστα ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις(τις δικές μου τουλάχιστον), αφού στις πρώτες του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων: "Θα προσπαθήσω να μείνω εδώ όσο πιο πολύ μπορώ. "
Μπήκε στο νόημα από τώρα ο Ζίκο...

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά(πριν λίγο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχασαν με κάτω τα χέρια από Γαλατά και Έβερτον αντίστοιχα... έλα μωρή Ευρωθρυλάρα που κερδάς χωρίς φυσική κατάσταση και είσαι η μόνη ελληνική ομάδα που προσπαθείς να βγάζεις τον πρωταθλητή κατ' ευθείαν στους ομίλους του Τσου Λου για ευνόητους λόγους), έχουμε και προκήρυξη εκλογών.
Θέμα που μας δίνει τροφή να το διακωμωδήσουμε και αυτό αν και τα καταφέρνει πολύ καλά και από μόνο του. Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Ποιοι άνθρωποι από τον αθλητικό χώρο θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι στα Υπουργεία της χώρας μας και γιατί; Να ποιοι:
1)Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Υπουργός: Φώτης Κηπουρός
Το επώνυμό του δε μας δίνει περιθώριο να αμφισβητήσουμε την επιλογή του πρωθυπουργού(θα αποκαλύψουμε το όνομα στο τέλος).
Υφυπουργός τοποθετείται ο Αντώνης Νικοπολίδης αλλά μετά από λίγο καιρό παραιτείται.

2)Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Λιονέλ Μέσι
Ο ποδοσφαιριστής, το θαύμα της φύσης, η απόδειξη του τι γίνεται όταν ο Θεός έχει κέφια, ο βιρτουόζος της μπάλας, ο επαγγελματίας, μα πάνω απ' όλα ο άνθρωπος Λιονέλ παίρνει επάξια αυτό το Υπουργείο αφού το σώμα του από πολύ μικρή ηλικία είχε απίστευτη ΑΝΑΠΤΥΞΗ λόγω μια γενετικής ανωμαλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτός ο γίγαντας που όλοι θαυμάζουμε στα γήπεδα.

3)Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
Υπουργός: Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Πορτογάλος ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ την ΚΕΝΩΝΙΑ(την τατάνα) μας, ενώ είναι τόσο αντιπαθητικός στον κόσμο με τις αντιδράσεις του, που σίγουρα σε λίγο καιρό για να κυκλοφορήσει θα θέλει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Άρα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για τη συγκεκριμένη θέση.

4)Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Ο Τάσος ο Κάκκος
Υπάρχει αντίρρηση; Υπάρχει έστω και μία αντίρρηση;
Υφυπουργός τοποθετείται ο Παναγιώτης Βαρούχας. Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης (στην Αθλητική Κυριακή μωρέ, ποιο Υπουργείο είστε καλά;), η Άννα Καραμανλή συγκινείται για πρώτη φόρα και αντί για το γέλιο που ακούμε συνήθως, την ακούμε να μυξοκλαίει. Σε γκάλοπ της εκπομπής την επόμενη Κυριακή, το 76% του κοινού έχει την άποψη ότι η Αννούλα είναι προτιμότερη όταν κλαίει παρά όταν χαζογελάει.

5)Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Ότο Ρεχάγκελ
Και ΑΜΥΝΑ και ΕΘΝΙΚΗ. Μια χαρά
Υφυπουργός ο Τραϊανός Δέλλας πάλι για ευνόητους λόγους. Την επιλογή έκανε φυσικά ο Ρεχάγκελ. Η επιλογή φυσικά κατακρίθηκε.

6)Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
Υπουργός: Νίκος Κωστένογλου
35 σταυρουδάκια, 40 κομποσκίνια και 50 φυλαχτά στον πάγκο κάθε φορά που κοούτσαρε ένα παιχνίδι. Έχει υπάρξει και ΔΙΕΘΝΗΣ ενώ έχει θητεύσει και ως προπονητής ΠΑΙΔΙΚΩΝ τμημάτων.
Υφυπουργός, σε ρόλο βοηθού δηλαδή στον πάγκο, ο Άγγελος Αναστασιάδης που δηλώνει: "ο Θεός ήθελε να γίνω βοηθός του Κωστένογλου. Τι να κάνω; Ό,τι πει ο Θεός.."

7)Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Το συγκεκρίμενο Υπουργείο αποτελείται απο τριμελή επιτροπή. Χρειάστηκαν τρεις άνθρωποι για να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις. Ποια είναι αυτά; Για το πρώτο μέρος της ονομασίας του Υπουργείου(Εμπορικής Ναυτιλίας), επιλέγεται ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟ όνομα που έχει πουλήσει αρκετές φανέλες, ενώ το ότι είναι εμπορικός πιστοποιεί και η υποδοχή που έτυχε το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" από τους οπαδούς του Άρεως. Το όνομα αυτού, Μεχντί ΝΑΦΤΙ(άρα μέτηρσε το Μεχντί). Τα άλλα 2 πρόσωπα επιλέγησαν γιατί με τις βουτιές που κάνουν κάθε Κυριακή στα εξαιρετικά γήπεδα της Σούπερλιγκ, καταφέρνουν και φέρνουν το ΑΙΓΑΙΟ και τα ΝΗΣΙΑ του, στο ποδόσφαιρο. Μετά τις βουτιές ακολουθούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της γκρίνιας στους διαιτητές. Συγχαρητήρια στους Γιώργο Καραγκούνη και Ντιόγκο, στους Ντιόγκο και Γιώργο Καραγκούνη αν προτιμάτε.

8)Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Άγγελος Φιλιππίδης
Ο παραγόντας που έμεινε στην ιστορία αφού μετά από κάθε επιτυχία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και την εποχή που διετελούσε πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας συνήθιζε να δηλώνει: "ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που κρατάει την ελληνική σημαία ψηλά στην Ευρώπη".

9)Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Σωκράτης Κόκκαλης
12 πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια στην Ελλάδα. Πραγματικά στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ δεν έχει κανέναν απολύτως αντίπαλο.

10)Υπουργείο Μακεδονίας, Θράκης
Υπουργός: Πέτρος Μαυρογιαννίδης
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ αθλητικός δημοσιογράφος είναι ο καλύτερος για τη θέση. Η επικοινωνία που έχει καθημερινά με το λαό θα τον βοηθήσει ενώ φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο ταξίδι του στη ΘΡΑΚΗ, σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

11)Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών
Υπουργός: Σεμπαστιάν Λέτο
Ο ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα και τη δυνατότηα να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ την μπάλα πιο πολύ απ' όλους τους άλλους στη χώρα μας, ενώ και η μεταγραφή του το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκού χαρακτηρίστηκε ως μια πολύ καλή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ κίνηση.

12)Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών
Υπουργός: Θοδωρής Ζαγοράκης
Κατάφερε και ανέστησε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του φτάνει

13)Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων
Υπουργός: Άκης Στολτίδης
Έκπληξη προκαλεί η συγκεκριμένη κίνηση του Πρωθυπουργού αλλά υπάρχει λογική εξήγηση. Τα συνεχή φτυσίματα, τα χλεμπόνια που ρίχνει ο Στολτίδαρος σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού, βοηθάνε οικολογικά αφού έτσι το χορταράκι των γηπέδων ποτίζεται τακτικά και δεν ξεραίνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότεροι ΧΩΡΟΙ πρασίνων. Δεν είναι αυτό ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ;

14)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Άρβιντας Ματσιγιάουσκας
Η πρώτη μεγάλη επένδυση επί ημερών αδελφών Αγγελοπούλου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Είναι συνεχώς τραυματίας και όταν δεν είναι απλά πονάει. Το ότι προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό θυμίζει τη γραφειοκρατεία που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία.

15)Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
Υπουργός: Ραούλ Σανφέλιξ Μπράβο
Ο πιο ακριβοπληρωμένος ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά μέχρι φέτος. Από το καλοκαίρι και μετά παρουσιάζει μία ΑΝΑΠΤΥΞΗ και παίζει κανά παιχνίδι

16)Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργός: Πάμπλο Γκαρσία
Στον ένα χρόνο που είναι στην Ελλάδα διδάσκει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βασίλης Γκαγκάτσης
Κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρό μας εδώ και χρόνια, έχει εμπειρία και διασυνδέσεις. Νάτος νάτος, ο Πρωθυπουργός!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/09, 11:06 μ.μ.

    Ορεξουλες ειχες παλι Μπουφινιο ε;
    Ακομα ενα εμπνευσμενο ποστ απο τον πολυχρονεμενο αφεντη του blog,κυριες και κυριοι...

    Feel free to comment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/09, 1:09 π.μ.

    Boufos7 σε παρακαλώ τα υπουργεία 2 και 3 μπάζουν λίγο.....κοίτα να τους κάνεις ελληνοποίηση πρώτα και μετά υπουργούς!!! Οχι και να διώξουμε τα υπουργεία από την Αθήνα(Ελλάδα)!!!
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ Ευάκι δε θα διώξουμε τα υπουργεία από εδώ, δε θα πάει το βουνό στο Μωάμεθ, ο Μωάμεθ θα ρθει στο βουνό...
    Θα φέρουμε τους παικταράδες εδώ να παίξουν στο πρωτάθλημά μας με αντάλλαγμα από ένα υπουργείο στον καθένα.. Είμαστε κομπλέ, οι προτάσεις μου είναι φοβερές

    ΑπάντησηΔιαγραφή