Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ξανανοίξαμε(καιρός ήταν)!

Θα ξεκινήσω όπως θα έκανε ο νέος μου αγαπημένος ακροατής της εκπομπής του Πέτρου Μαυρογιαννίδη, ο φίλος που υπογράφει ως Blanco. Πέρασαν ακριβώς 1 μήνας, 27 ημέρες, 6 ώρες και 3 λεπτά από την τελευταία μου δημοσίευση στο blog. Είχα σκοπό ν' αφήσω τους φίλους μου, πάνω απ' όλα, αλλά και συνεργάτες να μεγαλουργήσουν τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που όμως δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό. Τον έναν τον έτρωγε τι κάνει ο συμπολίτης, ο άλλος προανήγγειλε την επιστροφή του και μας έβαλε όλους να μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 20 του μήνα, ο τρίτος άρχισε να γράφει για ρομαντικά δείπνα και σικ συμβουλές προς ναυτιλομένους(εγώ είμαι αυτός;) για το πώς θα περάσει ο έρωτας από το στομάχι και το τελευταίο μέλος της παρέας αφού πρώτα αυτοκαλωσορίστηκε στο blog, έπειτα μάς έδωσε(χωρίς τόνους) τις εντυπώσεις του από τις ομάδες όπως τις έβλεπε τότε στην προετοιμασία.
Επιτρέψτε μου να μείνω λίγο παραπάνω στον τελευταίο και να τον καλωσορίσω και 'γω με τη σειρά μου ως σωστό αφεντικό, προϊστάμενος, διευθυντής, πρόεδρος και ό,τι άλλο είμαι τέλος πάντων, τούτου εδώ του ιστολογίου. Κύριες, δεσποινίδες, κύριοι, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, παλιοί και νέοι(που ήρθατε στην παρέα μας μόνο και μόνο για τον περί ου ο λόγος) αναγνώστες μας, σηκωθείτε όλοι όρθιοι και χειροκροτήστε για 10", τον Πέτρο από την Κρήτη. Τον άνθρωπο που όταν υπόγραψε το συμβολαίο του, έδωσε μια υπόσχεση που ήδη έχει αθετήσει. "Θα γράφω όλο το καλοκαίρι που θα χω και πολύ χρόνο", είχε πει. Τον άνθρωπο που έχει αναγκάσει όλους εμάς να υποκλιθούμε στο ταλέντο του και τον συνονόματό του κ.Μαυρογιαννίδη να πει περισσότερες φορές από ποτέ τη λέξη ντεφορμέ. Τον άνθρωπο που όλοι θέλουμε να δούμε από κόντα έστω μία(αλλά συνάμα να προσευχόμαστε να είναι και μοναδική) φορά. Τον μοναδικό άνθρωπο στον πλανήτη Γη που μπορεί να αυτοαποθεώνεται περισσότερο και από μένα. Πέτρο, περιμένω μεγάλα πράγματα από σένα.

Όμορφα, πάει αυτό. Πάμε στο επόμενο. Αθλητικά η σοβαρά; Και γω αθλητικά λέω. Ποδόσφαιρο. Ξεκινάμε απο Εθνική. Παίζουμε αύριο. Με Ελβετία. Εκτός. Δύσκολο. Κι όχι δύσκολο επειδή η Ελβετία είναι καλή ομάδα. Άλλωστε, το συγκρότημα του Ρεχάγκελ έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι τα παιχνίδια με ομάδες, σχεδόν, του επιπέδου της όπως είναι η Ελβετία και μάλιστα εκτός έδρας, τα πηγαίνει ακριβώς εκεί που θέλει και παίρνει αυτό που χρειάζεται. Εκείνο που φοβάμαι περισσότερο από ποτέ είναι το δικό μας ρόστερ. Παίκτες όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης δεν αναπληρώνονται, δυστυχώς ή ευτυχώς. Τολμώ να πω και παίκτες όπως ο Μπασινάς της Εθνικής. Χωρίς Κατσουράνη κάναμε το διπλό στην Τουρκία, με Άντζα στο ρόλο του Πατρινού μεσοαμυντικού, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο χωρίς Καραγκούνη. Νίνη δε βλέπω να δούμε, Πάτσα θα δούμε... Άντε να δούμε...

Να πούμε και δυο πράγματα για Ολυμπιακό; Να πούμε. Αριστερό χαφ... Δυο λέξεις, άπειρες καλοκαιρινές ιστορίες. Χωρίς νόημα. Ο Ζαϊρί είχε επιλέξει το 11 από αρχή Ιουλίου. Ο νέος Τζόλε είχε ήδη βρεθεί. Τέλος!
Για Λεονάρντο που θα τραβήξει πολύ κουπί και πολύ γκρίνια όπως φαίνεται, χωρίς να φταίει κιόλας το παιδί, να πω ότι το καλό του στοιχείο είναι η κίνηση χωρίς την μπάλα, κάτι που θα τον βοηθήσει να βρεθεί αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι αριστερό χαφ και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Δεν μπορεί να κουβαλήσει μπάλα. Μια ζωή ερχόταν από πίσω και υποδεχόταν την μπάλα στα τελευταία μέτρα της αριστερής πτέρυγας και τώρα του ζητείται να κάνει το ακριβώς αντίστροφο.

Και τώρα μπασκετάκι. Δευτέρα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική έχει απουσίες. Δεδομένο αυτό. Αλλά δεν είναι η μόνη. Οι περισσότερες ομάδες έχουν πολύ σημαντικές απουσίες. Εμάς ίσως να μας κακοφάνηκε γιατί είναι η πρώτη φορά που τα αστέρια μας επέλεξαν την ξεκούραση από την επιβάρυνση άλλης μία πολύ σημαντικής διοργάνωσης. Κάτι που σε άλλες εθνικές, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς(ο Βασιλόπουλος είναι διαφορετική περίπτωση γιατί έχει μακροχρόνιο τραυματισμό στη μέση και τώρα προσπαθεί να επανέλθει, ακόμα και ο Διαμαντίδης πρόερχεται απο εγχείρηση), έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι αγαπάνε και πονάνε τη γαλανόλευκη φανέλα. Και τώρα βάλλονται από πολλούς γιατί δε συμμετέχουν στο τουρνουά της Πολωνίας. Οι ίδιοι πολλοί που στα μέσα της σεζόν παρατηρούν τους δύο παίκτες έτοιμους να σκάσουν, το Διαμαντίδη φέτος να κάνει ακόμα και εγχείρηση και να χάνει παιχνίδια μετά από πολλά χρόνια και τον Παπαλουκά ειδικά πέρσι να φαίνεται ότι του λείπουν πολλές ανάσες. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και για να μείνουν στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζονται και ξεκούραση γιατί κάποια στιγμή ο οργανισμός δεν αντέχει. Εγώ τους εμπιστεύομαι πλήρως και για να λένε ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν, το εννοούν 100% και δεν κάνουν καμία είδους "κοπάνα".
Αρκετά με τις απουσίες. Τώρα τα βλέμματα είναι σ' αυτούς που πήγαν Πολώνια. Ξεχάστε τη σταθερή ομάδα του Γιαννάκη. Με τα θετικά της και τ' αρνητικά της. Προσοχή δε λέω ότι η καινούρια ομάδα του Καζλάουσκας, τον οποίο θεωρώ και πολύ καλό προπονητή μάλιστα, δε θα έχει αρχές στο παίχνιδι της. Η θέληση για καλή άμυνα παραμένει αλλά το νεαρό της ηλικίας αρκετών παικτών μας κάνει να περιμένουμε πιο απρόβλεπτα παιχνίδια. Πιο γρήγορο μπάσκετ μεν, περισσότερα λάθη δε. Δεν είναι τυχαίο που ο προπονητής επέλεξε περισσότερους ψηλούς από κοντούς στο ρόστερ. Θα μου πείτε ίσως να μην είχε κι άλλη επιλογή. Εγώ λέω πως ίσως και να σκέφτηκε ότι έτσι θα καλμάρει περισσότερο το έτσι κι αλλιώς λίγο άναρχο παιχνίδι του Καλάθη κυρίως, και λιγότερο του νέου ηγέτη, κατά τη γνώμη μου, της ομάδας, Βασίλη Σκουντή... εεε συγγνώμη.. Σπανούλη. Να κάνει τεχνιέντως λίγο πιο αργή την ομάδα για να αποφευχθούν τα λάθη της βιασύνης. Όλοι θέλουν το γρήγορο μπάσκετ, αλλά επειδή είναι και δύσκολος αυτός ο τρόπος παιχνιδιού πρέπει κάπως να ελεγχθεί. Αυτά τα λίγα. Προβλέπω απο 2η έως 4η θέση πάντως γιατί η ομάδα έχει χτιστεί για να είναι ψηλά σε όλα τα τουρνουά. Και το ταλέντο δε λείπει. Η ελλειψη εμπειρίας είναι πολύ σημαντική και δεν είναι τυχαίο ότι στέκονται σ' αυτό αρκετοί παίκτες.

Για το τέλος μια έρωτηση έχω να κάνω. Ποιος παράγοντας κορυφαίας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας θα ήθελε να είναι στη θέση της Τσέλσι με την απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες 2 μεταγραφικές περιόδους; Έλα μου ντε... Τουλάχιστον επιτρέπεται η πώληση παικτών ε; Όσκαρ(Γκονζάλες) τύχης...
Καλό χειμώνα και μάλλον θα τα λέμε πιο συχνά πλέον. Και χουμοριστικά αλλά και πιο σοβαρά...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/9/09, 9:36 μ.μ.

    Boufos7 καλό χειμώνα σε σένα και όλη την ομάδα σου. (Αν και δεν κάνεις εντεκάδα να παίξουμε... αλλά ποιος ξέρει τι κρύβει το αύριο).
    Καλά αν δεν μπορεί ο Λεονάρντο να κουβαλήσει την μπάλα, ας του δώσουμε βοηθό...για να κάνει πιρουέτες μέσα στο γήπεδο τον έχουμε;
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/09, 1:26 π.μ.

    Καλη αρχη αφεντικο και καποια στιγμη να συζητησουμε κι εκεινο το θεματακι της αυξησης αποδοχων...Ή εστω να κανουμε κατιτις με τιποτα μαυρα ή κανα πεσκεσι απο Γιαννενα.

    Ευχαριστω,μετα τιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή