Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Η φανέλα με το νούμερο 7


Καλώς ή κακώς οι διασυλλογικές διοργανώσεις έλαβαν τέλος για φέτος μετά και το χθεσινό τελικό του Champions League που βρήκε νικήτρια τη Manchester United. Έτσι λοιπόν το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρόφιλου κοινού εστιάζεται στο επερχόμενο Euro. Με αφορμή τα 24 ονόματα που ανακοίνωσε ο Ότο Ρεχάγκελ(ενάς θα αποκλειστεί, αφού πρέπει να δηλωθούν 23 για τη διοργάνωση) μία και μοναδική σκέψη με βασανίζει. Ποιος από τους διεθνείς μας θα πάρει τη φανέλα που επί χρόνια τίμησε ο αρχηγός με τα όλα του Θοδωρής Ζαγοράκης. Μιλάω βέβαια για τη φανέλα με το νούμερο 7 την οποία από τότε που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κρέμασε τα παπούτσια του, κανείς δεν τόλμησε να φορέσει στη Εθνική Ελλάδος. Τώρα όμως αναγκαστικά κάποιος πρέπει να την πάρει.
Βλέποντας τον Σωτήρη Νίνη στο φιλικό με την Κύπρο μου πέρσασε από το μυαλό ότι αν τελικά ο Γερμανός ομοσπονδιακός τον έπελεγε για τους 23, θα ήταν ο ιδανικός κάτοχος της φανέλας. Νεαρός, ταλαντούχος, πολλά υποσχόμενος, άφθαρτος ακόμη, θα μπορούσε να δημιουργήσει το δικό του μύθο με αυτό το νούμερο στην πλάτη διαδεχόμενος την προσωποποιήση της ελληνικής ποδοσφιαρικής ψυχής. Όμως όλες αυτές οι σκέψεις έπεσαν στο κενό αφού ο Νίνης θα δει το Euro από την τηλεόραση.
Πάμε λοιπόν στους 24 που έμειναν. Εξαιρούμε τους 3 τερματοφύλακες και τους αμυντικούς και πάμε απ' ευθείας στα χαφ και τους επιθετικούς. Ο Μπασινάς δε νομίζω ν' αφήσει το 6 όπως και ο Καραγκούνης το "δικό" του 10. Χαριστέας και 9 πάνε πακέτο οπότε δεν το συζητάμε καν ούτε βέβαια για τον Κατσουράνη που δεν αφήνει με τίποτα το 21. Ποιοι μένουν; Τζιόλης, Αμανατίδης, Γκέκας, Γιαννακόπουλος, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης. Δε σκέφτομαι καν την πιθανότητα να είναι ο Τζιόλης αυτός που θα επωμιστεί το βάρος που φέρει αυτή η φανέλα. Για μένα και που θα είναι στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί προσωπική του υπέρβαση. Ο Αμανατίδης δεν είναι κακή ιδέα. Ο επιθετικός της Φρανκφούρτης από τότε που τα "έμπλεξε" με τη Μάρω είναι πολύ ανεβασμένος, ενώ και το γκολ στην Κωνσταντινούπολη του δίνει αρκετούς πόντους. Πάντως δε νομίζω ν' αφήσει ούτε αυτός το 20 που φοράει τα τελευταία χρόνια στην Εθνική.
Φάνης Γκέκας. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα έχει στην ομάδα νούμερο που μοιάζει(το 17), ενώ αν ενθυμούμαι καλώς και στην Πανάθα είχε το 7. Οπότε παίζει ως ένα πολύ hot φαβορί και να ξέρει ότι έχει τη στήριξή μου(ουφ, ησύχασε τώρα).
Τον Γιαννακόπουλο δεν τον έχω βάλει τυχαία και ας έχει το 8 από το 2004. Στον Ολυμπιακό τόσα χρόνια το 7, στην Μπόλτον τόσα χρόνια το 7. Οπότε μπορεί ν' αφήσει και το επίσης πολύ καλό 8 για κάποιον άλλον και στην πιθανότατα τελευταία του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση να πάρει το αγαπημένο του νούμερο. Στηρίζω και Stelios λοιπόν.
Για Σαμαρά δε νομίζω πως η σωματοδωμή του ταιριάζει για το συγκεκριμένο αριθμό φανέλας, ενώ ακόμη και αν ταίριαζε πως μπορείς να εμπιστευτείς έναν επιθετικό που στα προκριματικά προτίμησε το 4(!!!); Ο Σαλπιγγίδης είναι ο επιθετικός που θα τιμούσε το 7(ταχύς και γρήγορος που θα έλεγε και ο κυρ Νίκος) αλλά το 14 του θυμίζει έντονα την ΠΑΟΚάρα του(Θύρα 4), ενώ και το 7 τον κάνει να θυμάται το Θρύλο, ομάδα που απεχθάνεται.
Βγάλατε άκρη; Ούτε κι εγώ. Μάλλον χειρότερα τα έκανα τα πράγματα. Τέλος πάντων θα δούμε εν καιρώ και θα κρίνουμε τότε.
Και βέβαια μιλώντας για τον αριθμό 7 δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το νέο κλάμα του Κριστιάνο μετά το χθεσινό τελικό. Ρε συ Πορτογάλε, ένας λόγος που υποστήριζα την ομάδα σου στον τελικό ήταν για να μην αρχίσεις από τώρα τα κλάματα μια και τον Ιούνιο ξέρω κάτι παιδιά που είναι έτοιμα να σου κάνουν ότι και το 2004. Ναι ρε τότε που πάλι σα μυξιάρικο έχυνες ατέλειωτο μαύρο δάκρυ επειδή κάποιος Χαριστέας έκανε κάτι που εσύ αν και το είχες σίγουρο, δεν έκανες. Σκόραρε και σε έφερε δεύτερο. Όταν έχασες χθες το πέναλτυ σφίχτηκε η καρδιά μου γιατί ήμουν σίγουρος ότι μετά από λίγο θα έβλεπα τα μάτια σου κοκκινισμένα και πρησμένα. Αλλά μετά που κέρδισες υπέθεσα ότι θα φερθείς επιτέλους σαν ενήλικας. Συγγνώμη παρεξήγησα...
Τέλος θέλω να δώσω τις ευχές μου στα παιδιά που αυτές τις μέρες περνούν το δικό τους Γολγοθά. Φυσικά και δε χρειάζεται να αγχώνεστε παιδιά για τις Πανελλήνιες. ΟΚ είναι οι πιο κρίσιμες εξετάσεις που δίνετε στην εως τώρα ζωή σας. ΟΚ είναι πιθανό να ρυθμίσουν τη μελλοντική σας επαγγελματική καριέρα. Ε και; Μετά να δείτε τι έχετε να πάθετε... Όχι, πλάκα κάνω, υπομονή να περάσει αυτό και τα καλύτερα έρχονται!

4 σχόλια:

  1. Αδερφε δεν ξερω ποιος θα παρει το 7 στην εθνικη μας και κατα ποσο θα το τιμησει αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι ο Ροναλντο το τιμα και με το παραπανω το βαρυτερο νουμερο της United. Διαφωνεις?
    Εγω για τον Ροναλντο εχω σχηματισει διαφορετικη γνωμη παντως. Τον Τερι τον ειδες χθες? Αυτος δεν ειναι αντρας? Γιατι εκλαιγε? Ο Πορτογαλος εχει αποδειξει οτι εχει @@ πολλες φορες! Οταν δεν επιλεγεις την ευκολη λυση, οταν δεν κανεις μια σεντρα τυφλη μολις βρεις την ευκαιρια για να ξεφορτωθεις την μπαλα τοτε δειχνεις την ωριμοτητα. Οταν στα ημιτελικα του CH.L. μεσα στο καταμεστο Καμπ Νου σημαδευεις το δεξι γαμα της εστιας... ακομα και αν το χασεις το πεναλτι εισαι παικτης με @@. Πεναλτι εχουν χαθει πολλα. Δεν θα κρινει κανεις απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την παικτική ικανότητα του Πορτογάλου έστω κι αν μερικές φορές κάνει κάτι αχρείαστα τσαλιμάκια με την μπάλα. Τον θεωρώ έναν πολύ μα πολύ καλό παίκτη που φυσικά χρόνο με το χρόνο αποδεικνύεο ότι αξίζει και με το παραπάνω να φοράει το 7 της United. Τώρα για το αν έχει @@ που λες φίλε baladofatsa επίτρεψε μου να διαφωνήσω. Ο Κριστιάνο έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση που φτάνει τα όρια της αλαζονίας και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιο με το να έχεις @@. Αν έκλαιγε για πρώτη φορά χθες ο Πορτογάλος ίσως να γινόταν και συμπαθής. Αλλά το να βάζεις τα κλάματα σε νίκες και ήττες εμένα προσωπικά δε μ' αρέσει. Πριν από 4 χρόνια στον τελικό έκλαιγε πιστεύεις γιατί δε θα είχε ξανά την ευκαιρία να σηκώσει την κούπα; Δε νομίζω, ήταν και είναι άλλωστε πολύ μικρός ακόμη και θα έχει ανάλογες ευκαιρίες και στο μέλλον, από αυτόν εξαρτάται. Έκλαιγε γιατί δε δεχόταν να χάσει στη χώρα του το τρόπαιο από κάποιους Έλληνες που δεν ήξερε. Έκλαιγε επειδή ένιωθε ότι ρεζιλέυτηκε. Και χθες με έκανε να πιστέψω ότι έπεσε στο χορτάρι κλαίγοντας γιατί είχε χάσει το πέναλτυ νωρίτερα και δεν ένιωθε ότι άξιζε να πάει να πανηγυρίσει άμεσα με τους άλλους. Τέλος πάντων, ο τρόπος που (δεν) πανηγυρίζει αρκετά από τα τέρματά του μ' έχει κάνει να τον αντιπαθήσω λίγο αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα με κάνει να μην αναγνωρίσω τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία. Ελπίζω κάποτε να γίνει και μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα κάτι που ήλπιζα και για τον Ροναλντίνιο άλλα με το Βραζιλιάνο δυστυχώς έπεσα έξω. Ειδικά σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες που να συνδυάζουν τη μεγάλη ικανότητα με τη μεγάλη προσωπικότητα(τελευταίος ο Ζιντάν)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κριστιάνο κλαίει σε στιγμές ορόσημα και δεν πιστεύω πως κάτι τέτοιο αποδεικνύει ή όχι πως έχει @@...άλλα πράγματα το κάνουν αυτό...οι λόγοι που ξεσπάει σε λυγμούς έχω την εντύπωση πως έχουν να κάνουν και με άλλα πράγματα που αφορούν τον ίδιο και όχι μόνο την επίδοσή του, το τι έχασε και από ποιον...Το παιδί έγινε άντρας στα γήπεδα και έχει μάθει να μην συμβιβάζεται...του κακοφαίνεται!Αλλά δεν τον υποβαθμίζει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, το ότι κλαίει...κάνει το ποδόσφαιρο ακόμα πιο ανθρώπινο αντισταθμίζοντας συμπεριφορές σαν αυτές του Γκράντ(πριν γονατίσει...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας κλαιει ρε παιδια τι μας νοιαζει ..μπαλιτσα να βλεπουμε ...και οσο για το 7 εγω ψηφιζω απο εδω ως απεναντι τον μπαρμπα-γιαννελο (τον γκουμα)(πλακα κανω φυσικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή