Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Pizza, μπύρα και τρίτη η Καλομοίρα!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ακολυθεί γνωστή ελληνική παπάτζα: "Μπορεί Καλομοιράκι να βγήκες τρίτη, αλλά oh my God, στις καρδιές μας είσαι πρώτη"!
Όλα ήταν έτοιμα κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι. Τα κασκόλ και οι σημαίες είχαν βγει από τις ντουλάπες. Οι δρόμοι προς τις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων είχαν αρχίσει να γεμίζουν με κόσμο. Γιατί προηγηθήκαμε νωρίς και γεμίσαμε με την πίστη ότι ΚΑΙ φέτος θα είναι η χρονιά μας. Αλλά... βιαστήκαμε. Η Ρωσία κάνοντας ένα καταπληκτικό δεύτερο ημιχρόνιο τερμάτισε πρώτη και σα να μην έφταναν όλα αυτά μας πέρασε και η Ουκρανία. Κι έτσι εμείς μείναμε με... τις σημαίες στο χέρι. Δεν πειράζει όμως, δε θέλω να βλέπω τα όμορφα μουτράκια σας να στραβώνουν. Αν η Eurovision ήταν Ολυμπιακό άθλημα, θα παίρναμε μτάλλιο, έστω χάλκινο. Θ' ανεβαίναμε βάθρο. Αναθαρρήσατε ε; Έτσι μπράβο.
Τώρα με τη βοήθεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού, δηλαδή με βάση την παρουσία αλλά και την τελική κατάταξη των χωρών στη Eurovision, θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε την πορεία τους στο επερχόμενο Euro. Πριν ξεκινήουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ιταλία δε συμμετείχε στο διαγωνισμό που διεξήχθει στο Βελιγράδι. Δεν πειράζει, παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι(στην μπάλα, μην μπερδεύεστε από τώρα) ότι θέλει κάνει. Το ίδιο ισχύει και για τους Αυστριακούς(δε συμμετείχε εννοοώ, όχι ότι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές), αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τύχη(πουθενά, ούτε στη Eurovision ούτε στο Euro). Α, να πω ότι η κριτική των τραγουδιών γίνεται με, αυστηρά, αποκλειστικά μουσικά κριτήρια. Ουδεμία σχέση έχει παίξει στην κρίση μου η σκηνική παρουσία. Ουδεμία όμως(το λέω πολλές φορές μήπως το πιστέψω, αλλά μπααααα ούτε εμένα δεν μπόρεσα να πείσω).Ξεκινάμε με Τσεχία λοιπόν:

Κι όμως αυτό το τραγούδι έμεινε ακτός τελικού. Συμπέρασμα; Αν και για ακόμη μια φορά οι Τσέχοι θα παίξουν την καλύτερη μπάλα του τουρνουά, δυστυχώς θ' αποκλειστούν νωρίς. Κρίμας!

Συνεχίζουμε με τους πελάτ... εεε συγγνώμη τους Πορτογάλους:

Ζητώ εξ αρχής συγγνώμη από τους φίλους της United και του Κριστιάνο ειδικότερα αλλά μόλις κατάλαβα γιατί ο Πορτογάλος βάζει με το παραμικρό τα κλάματα. Μ ' αυτά που βλέπει στη χώρα του τον καταλαβαίνω απόλυτα. Όσο για το Euro; Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να βγει να τραγουδήσει η χοντρή. Τι; Βγήκε; Τραγούδησε κιόλας; Ωχ... πάλι κλάματα θα 'χουμε...

Ακολουθεί η μία εκ των συνδιοργανωτών Ελβετία:

Άχρωμο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο που αφήνει παγερά αδιάφορο. Όπως και η ποδοσφαιρική τους ομάδα. Αποκλεισμός από την πρώτη φάση για το καλό όλων.

Σειρά των γειτόνων Τούρκων:

Κάτι σαν οι Τούρκοι Onirama μου κάνουν αυτοί αλλά νομίζω πως πήγαν αρκετά καλά. Έτσι και στο Euro. Χωρίς να εντυπωσιάσουν θα παλέψουν γερά για την πρόκριση στους 8 και ό,τι προκύψει.

Πάμε Κροατία:

Συμπαθητικός ο παππούς όπως και η ποδοσφαιρική τους ομάδα η οποία πριν έρθει σε Αυστρία και Ελβετία απέκλεισε τους υπερόπτες Άγγλους. Και μόνο γι' αυτό κερδίζει τη συμπάθειά μου. Anyway, καλό τουρνουά θα κάνουν.

Η ιστορική Γερμανία:

Πάντα προσπαθούσαν και πάντα θα προσπαθούν. Έχουν φανατικούς υποστηρικτές αλλά και άλλους που δεν τους συμπαθούν και πολύ. Όλοι όμως αναγνωρίζουν την προσφορά τους. Ερωτηματικό.

Πολωνία:

Η αλήθεια είναι ότι όλοι τους περιμέναμε χειρότερους. Έχουν πείρα και αυτό θα τους βοηθήσει. Θα το παλέψουν αρκετά.

Συνεχίζουμε με Γαλλία:

Έτσι πάνε να σηκώσουν την κούπα; Μαύρα χάλια. Έχει ξεπεραστεί το ποδοσφαίρο που παίζετε στη Eurovision κύριοι. Ε ρε Ζαγοράκης που σας χρειάζετε. Έχετε χάρη που ο πρόεδρος αποφάσισε ν' αφοσιωθεί στην Ιωάννα και τον ΠΑΟΚ του. Αλλά και έτσι...

Έπεται η Ολλανδία:

Όχι όχι όχι! Και είναι και από τις συμπάθειες μου η συγκεκριμένη εθνική. Πουθενά δεν πάμε έτσι...

Ρουμανία:

Μια ερωτική μπαλάντα που έτσι όπως παρουσιάστηκαν Ολλανδία και Γαλλία είναι ικανή μέχρι και να τους δώσει την πρόκριση. Δεν είναι κακή ομάδα πάντως.

Σειρά μας:

Τι να πω; Θα είμαι αντικειμενικός:


Ρωσία:

Ροκ μπαλάντα έχουν, καλούς παίκτες έχουν, λεφτά έχουν, ο Αμπράμοβιτς νεύρα έχει που έχασε το Champions League. Α, ναι ήρθαν και πρώτοι στη Eurovision. Ε θα περάσουν μαζί μας στην επόμενη φάση. Αυτή τη φορά πάντως δε θα μας κερδίσουν

Ισπανία:

Αυτοί οι Ισπανοί μία διοργάνωση να πάρουν σοβαρά... μία. Βέβαια, μεταξύ μας, με τη Eurovision καλά κάνουν. Κρίμα το υλικό τους πάντως γιατί τα τρία χαφ(τα τρία μωβ ντε) είναι πολύ καλά...

Τελειώνουμε με Σουηδία:

Καλοί δε λέω. Και έμπειροι. Όμως έτυχαν πάνω σε μας και τους Ρώσους. Θα παλέψουν με τους Ισπανούς για την τιμητική τρίτη θέση στον όμιλο.

Αυτά τα ολίγα που λέτε. Παίξτε από τώρα να οικονομήσετε πριν πέσουν οι αποδόσεις...

1 σχόλιο: