Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Όταν "ο γύφτος και το τσαντίρι" έγιναν..."ο ψευτοαναρχικός και η γιάφκα"



Στην εποχή που ζούμε, όταν κάτι πουλάει υπερβολικά ξεπερνάει τα ρηχά όρια του «προϊόντος» και εξελίσσεται, σε άποψη που επηρεάζει την δική μας. Αλήθεια αυτό δεν είναι το πετυχημένο προϊόν ή η μόδα; Η μόδα δεν είναι ένα προϊόν τόσο «πετυχημένο» που το θέλουν όλοι;

Εξηγούμε, αν εγώ βγω στο δρόμο και λέω ότι αύριο θα καταστραφεί η χώρα… το πιο πιθανό είναι να μου ρίξουν καμιά ντομάτα στο κεφάλι, άντε να με περάσουν για επαίτη και να μου βάλουν κάνα ευρουλάκι στη τσέπη στη καλύτερη περίπτωση. Αν βγει η «Χ» γνωστή φιγούρα που πουλά στην τηλεόραση θα επηρεάσει αρκετούς. Φυσικά αυτό είναι ένα ταλέντο που είτε το έχεις είτε όχι. Να επηρεάζεις δηλαδή την άποψη του κόσμου, έχει φτάσει άλλωστε να γίνει και επιστήμη.

Λίγες φορές έχω μετανιώσει για κάτι που έχω πει. Μια από αυτές ,ήταν όταν πριν από 3 χρόνια υπερασπιζόμουν τον κ. Λαζόπουλο σε συζητήσεις μεταξύ φίλων. Τότε δεν πουλούσε τόσο σαν σόου και γι’ αυτό και είχε μια καθαρότητα και απόσταση από κομματικές επιρροές κλπ. Αυτό ήταν άλλωστε που τον ανέβασε στα μάτια της κοινωνίας και της στημένης AGB.

Όταν το σύστημα αντιλήφθηκε πως αυτός ο άνθρωπος επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης φυσικά και τον «στρατολόγησε». Τι εννοώ; Στη χώρα μας εδώ και χρόνια μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, καθώς μας βάζουν να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και να μαλώνουμε για τα πολιτικά ,τα ποδοσφαιρικά και για ότι έχει σχέση με προσωπική επιλογή. Έτσι στρατολογήθηκε και ο κ. Λαζόπουλος προς την αριστερά. Όχι επειδή είναι απαραίτητα ο ίδιος αλλά για να υπάρχει το αντίπαλο δέος. Να μπορεί να διχάζει τον κόσμο με αυτά που λέει. Και φυσικά είναι μορφωμένος και καλλιεργημένος ,αν δεν είχε την υποδομή δεν θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κάπως έτσι ο Γύφτος έγινε αναρχικός και το Τσαντίρι… γιάφκα.

Ανάθεμα όσους μιλούν για τον Λαζόπουλο ως Αριστοφανικό ηθοποιό, εκτός κι αν εννοούν ότι όπως τα έργα του Αριστοφάνη, έτσι και οι μονόλογοι του Λαζόπουλου επηρεάζουν τόσο την άποψη κάποιον ανθρώπων, όπως και στην αρχαιότητα.

Δεν θα πω μην τον βλέπετε καθώς πιστεύω πως αυτά που σε ενοχλούν πρέπει να δίνεις σημασία για να τα διορθώνεις και να μην δείχνεις με την άρνησή σου αδυναμία, όμως θα σας πω, σκεφτείτε σφαιρικά αυτά που λέει γιατί μπορεί στο αυτί να ηχούν γλυκά, από κάτω όμως κρύβουν ότι χειρότερο για την ενότητα και την ηρεμία της χώρας μας.

Λυπάμαι που ένα τόσο μεγάλο ταλέντο σαν κι αυτό που έχει ο κ. Λαζόπουλος είναι στα χέρια άλλων και δεν ξεδιπλώνεται για την «εκπαίδευση» της γενιάς που μεγαλώνει με μόνη πηγή γνώσης αυτό που ο Κοσμάς ο Αιτωλός ανέφερε παραβολικά ως: « Ο διάβολος θα είναι στα σπίτια σας και τα κέρατα του στα κεραμίδια των σκεπών σας» …. Με άλλα λόγια η τηλεόραση.


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/11/09, 11:19 π.μ.

    swstos!!! (esu- oxi o Lazopoulos);)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/09, 1:48 π.μ.

    elf sunfwno en meri se auta pou les..o lazopooulos gia emena kai opws gia pollous allous exei megalo talento se auto pou kanei....otan proteksekinise eixe opws twra megali apuxisei se olous..mas bazw kai ton euato mou mesa...twra teleutaia omws se merika themata einai lathos....den nomizw pws o kurios lazopoulos einai o teleios..gt k autos den einai k kalos...mpwroun na bgoun antrwpoi pou kseroun kai na kapsoun tin wraia kai (prostateuwmeni ) gouna tous apo merikous...pou an milisoun tha poun polla....tlp to thema einai pws ola auta ginwnte elf mou pou distixos den douleuei tpt...elpizw o lakis na exei katalauei to lathos tou..kai na to diorthosi gt einai krima.....nikos kerkyra-diogo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμή παράκληση: Βάζετε ένα ονοματάκι από κάτω, ή έστω ένα ψευδώνυμο για να ξέρουμε σε ποιους απευθυνόμαστε. Αν θέτε.. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/11/09, 11:40 μ.μ.

    gt mallwn pareksigithika....apo merikous merikous kurious....astou kanei o theos kurious twra..alla tlp...DEN SYNFWNO ME TO ELF...alla sunfwno en meri..se auta pou lei oso afora lazopoulo.ton lazopoulo ton teleutaiwn minwn...(ante min graftw kai egw sto blog k ginei xamos.)haha..alla protimw na sxoliazw kai na lew tin apopsi mou opws exei twra..nikos kerkyra_diogo

    ΑπάντησηΔιαγραφή