Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Πώς το λένε; Καζαμία; Ε αυτό... 2009

Το boufos7.blogspot.com είναι εις την ευχάριστην θέσην να σας ανακοινώσει ότι ντύθηκε όχι Άγιος Βασίλης αλλά Μάγος της Χαλάστρας και θα κάνει προβλέψεις για το 2009 που αναμένεται να έρθει σε λίγες ώρες. Μείνετε συντονισμένοι, κρατήστε την αναπνοή σας, φτιάξτε καφέ, αν θέλετε να πάτε τουαλέτα κρατήστε τα και διαβάστε τι θα συμβεί τους επόμενους 12 μήνες. Ξεκινάμε με τους πρώτους 6 μήνες και αν σας αρέσει, βάζουμε και τους άλλους 6(μη γράφουμε τσάμπα). Αν δε σας αρέσει, ελπίζω οι καλικάντζαροι να φάνε τους κουραμπιέδες σας και ο Άι-Βασίλης να σφηνώσει στα καλοριφέρ σας.


-Ιανουάριος
Ο πρώτος από τους 12 μήνες του προτελευταίου έτους της πρώτης δεκαετίας της τρίτης μετά Χριστόν χιλιετίας είναι μεταγραφικός. Εντάξει δεν είναι όπως το καλοκαίρι, που σφίγγουν και οι ζέστες, γιατί τώρα έχει κι επίσημα παιχνίδια ταυτόχρονα. Αλλά ποιος ασχολείται μ' αυτά; Εδώ μιλάμε για κινήσεις που ταράζουν ακόμα και τα πιο λιμνάζοντα νερά. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά κιόλας, η ΠΑΕ Πολυμετοχικού Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ανακοινώνει την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Οι οπαδοί του κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, ξανακαίνε το δέντρο βάζοντας στη θέση του ένα τεράστιο τριφύλλι και κάνουν πορεία ως το "Απόστολος Νικολαΐδης" στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί αφού πίνουν 2 μπουκάλια Powerade(και αφού κάνω λίγη γκρίζα διαφμήμιση εγώ) για να ξεδιψάσουν από το ποδαρόδρομο, φιλιούνται κι αγκαλιάζονται, ψάλοντας αναστάσιμες ψαλμωδίες. Ταυτόχρονα, στα γραφεία της ΠΑΕ φτάνει ένα βάσκικο μελίσσι κι όλοι αναρωτιούνται ποιος ή μάλλον ποιοι το έστειλαν και ποιο μήνυα θέλουν να περάσουν.Στον Ολυμπιακό, το "Φως" ζητάει για αμυντικό χαφ μια βελτιωμένη έκδοση του Κριστιάν Καρεμπέ και ο Σωκράτης Κόκκαλης κάνει την έκπληξη. Φέρνει πίσω τον ίδιο τον Καρεμπέ, τον βάζει σ' έναν εξομοιωτή του Pro Evolution Soccer και του "πειράζει" την ηλικία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.Στην ΑΕΚ γίνεται ένα μικρό μπλέξιμο. Ο Στέλιος Μανωλάς που είχε πάει για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, γυρίζει με τον Άγγελο Χαριστέα στις αποσκευές του. Αργότερα, κι ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν αλλά δεν ξαναδίνουν γιατί "τα δώρα δε δωρίζονται κι αν δωριστούν γνωρίζονται", αποκαλυπτέται ότι ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης είχε παίξει στο ρεβεγιόν το καθιερωμένο χαρτάκι του. Στο καρέ συμμετείχε ο πρόεδρος της Νυρεμβέργης κι έτσι εξηγήθηκε η απόκτηση με μηδενικό ποσό του Χάρι από το Δικέφαλο. Σε διάφορα σάιτ γράφτηκε ότι ο Μανωλάς κέρδισε την παρτίδα κι έτσι έφερε το διεθνή επιθετικό στην Ελλάδα. Το boufos7.blogspot.com ήταν το μόνο που υποστήριξε ότι ο Μανωλάς έχασε αλλά κανένας για άλλη μια φορά δεν το πήρε στα σοβαρά.Στον ΠΑΟΚ, έρχεται ο Τούρκος Νιχάτ, τα "Σπορ του Βορρά" γράφουν ότι έπεσαν τα τείχη της Θεσσαλονίκης στην άφιξή του και στην Τουρκία πανηγυρίζουν για την πτώση της ελληνικής πόλης, ερμηνεύοντας το δημοσίευμα όπως αυτοί θέλουν.Τέλος στον Άρη παίρνουν ειδική άδεια από την UEFA και μεγαλώνουν τις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τη συγκεκριμένη κίνηση. Μετά από λίγες μέρες όμως όλοι καταλαβαίνουν, αφού ανακοινώνεται η απόκτηση του Φέλιξ Μπόρχα με τον κ.Σκόρδα να δηλώνει: "Μεγαλώσαμε το γήπεδο για να χωρέσει το πληθωρικό ταλέντο της κόμπρας από το Εκουαδόρ"...


-Φεβρουάριος
Ο μήνας κυλάει χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο. Τα δελτία ειδήσεων παίζουν ρεπορτάζ με κοπές πρωτοχρονιάτικων πιτών. Στον Παναθηναϊκό το κοπή τη πίτα βρίσκει φλουρονικητή τον Νταμ Εντόι κι έτσι το συγκεκριμένο γεγονός γίνεται επιτέλους μάνα και γεννά πολλά ερωτηματικά. Στον Ολυμπιακό, ο τρυφερός Ντιντιέ Ντομί, από τη λαιμαργία του, καταπίνει το φλουρί, πράγμα που εντυπωσιάζει το Σωκράτη Κόκκάλη και του δίνει μια τρομερή ιδέα για το καινούριο συμβόλαιο που ετοίμαζε να προτείνει στο Γάλλο αμυντικό. Συγκεκριμένα παίρνει μια πιατέλα με μελομακάρονα που είχαν ξεμείνει από τις γιορτές, βάζει το συμβόλαιο μέσα σ' ένα από αυτά και τα στέλνει στο σπίτι του Ντομί. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού βγαίνει μπροστά στις κάμερες μπουκωμένος και πανευτυχής για την ανανέωση.Όλα αυτά μέχρι να γίνουν τα πρώτα παιχνίδια των αιωνίων στην Ευρώπη. Την αρχή κάνει ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί τη Σεντ Ετιέν στο "Καραϊσκάκης" την οποία και φιλοδωρεί με 3 γκολ καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση-πρόκριση από τον πρώτο κιόλας αγώνα(από τα αγαπημένα μου κλισέ).Μια εβδομάδα αργότερα η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ο οποίος κάνει ένα ακόμη ευρωπαϊκό διπλό... λάθος στην άμυνα του και βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς. Στο ημίχρονο, ο Γιάννης Γκούμας παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, δείχνοντας στον Τεν Κάτε όλες τις ελληνικές εφημερίδες στις οποίες ο Νιχάτ δίνει οδηγίες για το πώς θα νικηθεί η πρώην ομάδα του. Ο Ολλανδός μπορεί να μην καταλαβαίνει ελληνικά και να πετάει τις εφημερίδες αλλά με μια κίνηση-ματ κατορθώνει και γυρίζει το παιχνίδι. Η κίνηση αυτή είναι να βγάλει τον Μάντζιο και να βάλει τον Γκούμα, απελευθερώνοντας έτσι τον Σαριέγκι ο οποίος πετυχαίνει ένα γνήσιο χατ-τρικ με ένα γκολ, μια γκολάρα κι ένα αυτογκόλ. Τελικό αποτέλεσμα 2-2


-Μάρτιος
Το Μάρτιο έχουμε τους επαναληπτικούς για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο UEFA. Στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 70000 οπαδούς του τριφυλλιού, ο Παναθηναϊκός παίρνει χρυσό 0-0 παίζοντας άμυνα Ομπράντοβιτς κι "επίθεση" Σούλη Παπαδόπουλου
Στη Γαλλία, ο Ολυμπιακός χάνει όσο χρειάζεται για ν' αγχώσει τους οπαδούς του, αλλά περνάει στην επόμενη φάση βρίσκοντασς στο δρόμο του τη Μίλαν.
Ο ΠΑΟ κληρώνεται με τη Γιουβέντους η οποία βλέπει τα φαντάσματα των Σαραβάκου, Λυμπερόπουλου και Βαζέχα στο Τορίνο και πηγαίνει στο Μάγο της Χαλάστρας να βρει λύση. Ο Μάγος της προτείνει ν' αποσυρθεί από τη διοργάνωση και η Μεγάλη Κυρία το κάνει γιατί με τον Κούγια τα βάζεις, με το Μάγο της Χαλάστρας ποτέ.
Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Σαν Σίρο, αφήνει λουλούδια στο τέρμα που είχε σκοράρει τον περασμένο Νοέμβρη ο Γιόσου Σαριέγκι, αλλά δεν κατορθώνει να φύγει νικητής αφού η Μίλαν τον κερδίζει στις καθυστερήσεις με γκολ του Ντέβιντ Μπέκαμ μ' ένα σουτ-τηλεφώνημα από το Λος Άντζελες στο οποίο έχει ήδη επιστρέψει μετά την γκρίνια της Βικτόρια. Στον Πειραιά ως γνωστόν ισχύει ο "νόμος του Καραϊσκάκης", η Μίλαν όμως δεν το γνωρίζει γιατί μένει λίγο μακρυά κι έτσι περνάει μ' ένα ξεκούραστο 3-0. Ο Ολυμπιακός κάνει ένσταση στο CAS για παραβίαση του προαναφερθέντα νόμου παράγραφος 7/7777, αλλά εισπράττει στο msn του από το διεθνές δικαστήριο, ένα emoticon που ξεραίνεται στα γέλια.


-Απρίλιος
Ο Παναθηναϊκός κληρώνεται με την Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Τσαμπιονς Λιγκ. Ο Τεν Κάτε γνωρίζει καλά την ομάδα... όπως ήταν 2 χρόνια πριν όμως γιατί τώρα αποκλείεται με δύο ήττες σε ΟΑΚΑ και Καμπ Νου.
Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος τελειώνει με πρωταθλητή για άλλη μια φορά τον Ολυμπιακό. Στη φιέστα στο Φάληρο ο κ.Κόκκαλης αποφασίζει ν' αφήσει να σηκώσει την κούπα ο κ.Γκαγκάτσης αιτιολογώντας: "για την πολυετή προσφορά του στο ερυθρόλευκο... εεε.. χοχοχο... με συγχωρείτε... στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
Στα πλειοφ που θα γίνουν τον άλλον μήνα κερδίζουν θέση ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης.
Τέλος, μετά από τρίμηνη σιωπή του Νίκου Αλέφαντου ο οποίος όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει μιλήσει ούτε καν στο Θέμη Σινάνογλου του "Φωτός" , ο Κώστας Χαρδαβέλας σκίζει τα ιμάτιά του ότι με το φετινό εορτασμό της Ανάστασης του Μεσσία θα γίνει και η συντέλεια του κόσμου αναφέροντας μάλιστα ένα απόσπασμα από την προφητεία του Νοστράδαμου: "Η χρονιά που στα πάντα όλα το ΄να τ' άλλο ξέρω 'γω σιωπή θα φέρει, αντί για Ανάσταση το νήμα της ζωής θα κόψει με μαχαίρι"...


-Μάιος
Κι ενώ όλα τα ραδιόφωνα παίζουν "είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα", στο ποδόσφαιρο αυτόν το μήνα κρίνονται όλα. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Ολίμπικο, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα σηκώσει την κούπα με τα αυτιά στο "ρωμαϊκό ουρανό". Λιονέλ Μέσι και Στίβεν Τζέραρντ μας χαρίζουν μία τρομερή παράσταση από τη μία απίστευτης τεχνικής και αργεντίνικης φινέτσας και από την άλλη ηγετικών ικανοτήτων και αγγλικού πάθους. Τροπαιούχος αναδεικνύεται στην παράταση η Μπάρτσα με γκολ της χρυσής αλλαγής(κρίμα που καταργήθηκε και το χρυσό γκολ στην παράταση για να έλεγα "με χρυσό γκολ της χρυσής αλλαγής"... μπράβο ρε UEFA που μου το χάλασες...) του Πεπ Γκουαρντιόλα, Γιάγια Τουρέ. Μάλιστα ο Ιβοριανός στους πανηγυρισμούς του βγάζει τη φανέλα των μπλαουγκράνα εμφανίζοντας από κάτω φανέλα του Ολυμπιακού και πίσω το όνομα του αγαπημένου του Koulis(Dourekas. Ντροπή εσύ που δεν το ξέρεις...). Για την ιστορία(που θα γραφτεί) ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 με σκορ ημιχρόνου 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ. Γι' αυτούς που θέλουν και πιο ειδικά στοιχήματα, πρώτος/οι σκόρερ(ς) της αναμέτρησης ήταν ο Κάιτ, Κάουτ, Κόιτ, Κόουτ, Κούιτ, η κατοχή της μπάλας ήταν 53%-47% υπέρ της Μπαρτσελόνα, τα κόρνερ 3-3 , τα off sides 0-0 και τα λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής Μάρκους Μερκ έπειτα από εντολή του πρώτου, Κύρου Βασσάρα ήταν 4. Μόλις σας έδωσα και την απάντηση γιατί τα off sides ήταν 0(θυμίζω ότι οι επόπτες είναι ίδιας εθνικότητας με τον πρώτο διαιτητή).
Τα ελληνικά πλειοφ κέρδισε ο ΠΑΟΚ ενώ Ευρωλίγκα... με συγχωρείτε UEFA Europa League, βγήκαν ο Άρης και ο νικητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που ήταν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτό το αποτέλεσμα από καθαρή διπλωματία(κο κο κο κο) δεν το προβλέπω.


-Ιούνιος
Ίσως ο πιο ξενέρωτος ποδοσφαιρικά μήνας του χρόνου τις χρονιές που δεν υπάρχουν Euro ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Φέτος είναι μία απ' αυτές τις χρονιές και το μόνο που έχουμε είναι σενάρια για μεταγραφές που επίσημα ξεκινούν τον επόμενο μήνα αλλά και Confederations Cup. Με λίγα λόγια τίποτα αφού ο άγχος για τις μεταγραφαί δεν είναι καν θέμα κι το Κυπέλλο Συνομοσπονδιών δε φοβίζει ούτε καν τις συντρόφους των ποδοσφαιρόφιλων πως θα χάσουν τις επαναλήψεις των σίριαλ που παίζονται όλο το χειμώνα. Μάλιστα ο πρόεδρος της FIFA μετά την ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για το λόγο ύπαρξης της διοργάνωσης, ξεκαθάρισε(;) τα πράγματα λέγοντας: "Όλα τα πράγματα στον κόσμο γίνονται για κάποιο σκοπό εκτός απ' αυτά που γίνοντια χωρίς λόγο"...
Τον ίδιο μήνα μεγάλοι Ευρωπαίοι τερματοφύλακες ζηλεύουν τον Αντώνη Νικοπολίδη, που διορίστηκε ως δενδροκηπευτής, και προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Ο Φαν Ντερ Σαρ διορίζεται ως ταξιθέτης στο "Θέατρο των Ονείρων", ο Ίκερ Κασίγιας κάνει αίτηση για προσωπικός κομμωτής του Γκούτι ενώ ο Τζιαουλίντζι Μπουφόν αιτείται να μην τον αποκαλούν πλέον Τζίτζι και να μην του φοράνε ροζ εμφανίσεις στους αγώνες. Τέλος, έκπληξη προκαλεί η κίνηση του βαψομαλλιά της Άρσεναλ, Αλμούνια, να διοριστεί ως τερματοφύλακας της ομάδας...

5 σχόλια:

  1. Ίσως πέσεις μέσα τελικά...ειδικα με τον σεντερ μπακ στην παναθα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχααα... Θα κερδίσει η Μπάρτσα το Τσάμπιονς Λι??? Μπααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Se ola mesa tha pesw einai sigouro ayto. Nai Myrto kai h Barca tha kerdisei to Tsou-Lou. Poia United twra na poume...??? Ela twra ta panta ola tha parei fetos h Barcelona kai to na kai t allo kai to kserw gw... Edw eimaste edw tha eimaste kai tote..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα μπουφε,και συγχαρητηρια για το μπλογκ σου...Απλα τα σπαει!!!
    Εγω ειμαι νεος στο χωρο και δεν εχω τοσο ωραια "διακοσμημενο" το δικο μου...θα μπορουσες να κανεις τον κοπο να μπεις να το δεις και αμα θες να μου προτεινεις τροπους να το κανω καλυτερο και πιο γνωστο....????

    Ευχαριστω απο πριν....καλη χρονια κιολας,τωρα το θυμιθηκα...

    το blog einai to

    www.us3854.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/1/09, 11:17 μ.μ.

    Εκτος απο Andi Shum στηριζουμε και boufos.
    Molto bene ragazzo mio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή