Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Έγινε μόδα η... παντόφλα

Αφού το έκανε αυτός:


γιατί να μην το κάνει κι αυτός;


Μια νέα μόδα έχει εμφανιστεί στις συνεντεύξεις τύπου στο ποδόσφαιρο. Κι όταν αυτή η μόδα προέρχεται από το Μιλάνο ποιοι είμαστε εμείς να μην ακολουθήσουμε; Όχι ποιο είμαστε εμείς να κρίνουμε; Πείτε μου ντε... Περιμένω... Έτσι μπράβο...
Είσαι ποδοσφαιριστής ή προπονητής. Όχι εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές. Μιλάω υποθετικά. Πες ότι είσαι ειδικά ποδοσφαιριστής γιατί πρέπι να δικαιολογήσουμε τον παίκτη του Άρεως, Βίτολο-Βιτόλο. Ο Μουρίνιο ξέρει καλά να υπερασπίζεται τις αποφάσεις του. Είσαι αναγκασμένος να φοράς κάθε μέρα στην προπόνηση και τα Σαββατοκύριακα στους αγώνες κάτι παπούτσα με κάτι τάπες θες να τις πεις, καρφιά θες να τα πεις, από κάτω. Ε δεν είναι ότι καλύτερο για τα πόδια σου. Περιμένεις πως και πως να τελειώσει το βασανιστήριο για να βάλεις κάτι πιο άνετο. Κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα. Σκεφτείτε λίγο. Ξέρω ζητάω κάτι δύσκολο τώρα, αλλά επιμένω, σκεφτείτε λίγο. Ποιο είναι ή έστω ήταν το αντρικό πρότυπο; Γυρίζει ο άντρας από τη δουλειά κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, απλώνει την αρίδα του στην πολυθρόνα και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που φωνάζει στη σύζυγό του μετά την ερώτηση κόλαφος της τελευταίας "Γύρισες αγάπη μου"; Ε ποιο είναι;
  • "Γυναίκααααα γύρισα!!! Φιλάκι;"
  • "Γυναίκαααααα γύρισα!!! Πάρε τα λουλούδια που σου έφερα και βάλ' τα σ' ένα βάζο. Όχι αυτό που μας έφερε η μάνα σου στην επέτειο μας... το έσπασα...εεεε.... κατα λάθος αγάπη μου..."
  • "Γυναίκαααααα γύρισα; Τι θέλει ο κουμπάρος γυμνός στον καναπέ μας;"
Όχι, βέβαια! Τίποτα απ' όλα αυτά! Αυτό που φωνάζει είναι το εξής:
"Γυναίκααααα γύρισα! Τις παντούφλες μου γρήγορα!!!"
Εντάξει οι εποχές έχουν αλλάξει λίγο και η αντίδραση της συζύγου είναι ναι μεν να φέρει τις παντόφλες, αλλά στο κεφάλι του άντρα της... Δε βαριέσαι, σημασία έχει ότι ακόμη τις φέρνει.

Σα να ξεφύγαμε λίγο("Όχι ρε μπούφο τι είναι αυτά που λες; Έλα τώρα σιγά..."). Όσοι έχετε μείνει ακόμη στην ανάγνωση, εσύ ο ένας έστω, θα καταλάβετε(εντάξει ένας είσαι, αλλά σου μιλάω στον πληθυντικό να σε καλοπιάσω, μη μου φύγεις κι εσύ...) γιατί τα έλεγα όλα αυτά. Όχι, δεν κουράστηκες χωρίς λόγο. Θα σου πω ντε... Ε! Ε! Ε! Ε! μη βρίζεις... μη βρίζεις! ΜΗ ΒΡΙΖΕΙΣ!!!
Ε τώρα γιατί βρίζεις; Τι θα πει σου 'χω σπάσει τα νεύρα που δε λέω αυτό που είναι να πω να τελειώνουμε; Έλα λίγο στη θέση μου. Κερδίζω λίγο χρόνο για να θυμηθώ και γω αυτό που ήθελα να πω. Ε ναι, το παραδέχομαι με τις μαλα...γανιές μου το ξέχασα κι εγώ.
Έλα άντε θα σου πω. Τι έφυγες κι εσύ; Δεν πειράζει εγώ θα το πω για την πάρτη μου μόνο. Όλο αυτό με τους συζύγους τα ανέφερα, θέλωντας να καταδείξω τη σημασία που έχουμε προσδώσει στις παντόφλες για τη χαλάρωση και την ξεκούραση του κουρασμένου και ταλαιπωρημένου αντρός και κατ' επέκτασιν να δικαιολογήσω τον Βίτολο-Βιτόλο που εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία. Ναι, αυτό. Δεν έχει άλλο.

ΥΓ.1: Η φωτογραφία του μέσου της ομάδας του Άρεως(τρεις γενικές πτώσεις συνεχόμενα, έχω περάσει σε άλλο επίπεδο) αποτελεί ρεπορτάζ του άγνωστης οπαδικής ταυτότητας 27χρονου Μακεδόνα "άσσου", πρώην ΠΑΟΚτσή και νυν Αντιολυμπιακού με τον κωδικό-όνομα Traganistos(μην ξεχνιόμαστε)

ΥΓ.2: Θα μπορούσα να κάνω χίλια λογοπαίγνια με τις παντόφλες που φοράει ο ποδοσφαιριστής αλλά αποφάσισα να μην κάνω, σεβόμενος ότι ο Άρης είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Άντε και η Ανόρθωση που νομίζω έχει περισσότερους Έλληνες παίκτες από τον Άρη. Και βέβαια γιατί σέβομαι εσάς που βαριέστε να διαβάσετε κι άλλο. Αλήθεια είχα πολλά. Λογοπαίγνια. Πολλά. Αλλά δεν τα γράφω. Αλήθεια...

ΥΓ.3: Υπόσχομαι να προσπαθήσω να μη σας ξανακουράσω τόσο. Πέρασα μια εύκολη μέρα και είχα όρεξη σήμερα. Ζητώ τη συγχώρεση και την κατανόηση σας.

ΥΓ.4: Αν υπάρχει έστω κι ένας που κατάφερε να φτάσει μέχρι αυτό το υστερόγραφο κι έχοντας βάλει το χέρι στην καρδιά, παραδεχτεί ότι δεν έκανε ούτε μία κακή(κακιά είναι το σωστό αλλά είπα να το γράψω λάθος μια φορά) σκέψη για μένα, να επικοινώνησει μαζί μου. Έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην καρδιά μου κι άλλη μία κάπου αλλού. Δεν ακούστηκε καλό το τελευταίο όταν το ξαναδιάβασα. Μπορεί να πάει σε διάφορα το μυαλό σας. Το παίρνω πίσω. Ωχχχ... ούτε αυτό ακούστηκε καλό, για μένα αυτή τη φορά. Σταματάω εδώ γιατί αν συνεχίσω μπορώ να γράφω μέχρι να έρθει η 24/12/2012 που αναγκαστικά θα διακόψω γιατί τότε λένε ότι θα γίνει η συντέλεια. Το 'χετε ακούσει έτσι; Καλάαααα... σταματάω κάπου εδώ. Τέλος. The End. Le fin. Πάω να φορέσω τις παντόφλες μου.

2 σχόλια:

  1. re babi ti exeis???:/
    egw 8a s agapaw oti k na grafeis...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να χω ρε; Καλή διάθεση έχω και την πληρώνετε εσείς. Σ' ευχαριστώ για τη στήριξη, δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν την είχα. Μάλλον θα έγραφα περισσότερα τέτοια ό,τι να ναι άρθρα... ΝΤΟΥΣΑΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ORIGINAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή