Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

And the Oscar goes to...

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ. Δεν πιστεύω να το μαθαίνετε από μένα... Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι κάποιοι θα πάρουν Όσκαρ, έμεινα καρφωμένος στην τηλεόρασή μου και περίμενα να δω. Τα συναισθήματά μου ήταν έντονα. Αγωνία, ανακούφιση, περιέργεια... Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν τον Όσκαρ; Μη μου πεις ότι θα ξεφορτωθούμε το παλτό του καλοκαιριού καταμεσής στο χειμώνα τώρα που είναι και χρήσιμο; Αλλά δυστυχώς η είδηση δεν αφορούσε το δικόνε μας Όσκαρ Γκονζάλεζ του Ολυμπιακού. Προφανώς όχι δηλαδή. Μιλάμε για τα κινηματογραφικά Όσκαρ.
Μην τρομάζετε(ακόμα)... Δε θα ασχοληθούμε με αυτά. Είναι ευκαιρία όμως να προτείνουμε κι εμείς υποψηφιότητες για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά Όσκαρ της χρονιάς(τώρα τρομάξτε). Αν θέλετε ψηφίστε από κάτω στα σχόλια. Αν όχι... μην το κάνετε.
Θα έχουμε κατηγορίες και 3 υποψήφιους για κάθε κατηγορία. Μάλιστα θα αιτιολογήσω την κάθε υποψηφιότητα γιατί είμαι περισσότερο άρρωστος απ' όσο φαίνομαι. Ξεκινάμε:

Κατηγορία "Καλύτερου Θεάματος":
1)Ολυμπιακός. Είναι ο εν δυνάμει πρωταθλητής και ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος. Επίσης είναι και Κυπελλούχος. Δε φτάνει μόνο αυτό όμως για να είναι υποψήφιος. Το κριτήριο για τη συμμετοχή στην κατηγορία δεν είναι καν η μπάλα που παίζει. Ντιόγκο, Ντουντού, Γκαλέτι χαρίζουν μοναδικό θέαμα. Ο συναγωνισμός μέσα στην ομάδα είναι πολύ θεμιτός και απ' αυτόν έχουν βγει κερδισμένοι και οι τρεις. Πάλι δε μιλάω για ποδόσφαιρο. Τα 3 αυτά παιδιά εκτός από εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές έχουν ένα θέμα με το πέσιμο(άρα όταν γεράσουν δε θα πάνε από το άλλο). Τρομερές παραστάσεις από τους Λατινοαμερικάνους που έχουν το performing στο αίμα τους. Μέσα σ' όλα αυτά βάλτε και τις αληθινές πολύ σκληρές κλωτσιές και μπουνιές που τρώνε και συνδυάζετε κατς με θέατρο. Α να γεια σου, κάτι σαν το Smackdown...

2)ΑΕΚ. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος; Ποιος θα είναι ο επόμενος ο οποίος θα καταφερθεί εναντίον κάποιου μέσα από την ομάδα και ποιος θα είναι αυτός ο κάποιος; Θα ξεσπάσει πάλι ο Ντούσαν; Ο Μανωλάς; Ο Τίγρης θα αγοράσει τις μετοχές; Αν όχι πόσο θα αντέξει η ΠΑΕ;
Η μόνη ομάδα που δημιουργεί τόσα ερωτήματα και γκρίνια που δεν αφορούν το αγωνιστικό. Διαχρονική παρουσία που χαρίζει απίστευτο θέαμα στα ραδιόφωνα κυρίως στις εκπομπές επικοινωνίας που ανοίγουν οι γραμμές και μιλάει ο κόσμος. Ονόματα δε λέμε περιοχές όπως η Γλυφάδα δε θίγουμε...

3)Κούγιας-Μπέος-Ψωμιάδης. Το τρίπτυχο της επιτυχίας. Όλες οι ομάδες που ανέλαβαν τούτη τη χρονιά και μιλάμε για ΠΑΣ, Λαμία και Παναχαϊκή για λογαριασμό του κ.Κούγια, Ολυμπιακό Βόλου για κ.Μπέο και Καβάλα για Ψωμιάδη συμμετέχουν μαζί ενωμένες σ' αυτήν την κατηγορία. Και μόνο που βρίσκονταν στις εξέδρες των ομάδων ως μεγαλομέτοχοι αυτοί οι τιτάνες του ποδοσφαίρου δε χρειάζεται κάτι άλλο νομίζω.


Κατηγορία "Α' Ανδρικού Ρόλου":
1)Ντιόγκο-Ντουντού-Γκαλέτι. Το αναλύσαμε πιο πάνω.

2)Γιώργος Καραγκούνης. Ουδέν σχόλιο, στηρίζω με τρέλα...

3)Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο ρόλος του ως πρόεδρος της ΕΠΟ έληξε κι έτσι τιμής ένεκεν κέρδισε την υποψηφιότητά του. Πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν ως επιτυχημένο και ακόμη περισσότεροι αυτοί που θεωρούν πετυχημένη την αποστολή την οποία είχε(διαφορετικά πράγματα)


Κατηγορία "Καλύτερου Σεναρίου":
1)Πολυμετοχικός Παναθηναϊκός. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε πολλά επεισόδια μέχρι ο ΠΑΟ να γίνει πολυμετοχικός. ΠΕΚ, εφημερίδα "Η Πράσινη", Ανδρέας Βγενόπουλος, αδελφοί Γιαννακόπουλοι προσπαθούσαν επί ημέρες να κάμψουν την αντίσταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εκείνος ενώ στην αρχή αντιστεκόταν τελικά υπέκυψε. Τη συνέχεια τη ζούμε.

2)Μεταγραφή Κακά στη Μάντσεστερ Σίτυ. Λεφτά. Πολλά λεφτά. Δεν αναφέρω ποσό. Όλα έδειχναν ότι ο Βραζιλιάνος θα γινόταν κάτοικος Αγγλίας. Αλλά, η φιλοδοξία κέρδισε το χρήμα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο συμπατριώτης του Ριβάλντο(προφανώς δεν αναφέρεται τυχαία) έμεινε στο Μιλάνο. Μια ταινία όπου στο τέλος θριαμβεύει η αγάπη...

3)Ένσταση Ολυμπιακού. Το περσινό πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά και ο Ολυμπιακός ήταν τελικά ο τυπικός πρωταθλητής επιτρέποντας στην ΑΕΚ να αυτοαποκαλείται ηθική. Μια ταινία όπου θριαμβεύουν τα δικαστήρια και η ηθικότητα...


Κατηγορία "Στα λέω ωραία;":
1)Νίκος Αλέφαντος. Ο άνθρωπος του οποίου η ατάκα έδωσε το όνομα στην παρούσα κατηγορία. Δεν τα λέει όοοολα αυτό; Και να μην τον ψηφήσεις δεν έχεις το δικαίωμα ν' απαντήσεις όχι στην ερώτηση...

2)Πάτρικ Ογκουνσότο. Πώς γένεν αυτό να μην είναι υποψήφιος ο Νιγηριανός θεούλης του Εργοτέλη... Πάτρικ σ' ευχαριστούμε που γύρισες. Για 2 λόγους. Γι' αυτό και γι' αυτό.

3)Διαφήμιση Cosmote(εμπνεόμενη από Νίκο Αναστόπουλο). Κατσικανιάρη, τραγί, μούσχαρε κλπ κλπ...


Κατηγορία "Καλύτερου Πρωτοσέλιδου": (Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υποψιφιότητες είναι 5 γιατί έτσι και φυσικά δε χρειάζονται σχόλιο)
1)

2)

3)

4)

5)


Κατηγορία "Καλύτερου Soundtrack":
1)Seven Nation Army-White Stripes. Μοναδικό εκπληκτικό. Αν και πολύ γνωστό τραγούδι, έγινε φίρμα στα αθλητικά από κάποιους Μαυρογιαννίδη και Ρεμούνδο και πλεόν ο ρυθμός του συνοδεύει συνθήματα σε όλα τα γήπεδα της Επικράτειας.

2)Αποθεώστε τον-Έλενα Παπαϊωάννου. Θα μπορούσε να συμμετέχει και στα Χρυσά Βατόμουρα. Το συγκεκριμένο άσμα ακούγεται συχνά πυκνά από τα μεγάφωνα του γηπέδου της Ξάνθης στην επίτευξη τέρματος από την ακριτική ομάδα. Πληροφορίες θέλουν τον Ρατζίνσκι να έφυγε από την ομάδα για αυτό το λόγο. Παρεμπιπτόντως το γήπεδο δεν ανήκει στα Πηγάδια όπως όλοι λένε αλλά σε ένα άλλο χωριό του οποίου το όνομα δε θυμάμαι κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται. Κακώς!

3)Ύμνος ΑΕΚ. Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια. Δε περιγράφω άλλο...


Κατηγορία "Καλύτερου Κομπάρσου":
1)Διαιτησία. Εντάξει κομπάρσος... Λέμε τώρα...

2)Κορμοράνοι. Οι ίδιοι δεν το ξέρουν αλλά ο μεγάλος τους πληθυσμός στον Βοτανικό έχει αναστείλει τις εργασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

3)Ρόμαν Βάλνερ. Ένα ματς έπαιξε. Τι το 'θελε;


Κατηγορία "Καλύτεροι Οπαδοί":
1)ΠΑΟΚ. Ακούστε και λίγο Πέτρο ντε...

2)ΑΕΚ. Γκρίνια, παράπονα και πάλι γκρίνια

3)Υπόλοιποι. Όπως καταλαβαίνετε οι υποψήφιοι για την κατηγορία είναι μόλις 2


ΥΓ.: Ρε παιδιά δεν είμαι ψώνιο, αλήθεια...

Εντάξει είμαι... ΑΛΛΑ
Δείτε λίγο εδώ τι γίνεται στην Ιταλία:

Φταίω εγώ μετά;


ΥΓ.2: Όλοι ακούν Πετράν. ΟΛΟΙ όμως. Τι δε με πιστεύετε;

Προφανώς εκείνη την ώρα είχε βγει Μάγκας από Γέρακα γι' αυτό το παιδί στη μέση αντιδρά κάπως...


ΥΓ.3: Έπειτα από λαϊκή απαίτηση την οποία επινόησα μόνος μου και έβγαλα από το μυαλό μου ταυτόχρονα, ξανάνοιξε το poll για το τι ομάδα είναι ο Πέτρος και οσονούπω ξανανοίγει και το άλλο poll για τον αγαπημένο μας ατακαδόρο...Και τα 2 βρισκονται στα δεξά. Μ' έχει πιάσει κάτι τελευταίως με τις ψηφοφορίες...

2 σχόλια:

  1. Μμμμμμμ... έχουμε και ψηφίζουμε:
    Κατηγορία "Καλύτερου Θεάματος: Κούγιας-Μπέος-Ψωμιάδης, δεν παλεύεται κανείς από τους τρεις.. την ΑΕΚ και το δράμα της τα έχω βαρεθεί! Και η ομαδάρα θα πάρει ολόκληρο πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν χρειάζεται και όσκαρ!
    Κατηγορία "Α' Ανδρικού Ρόλου":
    εννοείται Καραγκούνης...όσο και να μείνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα οι Ντιόγκο-Ντουντού-Γκαλέτι σαν αυτόν δεν θα μάθουν να πέφτουν!
    Κατηγορία "Καλύτερου Σεναρίου": Ο Κακά ας το πάρει αφού ούτε σφαίρα πήρε ούτε την μεταγραφή τελικά!
    Κατηγορία "Στα λέω ωραία;":
    η πιο δύσκολη απόφαση.. πιστεύω πως αφού ολόκληρη η κατηγορία είναι εμπνευσμένη από τον Αλέφαντο ας το πάρει η διαφήμιση που τα σπάει μάλιστα( και στηρίζουμε τελείως αμερόληπτα το δίκτυό μας)
    Κατηγορία "Καλύτερου Πρωτοσέλιδου": θα προτείνω την τέταρτη υποψηφιότητα( επειδή μόνο σε μία κατηγορία μπορώ να το κάνω αυτό.. lol) και έπειτα το λέει ξεκάθαρα.. ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!
    Κατηγορία "Καλύτερου Soundtrack":
    στηρίζουμε Πετράν εδώ!!!
    Κατηγορία "Καλύτερου Κομπάρσου":
    ο Βάλνερ προφανώς.. ένα παιχνίδι και μάλιστα λίγα λεπτά, και μας τα έκανε μπουρδέλο μετά!
    Κατηγορία "Καλύτεροι Οπαδοί":
    δεν καταλαβαίνω γιατί οι οπαδοί του θρύλου δεν είναι υποψήφιοι.. τεσπά, θα προτείνω του ΠΑΟΚ τότε γιατί πεθαίνω να ακούω το ''τι με λες τώρα?''!!!!
    Αυτάαα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/09, 12:08 π.μ.

    Buffos è un mistero...
    Buffos è un enigma...
    Buffos è un mito...

    Fermi tutti Signori...Arriva il ciclone buffo

    ΑπάντησηΔιαγραφή