Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Nouvelle cuisine - Παρακαλώ περάστε στο Bouf-έ *part1


Μετά χαράς ανοίγουμε μία νέα θεματική ενότητα και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ένα πλήρες δείπνο για σας και την καλό/ή σας,όπως μονο το boufos7.blogspot.com ξέρει...

Antipasto - Αστακουδάκι in bellavista

Υλικά:

Ένας αστακός του κιλού

250γρ. ρύζι

4 κεφάλια αγκινάρες

150γρ. σαλάτα capricciosa (ή ρώσικη εάν δε βρούμε)

2 βραστά αυγά

100-150 γρ. μαγιονέζα

ένα κουταλάκι κάπαρη

1 καρδιά μαρουλιού

αλάτι - πιπέρι

Για το Court Bouillon (πππςςςς) 30γρ. βούτυρο - 1 καρότο - 1 κρεμμύδι - 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί - 1 ματσάκι μα'ι'ντανό - καρυκεύματα - αλατοπίπερο

Λοιπόν Boufo...Ξανθαίνεις το βούτυρο στη μεγαλύτερη κατσαρόλα που διαθέτεις στην trendy κουζίνα του penthouse σου,ρίχνεις κομματάκια το καρότο και το κρομμύδι και κατόπιν σκουπίζεις τα δάκρυα συγκίνησης.Αμέσως προσθέτεις το κρασί,ένα λίτρο νερό,τα καρυκεύματα,το μα'ι'ντανό και αλατοπιπερώνεις.

Μόλις πάρει βράση το νερό,χώνεις τον αστακό ζωντανό (διότι είσαι billionaire και gourmet αγόρι μου) και τον αφήνεις 20' να βράσει.Αφού βράσει τον αφήνεις μέσα στο ζουμί για να κρυώσει και να «πιεί» τα υγρά...

Στο μεταξύ βράζεις σε καυτό αγιοπελαγίτικο αλατόνερο τα 4 κεφάλια αγκινάρια,σουρώνεις και τα γεμίζεις με τη ρώσικη.Κόβεις τα αυγά στη μέση,βγάζεις τα μισόκροκκα για να τα ανακατέψεις με τη μαγιονέζα και την κάπαρη και μόλις γίνει πολτός ξαναγεμίζεις τα ασπράδια (believe me είναι μεγάλη κάβλα αυτό το αυγό)

Βγάζεις το ρύζι το στεγνώνεις-σουρώνεις και (δώσε βάση εδώ) το τοποθετείς οβάλ στο πιάτο καλύπτοντάς το με τις καρδιές μαρουλιού (ζούμε μεγάλες στιγμές) αφήνοντας κενό το κέντρο της πιατέλας.

Λοιπόν,αστακό ξέρεις να κόβεις,οπότε αφήνω τα ψαλίδια στα έμπειρα χέρια σου.Αφού ανοίξεις τον αστακό (κρύος είπαμε,αλλιώς θα τσουρουφλιστείς) βγάζεις όλο το κρέας και το κόβεις σε φέτες.Τσιμπάς το σκαρί (κουφάρι,πέστο όπως θές) του αστακού και το ακουμπάς στο ρύζι με το κεφάλι να «κρύβεται» στην τρύπα που είχες αφήσει πρίν.Τοποθετείς αβαβά τις φέτες στο κουφάρι και μαρινάρεις με μαγιονέζα (είσαι τεράστιος chèf ρε Μπάμπη...)

Ως κλείσιμο του πιάτου,παίρνεις τα γεμιστά αυγά και τις γεμιστές αγκινάρες και τα τοποθετείς γύρω-γύρω στην πιατέλα εναλλάξ για να βγεί grande η παρουσίαση.

Το Antipasto σου μόλις ολοκληρώθηκε και πλέον νοιώθεις έτοιμος και για το πρώτο πιάτο...

Η διάθεσή σου είναι πολύ καλή,το νέτο που περιμένεις αργεί ακόμα και αποφασίζεις να βάλεις τελικά το cd στο Bang & Olufsen hi-fi σου...

Βάζεις ένα ποτήρι κρασί και κάθεσαι για λίγο να απολαύσεις τη μαγεία του να είσαι ο Boufos...

to be continued...

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Σε λιγο και πάλι μαζι σας....



Μετα τις διακοπες μου και τα ατελειωτα καμακια που εκανα όλο το καλοκαίρι...διαφημίζοντας τη χωρα μας, για τους greek hot lovers που ο Πετρος Μαυρογιαννίδης πρώτος δίδαξε, επανέρχομαι ανανεωμένος και ορεξάτος σαν τον Raul Bravo.... απο τις 20 Σεπτεμβρη!!!





Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

σσσσσσσσσσσς.....Αρχίζει η superleague..


Υπνος....

Παραλία..

Γυναίκες...

Ποτά..

Ξενύχτια και τσάρκες ΤΕΛΟΣ...

Η μέρα που περίμενε όλη η ποδοσφαιρική ευρώπη και όχι μόνο...Αρχίζει το σπουδαίο πρωτάθλημα μας..όλα καλά θα πάνε για μία ακόμη σεζόν...

τα γήπεδα θα γεμίσουν,η βία θα απέχει και οι οικογένειες θα ναι στις κερκίδες...η ποιότητα είναι δεδομένη του ποδοσφαίρου που θα δούμε και η αγωνία για τον πρωταθλητή είναι στο κατακόρυφο...

για να δούμε λοιπόν ποιά ομάδα θα πάρει τον τίτλο φέτος...

16 αντίπαλοι έτοιμοι παλέψουν για το καλύτερο δυνατό...


λοιπόν ας κάνω και εγώ καμία πρόβλεψη...βασικά αρκετές θα κάνω...

πρωταθλητής θα είναι η ομάδα της καρδιάς μας...

5αδα θα ναι Π.Ο.Κ. και Π.Α.Ο.Κ. με Αρη..

η Καβάλα θα πέσει χωρίς πόντο..

ο Τεν Κατε θα φύγει με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Xρυσούπολης μετά από ματς κυπέλου το Σεπτέμβρη..

και λογικά ο Κετσάγια θα φύγει μετά το νταπλ..


καλή θέαση σε όλους και καλή επιτυχία στις ομάδες σας αρκεί να τερματίσουν κάτω από τον Π.Α.Ο.Κ.


Υ.Γ.είμαστε απαράδεκτοι το ξέρουμε ελπίζουμε να ξαναζωντανέψει το blog...