Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Δε γαμιέτ... σουτάρετε!

Κατ' αρχάς να ζητήσω γονατιστός συγγνώμη για τον απρεπή τίτλο. Αλλά όπως θα δείτε πιο κάτω, όταν χρησιμοποιεί παρόμοιες εκφράσεις ένας πρώην Υπουργός μπροστά στις κάμερες τι να κάνω και γω; Παίρνω το καλό παράδειγμα.
Τα 2 εκπληκτικά βίντεο από την εκπομπή "Ελληνοφρένεια" με έκαναν να γελάσω. Και τα 2 είναι επίκαιρα. Το πρώτο για προφανεί λόγους. Το δεύτερο έχει να κάνει με το Μουντιάλ του'94 όπου η Εθνική μας ομάδα είχε αποκλειστεί με 3 ήττες(τι μου θυμίζει;). Ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής μπαίνει στα αποδυτήρια και έχει μια άκρως πολιτισμένη και δημοκρατική συζήτηση με τους παίκτες. Αμάν ρε Μαχλά!





Θα μπορούσε να είχε ειπωθεί και στα αποδυτήρια των Ισπανών στο ματς με τους Ιταλούς στον προημιτελικό τουτουνού του Γιούρου. Σουτάρετε γαμ... κι ας έχει παίκτες.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Ήρθε το τέλος...


Όταν πεθαίνει κάποιος(μμμ, ωραία άρχισα) ακόμη και το μεγαλύτερο ρεμάλι της κοινωνίας, συνηθίζουμε να λέμε καλά πράγματα για τη ζωή του. Στους επικήδειους λόγους ο μακαρίτης πάντα υμνείται για τα έργα και τις ημέρες του. Το αντίθετο από ότι συμβαίνει στην μπάλα δηλαδή. Στο ποδόσφαιρο, αυτοί που θέλουν να τα χώσουν σε παίκτες, προπονητές και ομάδες περιμένουν την πρώτη στραβή. Όταν έρθει ένας αποκλεισμός τα φτυάρια βγαίνουν από τις αποθήκες και το "θάψιμο" πάει σύννεφο.
Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2008. Το παρόν άρθρο δεν πρόκειται να αποτελέσει ούτε εξάψαλμος για την ομάδα αλλά ούτε φυσικά και ύμνος επικηδείου λόγου.
Πριν ξεκινήσει το τουρνουά σε Αυστρία και Ελβετία είxα παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι Ελλάδα-Πορτογαλία και αυτό που είχα δει με είχε ικανοποιήσει αρκετά. Βλέποντας την απόδοση των τριών του κέντρου Κατσουράνη, Μπασινά και Καραγκούνη και γνωρίζοντας ότι οι εναλλακτικές σ' αυτές τις θέσεις ήταν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, έκανα το σταυρό μου να τους έχει καλά ο Θεός για να μπορέσουν να αποδώσουν έτσι και τον Ιούνιο. Μάλιστα έχοντας πάντα στο μυαλό και την εμφάνιση στην Τουρκία το φθινόπωρο(με Άντζα αντί του τιμωρημένου Κατσουράνη τότε), δεν κρύβω ότι ήμουν πολύ αισιόδοξος.
Οι πρώτες αμφιβολίες εμφανίστηκαν όταν άκουσα για τη μη ετοιμότητα του ενός από τους 3, του Γιώργου Καραγκούνη. Γι' αυτό και περίμενα το πρώτο ματς με τη Σουηδία να δω πως θα ανταπεξέλθουμε. Η βοήθεια του Χαριστέα(που έχει ακούσει τόσα από όλους μας) που φάνηκε τόσο πολύ στο συγκεκριμένο ματς με προβλημάτισε περισσότερο. Προτιμούσα να μη φαίνεται η δουλειά που κάνει στο γήπεδο και να την βλέπει μόνο ο Ρεχάγκελ, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το κέντρο θα δούλευε άψογα και δε θα χρειάζοταν να κάνει και πολλά ο Άγγελος. Βλέποντας και το δεύτερο παιχνίδι με τους Ρώσους, ήταν πια φανερό ότι οι παίκτες του κέντρου δεν ήταν στην κατάσταση που τους είχαμε συνηθήσει. Ειδικά ο Κατσουράνης ήταν εντελώς εκτός κλίματος. Δεν είχε ούτε τα τρεξίματα ούτε το σωστό μαρκάρισμα ούτε τη βοήθεια στην ανάπτυξη(αυτό που λέμε την καλή πρώτη πάσα αφού ήταν ο χαφ που έπαιζε πιο πίσω από τους άλλους) ή τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτήν τη διοργάνωση. Ο Καραγκούνης στα 3 ημίχρονα που έπαιξε ήταν ο γνωστός Καραγκούνης για το πάθος και την προσπάθεια του αλλά... Μου θύμισε κάπως τον παίκτη του ΠΑΟ στην αρχή της χρονιάς που φαινόταν να μην έχει ρόλο στην ομάδα. Αναγκαζόταν να κρατάει πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια του, να κλείνεται και να την χάνει κάτι που αν θυμάστε έφερνε και την γκρίνια των οπαδών της Πανάθας προς το πρόσωπό του. Αυτό φυσικά οφείλεται στη μέτρια παρουσία του Κατσουράνη που ανάφερα και πιο πάνω αλλά και στον Μπασινά που αν θυμάστε καλά τον τελευταίο χρόνο στην Εθνική έκανε καταπληκτικά παιχνίδια. Ο άλλος Άγγελος φαινόταν να μην έχει τις δυνάμεις που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια κάτι που δεν τον άφηνε να προσφέρει αυτά που ήθελε με αποτέλεσμα να εκνευρίζεται και να κάνει και αυτός αρκετά λάθη.
Κάτι άλλο που πρόσεξα ήταν η ψυχολογική κατάσταση των παικτών μας που ήταν σαφώς διαφορετική από το 2004. Φαινόταν από τα πρόσωπα τους. Τόσο άγχος ούτε ο αντιπρόεδρας του Εδεσσαϊκού που είχε χάσει τα λόγια του μπροστά στην κάμερα. Τους άκουγα να λένε στις συνεντεύξεις τους ότι δεν έχουν ν' αποδείξουν τίποτα και πάνε να ευχαριστηθούν το παιχνίδι όπως έκαναν και πριν από 4 χρόνια. Αυτό που είδα εγώ ήταν το ακριβώς αντίθετο. Με το πρώτο λάθος, εκνευρισμός κάτι που μπορεί και να προερχόταν βέβαια και από το γεγονός που είπα και πιο πάνω ότι δηλαδή ήθελαν να κάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα αλλά δεν μπορούσαν. Και ξέρετε αν αυτοί που παίζουν δεν το απολαμβάνουν δεν μπορεί να το απολαύσει όυτε αυτός που το βλέπει. Τουλάχιστον τώρα στο τρίτο παιχνίδι με τους Ισπανούς, ελπίζω να μπουν και να παίξουν ελεύθερα. Θα ήταν καλό να παίξουν παίκτες που δεν έχουν πολλές συμμετοχές όπως ο Βύντρα, ο Τζιόλης, ο Τζόρβας αλλά για μένα θα ήταν καλύτερο να δούμε τους παλιούς πάλι. Να τους δούμε να παίζουν ελεύθερα ξανά.
Αυτό που έγινε φέτος μας προσέφερε διαφορετικές εμπειρίες. Ελπίζω σε 2 χρόνια, σε 4 χρόνια, σε 6 χρόνια και πάει λέγοντας να αποκτήσουμε τόσες πολλές εμπειρίες που να λέμε:"Ε εντάξει αυτή η κατάσταση που είμαστε τώρα την έχουμε ξαναζήσει. Θυμάσαι πριν 12 χρόνια που αποκλειστήκαμε στα ημιτελικά ή πριν 4 χρόνια που γι΄αυτό το κωλοδόκαρο δεν περάσαμε από τους ομίλους"; Τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε και να ζούμε καταστάσεις. Απλά στην Πορτογαλία αρχίσαμε λίγο απότομα και μας καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολο να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Ελπίζω να μας δωθεί η δυνατότητα να μάθουμε. Γιατί τόσα χρόνια τα βλέπαμε απ' έξω. Μπήκαμε με τα μούτρα το '04 και χάσαμε τον μπούσουλα. Πάντως και τίποτα να μη γίνει από δω και πέρα, τα DVD θα μας θυμίζουν πάντα αυτό που κατάφεραν κάποια παλικάρια με το εθνόσημο στο στήθος και ένας Γερμανός το μακρινό 2004.
Αυτό που με τρομάζει μόνο τώρα είναι εκείνο που λέμε η επόμενη μέρα της Εθνικής που θ' αρχίσει να αναλύεται από τους δημοσιογράφους. Η ανανέωση θα ξαναφορεθεί πολύ. Οι Νίνηδες, οι Παπασταθόπουλοι, οι Μήτρογλοι και γενικά όλη η φουρνιά του Νίκου Νιόπλια που έφερε την Εθνική Νέων στον τελικό του Ευρωπαϊκού πέρσι, θα εμφανιστούν ως οι "σωτήρες" της Εθνικής αντρών και μονόδρομος για τις κλήσεις του Ρεχάγκελ. Ο οποίος πάλι θα κάνει του κεφαλιού του και θα συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πάμε για άλλα, η ζωή κύκλους κάνει...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

KΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣTHN ΕΛΒΕΤΙΑ!!!







Όπως όλα στη ζωή μας, έτσι και στον υπέροχο κόσμο του ποδοσφαίρου τα πράγματα αλλάζουν από καιρό σε καιρό...Η τεχνολογία προχωράει με άπιαστους ρυθμούς, η FIFA στην προκειμένη περίπτωση αναβαθμίζει συνεχώς το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να ευχαριστήσει όλο και περισσότερο και τους πιο απαιτητικούς φίλους του βασιλιά των σπορ. Όλοι θυμόμαστε, για παράδειγμα, τις φανέλες των παλιών ποδοσφαιριστών, οι οποίες δεν είχαν καν αριθμούς στο ξεκίνημα της ιστορίας του ποδοσφαίρου, στη συνέχεια είχαν από το 1 μέχρι το 11 στις πλάτες τους οι βασικοί και φτάσαμε κάπου στο 1999, όπου γνωρίσαμε και τα ονόματα στις πλάτες των παικτών...Φέτος, όμως, στη διοργάνωση του Ευρωπαικού μας Πρωταθλήματος(ναι, αυτό που έχουμε κατακτήσει εμείς και 5-6 μόνο ακόμα χώρες) ήρθε κι έλαβε τόπο μια νέα αλλαγή, μια εξαίρετη καινοτομία στον τρόπο που παρουσιάζει ο 4ος διαιτητής του αγώνα τις αλλαγές και τις καθυστερήσεις μιας αναμέτρησης. Συγκινημένος αναφέρω, ότι πρωτίστως είχαμε χαρτιά που γράφανε τις αλλαγές ή τις καθυστερήσεις του αγώνα, στη συνέχεια κάποιες έτοιμες "πλάκες" με αριθμούς και πιο μετά οι άκρως εξελιγμένοι ηλεκτρονικοί πίνακες με τους ψηφιακούς αριθμούς που έκαναν ευκολότερη και πιο γρήγορη τη δουλειά των 4ων διαιτητών. Αμέσως όλοι πιστέψανε πως αυτή ήταν η ιδανικότερη λύση για την υπόδειξη των αλλαγών και των καθυστερήσεων σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ακόμα κι εσείς, ε;;;Αυτό δε νομίζετε;;;Χα!!!Κι όμως οι άνθρωποι της FIFA και εν συνεχεία της UEFA αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πόσο μπροστά είναι!! Με αφορμή τη διεξαγωγή του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος ,στον αγώνα της Εθνικής Τσεχίας με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας, ο νέος τρόπος παρουσίασης των αλλαγών και των καθυστερήσεων του αγώνα. Πολλοί το είδανε, λίγοι το παρατηρήσανε...Ο νέος, λοιπόν, αυτός τρόπος γίνεται με τη βοήθεια ενός φορητού υπολογιστή που πρόσεξε και επισήμανε μόνον ο κος Γ. Λιαλιάτσης!!!!!!!Η όπως το γνωρίζουμε στην αγγλική, Laptop. Σωστά σκεπτόμενοι, λοιπόν, οι σοφοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου θεώρησαν απαραίτητο να γίνει αυτή η αλλαγή, διότι ύστερα από διαμαρτυρίες διαιτητών (ξέρετε αυτούς που το τεταρτιλίκι το είχανε φάει στη μάπα κατά πολύ τον τελευταίο καιρό) για πολύ βαρετή και ξενέρωτη δουλειά, χρειάζεται ένας φορητός υπολογιστής για καμιά πασιέντζα, κούπες, ναρκαλιευτή ή και Football Manager, κατά τη διάρκεια του βαρετού, για τους συγκεκριμένους αντθρώπους, αγώνα. Επίσης θα έχουν και την ευκαιρεία να σερφάρουν στο χώρο του διαδικτύου με τη δωρεάν δορυφορική σύνδεση που θα τους παρέχει η UEFA!!! Συγχαρητήρια Κύριοι, θα πω εγώ και εύχομαι να έχουμε κι άλλα τέτοια ωραία, με σκοπό την ευχαρίστηση όλων όσων εργάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου........

ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ!!!

Ολλανδία
Σουηδία

Ελβετία
Τουρκία
Ρωσία
Ισπανία
Ρουμανία
Τσεχία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Ιταλία
Γαλλία
Γερμανία
Αυστρία
Κροατία

Οι παραπάνω φωτογραφίες όπως καταλαβαίνετε εικονίζουν γυναικές που έχουν βρεθεί στις εξέδρες του Euro που διεξάγεται αυτές τις μέρες σε Αυστρία και Ελβετία. Ιταλικό περιοδικό διοργάνωσε με βάση αυτές τις φωτό διαγωνισμό για την καλύτερη. Είστε ελεύθεροι(ακόμα τουλάχιστον) να πείτε τη γνώμη σας.
Εγώ είμαι ανάμεσα σε Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία. Για την Ελλάδα, αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι με τέτοια εμφάνιση όχι μόνο δε νικάς Σουηδία, αλλά ούτε καν Τουρκία. Για Ρωσία που παίζουμε το Σάββατο δεν το συζητάμε. Η ανανέωση είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ!

Μάντεψε...

Λοιπόν έτσι μας το είπανε, έτσι σας το λέμε. Από τον Alex το μάθαμε και μεις ακολουθάμε. Θα θέσω 4 προτάσεις και εσείς, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, θα προσπαθήσετε να μαντέψετε ποια είναι αληθινή.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΜΟΝΟ 1(μία) είναι αληθινή.
Αρκετά φλυάρισα, πάμε στο ψητό:
1)Έχω συμμετάσχει στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου με θέμα "Τα μαγιό κάνουν κακό στα γεννητικά όργανα"
2)Έχω συμμετάσχει σε βιντεάκι του Κωνσταντίνου Μελάγιες το οποίο παίχτηκε στην εκπομπή "Η Κερκίδα του Σαββάτου" που παρουσιάζει ο Βασίλης Σκουντής στην ΕΤ-1
3)Έχω συμμετάσχει σε βιντεάκι της Μυρτούς Πιταούλη το οποίο παίχτηκε στην εκπομπή "Super Star" που παρουσιάζει η Χριστίνα Λαμπίρη στο Star Channel
4)Έχω κάνει όλα τα παραπάνω. Είμαι ένας τηλεοπτικός μαϊντανός ανώτερος από Λουκά, Θώδη, Εθνικό Σταρ και φυσικά τον Γιάννη Γαλάτη
Ψηφίστε και μπείτε στην κλήρωση για ένα γούνινο ποδήλατο ανεκτίμητης αξίας. Αν πάλι η(ο) ψήφος σας είναι άκυρη(ος) θα γίνει σεισμός μόνο στο σπίτι σας μεγεθούς 9.8 της κλίμακας Ρίχτερ. Και να θυμάστε ότι εγώ το είχα προβλέψει

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ????


ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ????ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ?Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ????ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ EURO ΚΥΡΙΟΙ.......

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Euro-ξεκίνημα


Ναι, το euro ξεκίνησε και πώς ξεκίνησε μάλιστα. Οι απεσταλμένοι της κρατικής τηλεόρασης μας έλεγαν αρκετά συχνά για την "εκπληκτική ατμόσφαιρα" που επικρατεί σρις διοργανώτριες χώρες. Τελευταία αθλητική αναμέτρηση που παρακολούθησα πριν δω τους 2 χθεσινούς αγώνες ήταν οι τελικοί των playoffs στο μπάσκετ μεταξύ του πρωταθλητή(πονάει αλλά έτσι είναι) Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ακούγαμε και εκεί για εκπληκτική ατμόσφαιρα και δε σας κρύβω ότι χθες νευρίασα με τους μεταδοτές των ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Πώς μπορείς κύριε να περιγράφεις έτσι μια κατάσταση η οποία δεν έχει ιπτάμενα αντικείμενα προς παίκτες, προπονητές και διαιτητές; Που δεν έχει μολότοφ; Που δεν έχει φωτοβολίδες και κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο; Σιγά τη γιορτή...
Πάμε στο αγωνιστικό τώρα(και καλά). Ο πρώτος αγώνας, ο εναρκτήριος αν θέλετε κρίθηκε από έναν παίκτη που μπήκε αλλαγή και σκόραρε χαρίζοντας τη νίκη στην Τσεχία. "Ψώνισε από Σβέρκο", "Ο Τσέχος επιθετικός κουβάλησε την Τσεχία στο Σβέρκο του" και άλλα τέτοια ωραία. Όμως να πρέπει να προσέχει από εδω και πέρα η Τσεχία. Γιατί; Μα φυσικά γιατί όλοι ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο σημείο του ανθρώπινου σώματος για σφαλιάρες(και μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό παρακαλώ). Και ειδικά αν είσαι κοντοκουρεμένος όπως είναι ο περί ου ο λόγος. Πάντως αν δεν είναι καλός οιωνός για το Euro το ότι πρώτος(χρονικά εννοώ) σκόρερ της διοργάνωσης είναι ένας παίκτης με το όνομα Σβέρκος, τότε τι είναι; Θυμίζω(σιγά μην το 'χετε ξεχάσει δηλαδή) ότι στο προηγούμενο τουρνουά πρώτος σκόραρε η "Τυπάρα" Γιώργος Καραγκούνης.
Στο άλλο παιχνίδι μεταξύ Πελατών και Γειτόνων, οι Πορτογάλοι αφού δεν έπαιζαν με μας, νίκησαν και μάλιστα σχετικά εύκολα. Αυτό που έχει σημασία όμως δεν είναι το over των Πορτογάλων(ποια γκολ;στα δοκάρια εννοώ) ούτε η αυταπάρνηση των Τούρκων που προσωποποιήθηκε σ' αυτόν τον κεντρικό αμυντικό της Γαλατά που έπαιζε από το πρώτο ημίχρονο με πρόβλημα στο γόνατο και έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα του. Όχι! Δηλαδή όλα αυτά θα είχαν σημασία αν βλέπαμε τον αγώνα στο mute. Εδώ στην Ελλάδα όμως είμαστε πολύ τυχεροί άνθρωποι, αφού έχουμε τη δυνατότητα ν' ακούμε περιγραφή αγώνων από τύπους σαν τον Γιάννη Λιαλιάτση. Θα γίνω συγκεκριμένος για να με καταλάβετε. Σε μια φάση του α' ημιχρονίου αν δεν απατώμαι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο(χωρίς να κλαίει, ναι!) πήρε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της Τουρκίας, πέρασε όλους τους κατοίκους Κωνσταντινούπολης και Βόσπορου μαζί, πριν βγει στο τετ α τετ και κάνει ένα σουτ το οποίο πέρασε ξυστά(καμιά δεκαριά μέτρα) έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βολκάν. Περιγράφωντας αυτή τη φάση ο κ. Λιαλιάτσης είπε: "Ο Κριστιάνο αποφεύγει τον Εμρέ σαν ενοχλητικό κουνούπι..." και συνέχισε φυσικά περιγράφωντας και την κατάληξη της φάσης. Σ' ευχαριστώ Γιάννη μου για την assist(ο τόνος στο "a" παρακαλώ. Μη νομίζεται ότι αυτή η τελεία που έχουν στο "i" οι Άγγλοι ότι είναι τόνος. Δεν έχουν τόνους οι ξένοι γι' αυτό και ο καθένας τονίζει τη λέξει όπως θέλει. Ο Γιάννης θέλει άσσιστ). Όποτε έχω πρόβλημα με κάποιο κουνούπι τώρα που είναι και καλοκαιράκι δε θα βάζω ούτε ταμπλέτες ούτε φιδάκια ούτε τίποτα. Θα σηκώνομαι πάνω θα το αρχίζω στις ντρίμπλες και θα το ζαλίζω. Πάρ' το κάτω το κουνούπι. Ακόμα καλύτερα αν δύναμαι να φωνάζω και τον ίδιο τον Ρονάλντο που όσο να 'ναι ντριμπλάρει λίιιιγο καλύτερα από μένα. Τhanks John, από δω και πέρα είσαι ο δεύτερος αγαπημένος μου, μετά τον κυρ Κώστα Βερνίκο βέβαια...
Και για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα τώρα(μίλησα για πολύ ώρα σοβαρά) να δώσω και γω τη γνώμη μου για τις 4 ομάδες τις οποίες είδαμε ψες. Η Τσεχία με εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με αυτό που έπαιζε το 2004, μοιάζει πολύ σοβαρή και κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει παρά τις απουσίες πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών που έχει ή τον κορεσμό κάποιων άλλων. Τη βλέπω να αποκλείεται με το κεφάλι ψηλά στους "8" από Κροατία ή Γερμανία. Η Ελβετία παρ' ότι δεν είναι κακή ομάδα δεν έπρεπε να χάσει αυτό το ματς αν ήθελε να κάνει κάτι καλό. Η Πορτογαλία αν βρει έστω και 1 εκατοστό ελευθέρο χώρο σε "σκοτώνει" άνετα με τους παίκτες που έχει από τη μέση και μπροστά. Δώσ' της χώρο αν τολμάς! Όχι, δώσ' της! Α, και φυσικά είναι εμφανής ο ηγετικός ρόλος που έχει ο Κριστιάνο σε μια ομάδα αστέρων. Και βάλτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας αυτό που έκανε προς το τέλος ο Σκολάρι βάζοντας τον Ρονάλντο κορυφή και έχοντας δύο από τους Σιμάο(ο ένας σίγουρος), Νάνι Κουαρέσμα στα άκρα. Ίσως το επιχειρήσει απ' την αρχή σε ποιο δύσκολα ματς όπως έκανε και ο Φέργκιουσον στη United. Οι Τούρκοι μ' αρέσαν για το πάθος τους και ίσως αν δούμε και κάποιους παίκτες στα επόμενα ματς που κράτησε ο Τερίμ στον πάγκο του για το χθεσινό παιχνίδι, όπως ο Γκοκντενίζ ή ο Αρντά να έχει τύχη στον όμιλο.
Αυτά τα λίγα. Μικρό post. Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ωχχ...

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκού


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πολυμετοχική και ανανεωμένη, είναι στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει την πρόσληψη του κ. Λάουντρουπ για τη θέση του προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν έτοιμοι να προσλάβουμε τον κ. Τεν Κάτε, όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαασή μας η γνώμη του Football Manager(patchαρισμένος κομπλέ) της ομάδας κ. Αντωνίου, σύμφωνα με τον οποίο "Τεν Κάτε έχουμε στην Παιανία.Πολύ καλά τεντόπανα". Έτσι προτιμήσαμε το Δανό πρώην προπονητή της Χετάφε. Μάλιστα σκεφτόμαστε να βάλουμε και στον πάγκο μας Τεν Κάτε(τεντόπανα πάντα) για να έχει ο νέος μας προπονητής απόλυτη προστασία από ήλιο, βροχές, χιόνια αλλά και από διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από τις κερκίδες όταν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά.

Υ.Γ:Πολύ θα ήθελα να ήταν αληθινή αλλά ούτε η Skoda Ξάνθη νομίζω θα έβγαζε τέτοια ανακοίνωση

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ξέρεις τι θέλουν...

Ξύλο θέλουν. Θυμήθηκα το βίνδεο βλέποντας τα γεγονότα στο ΣΕΦ αλλά και την "παρέμβαση" των ΜΑΤ στους καταληψίες της Πτολεμαϊδας και είπα να το επαναφέρω και στη δική σας μνήμη αν το έχετε δει, ή τελος πάντων να σας το παρουσιάσω αν το βλέπετε πρώτη φορά. Ξέρετε τι θέλουν;

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

8 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...


Τι να πεις; Δε χρειάζεται να πεις τίποτα. Ή μάλλον κάτι θα πω(όχι που δε θα 'λεγα). Έχουν περάσει 4 χρόνια αλλά εγώ ακόμη πιστεύω πως όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι προϊόντα φωτομοντάζ. Έχει να πέσει photoshop και φέτος...

Το βίντεο το βρήκα στη στήλη του Freddo στο sport24. Έπρεπε να το πω και αυτό!

Όλα πάνε καλά...



Αγαπητέ αναγνώστη του blog -ναι εσένα λέω μην κοιτάς γύρω σου- όλα πάνε ρολόι. Κατ' αρχάς μπήκε ο Ιούνιος και μαζί του το καλοκαίρι. Το έχουμε πει, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για πολλούς λόγους αλλά συνάμα η χειρότερη για αυτούς που δουλέυουν και δεν μπορούν να το απολαύσουν. Θάλασσα, μπανάκι, ήλιος, ωραία κορμιά στις παραλίες(γυναικεία ή ανδρικά ανάλογα τις προτιμήσεις) και βέβαια αθλητικές εφημερίδες. Σχηματίστε το στο μυαλό σας: Είστε ξαπλωμένος(ή και ξαπλωμένη γιατί όχι) κάτω από την ομπρέλα. Έχετε πάρει στα χέρια σας ζεστή ζεστή την αθλητική εφημερίδα της προτίμησής σας, κάνετε λίγο πιο πέρα το αντιλιακό που σας εμποδίζει και ετοίμαζεστε να την ξεφυλλίσετε. Ξαφνικά εκεί που ήσασταν στραβωμένος γιατί το αμόρε άρχισε την γκρίνια("μωρό μου έλα να βουτήξουμε τώρα ,για να κάνω ηλιοθεραπεία μετά να πάρω εκείνο το χρωματάκι που με κάνει σέξυ και σου αρέσει") τα μούτρα σας παίρνουν εκείνη την ηλίθια γκριμάτσα χαράς ή μάλλον χαζομάρας. Τι γιατί; Η Θρυλάρα, η Πανάθα, η ΑΕΚάρα, η ΠΑΟΚάρα, η Αρειανάρα, η ΑΕΛάρα βρε αδερφέ(δεν μπορεί θα σε πέτυχα) μόλις έκανε άλλη μια σπουδαία μεταγραφή. Όσο για την προετοιμασία δεν το συζητάμε. Η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, ακόμα καλύτερη και από την περσινή για την οποία πέρσι τέτοιο καιρό διάβαζες τα ίδια. Αμέσως σηκώνεσαι γεμάτος χαρά, παίρνεις το απορημένο αισθηματάκι(για την ξαφνική αλλαγή διάθεσης ντε) από το χέρι και βουτάτε στη καταγάλανη θάλασσα. Ωραία ε;
Μετά εχουμε τελικούς στο μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι και φέτος περίμενα με πολύ ενδιαφέρον τους αγώνες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο έχουν πολλά να προσφέρουν. Μάλιστα δεν κρύβω ότι θύμωνα με το Θέμη όταν από τον αέρα της ΕΡΑ Σπορ προεξοφλούσε για τυχόν ακρότητες των φιλάθλων. Αλλά αυτό που είδαμε στον 4ο τελικό με έκανε να δω το παιχνίδι αλλιώς. Είναι δύσκολοι καιροί αγαπητοί. Έχουμε ανοίξει μέτωπα με τους γείτονες Σκοπιανούς ενώ και οι Τούρκοι όπως έχει πει και κάποιος σοφός είναι "εν δυνάμοι εχθροί μας". Και άντε με τους Τούρκους υπάρχει μια περίπτωση να λύσουμε τις διαφορές μας στο επερχόμενο euro. Με τους Σκοπιανούς όμως; Ο στρατός έτσι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να βοηθήσει και πολύ. Μη φοβάστε! Το είδατε και μόνοι σας ότι στα γήπεδα εκπαιδεύονται αυτοδύναμοι στρατοί για να κάνουν το χρέος τους όποτε τους το ζητήσει η μαμά πατρίδα. Πως να σας το δώσω να το καταλάβετε καλύτερα; Πείτε πως ενόψη του μεγάλου ματς, κάνουμε κάποια οικογενειακά διπλά. Στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ειδικά φέτος οι διάφοροι "αρμόδιοι" δεν επέτρεψαν στα παλικάρια μας να προπονηθούν. Το καλά το παλικάρι όμως ξέρει κι άλλο... γήπεδο. Υπάρχουν και τα κλειστά(μπάσκετ και βόλλεϋ), οι πισίνες... Αμέ... Τι νομίζατε;
Φυσικά έχουμε και προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για το Ευρωπαϊκό που θα αρχίσει σε λίγες μέρες. Φιλικά στα οποία η Ελλάδα "προβληματίζει". "Μήπως ο κύριος Ρεχάγκελ πρέπει να σκεφτεί κάποια αλλαγή στο σύστημα μας; Αφού βλέπει δεν τραβάει. Τώρα οι αντίπαλοί μας μας ξέρουν, δεν είναι όπως το 2004 που τους αιφνιδιάσαμε. Πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό". Αυτά πάνω κάτω ακούγονται κάτι που δείχνει ότι πάμε καλά. Γκρίνια θέλω, γκρίνια. Κι άλλη μη σταματάτε. Αυτά δεν είναι τίποτα, είναι πολύ κομψά. Δείτε σε βίντεο το 1-4 από τους Τούρκους(πάλι εδώ εσείς;μα καλά δεν ήσασταν στην παραπάνω παράγραφο;) και ξεσπαθώστε όπως είχατε κάνει τότε. Τώρα που το σκέφτομαι προλαβαίνουμε να διοργανώσουμε πριν το euro κανένα φιλικό με την Αμερικανική Σαμόα(από τις τελευταίες στην κατάταξη της FIFA)να φάμε καμιά ξεγυρισμένη 5άρα να σφίξουν οι κώλοι; Άντε ρε Γκαγκάτση κάνε κάτι
Αυτά που λέτε δείχνουν ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Χωρίς βέβαια να αναφέρω και λιγότερο σημαντικά θέματα όπως είναι η ακρίβεια, η ανεργία, η εγκληματικότητα και γενικά η αβεβαιότητα στους πολίτες αυτής της χώρας, για να πιστωποιήσω αυτό που λέω. Όλα πάνε καλά...

Υ.Γ: Γι' αυτά που έγιναν στο ΣΕΦ φέρουν μεγάλη ευθύνη και οι εφημερίδες φυικά οι οποίες παραθέτουν τα γεγονότα από τη δική τους φανατική οπτική γωνία. Μάλιστα μου θύμισαν και το ανέκδοτο το οποίο και σας παραθέτω:
Στο ετήσιο συνέδριο αθλητικών δημοσιογράφων παρευρίσκονται οι σημαντικότεροι
δημοσιογράφοι από όλες τις αθλητικές εφημερίδες της χώρας.
Έξω από το συνέδριο σε ένα πάρκο ένα παιδάκι παίζει αμέριμνο όταν ξαφνικά
πετάγεται ένα Rotwailer από έναν θάμνο και το γραπώνει από
το λαιμό έτοιμο να το σκοτώσει.
Ξαφνικά ένα παλικάρι πετάγεται από το πουθενά, πιάνει το τεράστιο σκυλί από το
σβέρκο και με μία κίνηση καράτε του σπάει τον αυχένα.
Όλοι οι δημοσιογράφοι είδαν τη σκηνή και έκπληκτοι βγαίνουν να μιλήσουν στο
παλικάρι.
Πετάγεται όμως ο δημοσιογράφος από τον "Πρωταθλητή" και λέει:
-''Μεγάλε, αυτό που έκανες θα είναι αύριο σε όλες τις εφημερίδες. Στο αυριανό
μας πρωτοσέλιδο θα γράψουμε:
«ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΚΤΗΝΟΣ.»
-"Μα δεν είμαι Ολυμπιακός" λέει το παλικάρι.
-"Εντάξει, τότε θα γράψουμε:
«ΑΦΟΒΟ ΧΑΝΟΥΜΙ ΣΩΖΕΙ ΠΑΙΔΑKΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΡΕΛΟΥ ΣKΥΛΙΟΥ»
-" Μα ούτε ΑΕK είμαι" λέει το παλικάρι
-"Καλά και τι ομάδα είσαι; ρωτάει ο δημοσιογράφος από τον "Πρωταθλητή" .
-"Είμαι Παναθηναϊκός"
Οπότε την επόμενη μέρα ο τίτλος ήταν:
«ΒΑΖΕΛΟΣ ΑΡΧΙΔΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΟΙKΟΓΕΝΕΙΑKΟ KΑΤΟΙKΙΔΙΟ ΖΩΑKΙ»